שתף קטע נבחר

חשש מאלימות ספטמבר: 'פייסבוק שינה המציאות'

המשטרה נערכת להכרזה החד צדדית על מדינה פלסטינית ולאפשרות כי היא "תהפוך להפרות סדר אלימות". לדברי המפכ"ל דנינו, "הניסיון לחדור את הגבולות והקריאות ברשתות החברתיות מעמידים לפנינו מציאות חדשה"

מהומות יום הנכבה מאחורינו, חומר התבערה של ספטמבר לפנינו. המשטרה נערכת לצונאמי של ספטמבר - המועד שבו צפויים הפלסטינים לפנות לאו"ם בבקשה להכיר במדינה הפלסטינית. לדברי מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב יוחנן דנינו, "משטרת ישראל נערכת לחודש ספטמבר הקרוב ולכך שההכרזה תהפוך להפרות סדר אלימות".

 

דנינו, שנאם בכנס לשכת עורכי הדין באילת, אמר כי "הניסיון לחדור את הגבולות, הקריאות באינטרנט באמצעות הרשתות החברתיות והמצב בו מצוי המזרח התיכון, כל אלה מעמידים לפנינו מציאות חדשה - שעלינו כגוף ביטחוני להתכונן אליה. זוהי משימה לאומית, זהו אתגר ביטחוני ומשטרת ישראל צריכה לפעול כגוף יוזם והתקפי".


המהומות ביום הנכבה. התארגנות בפייסבוק (צילום: רויטרס)

  

לדברי המפכ"ל, המשטרה נערכת לחודש ספטמבר ולהכרזה הפלסטינית החד-צדדית. "המפתח של המשטרה הוא בתיאום בין גופי הביטחון. במסגרת הבנה זו אני פועל יחד עם עמיתיי לבסס מנגנוני תיאום שלא היו כבעבר".

 

וינשטיין: "בוחנים הקמת גוף לבדיקת מינויי בכירים"

בכנס השתתף גם היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, שדיבר על נושא המינויים הבכירים בשירות הציבורי. "אנחנו בוחנים הקמת גוף לבדיקת מינויים במשרד המשפטים", אמר היועץ המשפטי בהתייחסו לפרשת גלנט. לדבריו, המהלך נמצא בראשיתו, וכי "המהלכים עד כה היו טעונים שיפור מסוים, כי היו מקרים שאנשים נפגעו". יודגש כי הכוונה היא להקים את הגוף במקביל לוועדת טירקל לבחינת מינויים בשירות הציבורי.


בכירי מערכת אכיפת החוק בכנס לשכת עורכי הדין (צילום: יוסי זמיר)

 

הוא דחה את הטענות על כך שמעורבותו של היועץ המשפטי לממשלה בהליכי המינויים רבה מידי, וכי הוא זה שעל פיו יישק דבר, בעוד ששרי הממשלה חוזים כיצד מועמדים טובים נופלים. "אין דבר רחוק מזה", אמר וינשטיין, שהוסיף כי מחובתו של היועץ המשפטי לממשלה להביא לפני הממשלה הערכה מפוכחת על היכולת להגן על המינוי לפני בית המשפט העליון. לדבריו, "כאשר יהיה מקרה אשר יצדיק את אי ההגנה על עמדת הממשלה אעשה זאת בקול רם וצלול, אך זה לא היה המקרה".

 

ויינשטיין אף התייחס לבדיקת מבקר המדינה בפרשת דנינו, וציין כי לאחר שקיבל חוות דעת יסודית מהמשנה לפרקליט המדינה לעניין התלונות נגד דנינו, הוא מצא כי לא נפל כל פגם בהתנהלותו של המפכ"ל.

 

השופט בדימוס יעקב טירקל, שעומד בראש ועדת המינויים בשירות הציבורי, שמע בכנס את דברי ויינשטיין לראשונה, ואמר בתגובה כי "לוועדה יש הצעות רבות מבחינת מינויים. הרעיון המרכזי הוא שמבקר המדינה והיועמ"ש לא יתערבו אלא אם כן נבקש מהם. עוד רעיון הוא שכל הנושא של הוועדה לבחירת מינויים יעוגן בחקיקה".

 

ביניש: "לא להכניס מרוץ לבית המשפט העליון"

בכנס השתתפו גם שר המשפטים, יעקב נאמן, ונשיאת בית המשפט העליון, דורית ביניש. השופטת ביניש התייחסה לקולות שנשמעים על ביטול שיטת הסניורטי, המעניקה את תפקיד נשיא בית המשפט העליון לבעל הוותק השיפוטי הרב ביותר. "משמעות ביטול הסניורטי היא פגיעה בעצמאות בית המשפט העליון", אמרה ביניש. "יש מוסד אחד בישראל שבו כאשר מתקבלים אליו אין יותר שאיפות התקדמות, אין פזילה לפוליטיקאים ולציבור. זוהי אי תלות מוחלטת ועל זה גאוותנו".


המאבקים בצמרת המשטרה וצה"ל לא גרמו נחת. ביניש (צילום: יאיר שגיא)

 

ברומזה לפרשות מינוי הבכירים בצה"ל ובמשטרה הוסיפה הנשיאה ביניש: "ראינו במוסדות אחרים מה קורה כשיש מרוץ לעמוד בראש המערכת, לא גרמו לנו נחת המאבקים האלו. מי שחושב שצריך להכניס את זה לבית המשפט טועה ומטעה את הציבור.

זוהי פגיעה קשה".

  

השר נאמן התייחס בנאומו לתופעת המסתננים לאילת וכינה אותה "סכנה קיומית". הוא קרא למגר את התופעה, שמימדיה "מדאיגים", ושמסכנת את תושבי המדינה. ראש לשכת עורכי הדין, יורי גיא-רון, דיבר בכנס על אלימות נגד עורכי דין, ואמר כי "אלימות זאת מצטרפת לביטויי האלימות נגד שופטים אשר מהווים סכנה של ממש ליציבות הדמוקרטיה הישראלית".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דנינו. "המפתח - בתיאום"
צילום: אליעד לוי
יוקם גוף לבדיקת מינויים? וינשטיין
צילום: יאיר שגיא
שמע לראשונה על הגוף בכנס. טירקל
צילום: גיל יוחנן
מומלצים