שתף קטע נבחר
 

טנא מתוק: סלסלות קדאיף ממולאות

העבר של רוני לביא עמוס בגבינות, קישים ופשטידות, לכן חג השבועות הוא עוד סיבה לחגיגת ביכורים עם סלסלות קדאיף ממולאות קרם יוגורט עדין בזיגוג פיסטוקים ודבש

יש ילדים שגדלו על נתחי בשר משובחים, אני גדלתי על חלב ועוגיות. במשפחה שלי לא כל כך אוכלים בשר, מקסימום עוף ולרוב בצורת שניצל, אין מה לדבר על בשר אדום. ככה גם בארוחות שישי חגיגיות, לא יודעת מי התחיל את המסורת, אבל מאז שאני זוכרת את עצמי, אצלנו במשפחה כל ערב שישי הוא מעין ארוחת שבועות שכזו, ארוחה חלבית לתפארת.

 

פעם חשבתי שככה זה בכל הבתים, וכששמעתי על משפחות שבהן אוכלים בשר בשישי בערב חשבתי שזה הזוי ומשונה, למה שמישהו יעדיף סטייקים ובשר על פני גבינות טובות, יין משובח, קישים ופשטידות מעולות, סלטים וכמובן קינוחים חלביים מפנקים בארוחה הכי חשובה בשבוע.

 

בשנים האחרונות, ובעיקר בעקבות נישואי, אני נהנית לאכול גם ארוחות שישי בשריות נהדרות אצל חמי וחמותי, אבל עדיין, הנוהג המשפחתי הקבוע חזק ממני ולכן חג השבועות כל כך משמח ומרגש בעיני, בחג הזה כל עם ישראל הוא קצת כמו המשפחה שלי.

 

לקראת החג שמתקרב אלינו בצעדי ענק, הכנתי סלסלות קדאיף ממולאות קרם יוגורט עדין בזיגוג פיסטוקים ודבש. קינוח חגיגי מושלם וקליל לסיום ארוחת חג חלבית נהדרת.


סלינו על שולחננו: שערות קדאיף ממולאות בקרם (צילום: רוני לביא) 

 

סלסלות קדאיף ממולאות יוגורט

המרכיבים (ל-30 יחידות):

לקדאיף:

200 גרם שערות קדאיף קפואות

2 כפות אבקת סוכר

50 גרם חמאה מומסת

לקרם:

300 גרם יוגורט (לפני הגרת נוזלים)

1/2 כוס אבקת סוכר

3/4 כוס שמנת מתוקה

לקישוט:

דבש

פיסטוק קלוי קצוץ

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים בקערה את שערות הקדאיף ומכסים במטלית לחה על מנת שלא יתייבשו, ממתינים עד להפשרה מלאה (בערך כשעה).
  2. ממלאים חיתול בד ביוגורט ומניחים על מסננת מעל הכיור/קערה על מנת שיגיר נוזלים למשך כשעתיים.
  3. לאחר ששערות הקדאיף הפשירו לחלוטין, מערבבים בעדינות בעזרת הידיים את הקדאיף עם אבקת הסוכר והחמאה המומסת עד לציפוי אחיד של כל השערות.
  4. בתבנית שקעים בגודל מיני מאפינס או מאפינס (תלוי בגודל המנה המבוקשת ובמה שיש בבית) מניחים חופן משערות הקדאיף ומסדרים אותן כך שתוצר מעין סלסלה, שקע באמצע ודפנות גבוהות.
  5. אופים את סלסלות הקדאיף בתוך תבנית השקעים כ-15-20 דקות בטמפ' של 160 מעלות. בתום האפייה מתקבלות סלסלות זהובות, יציבות וקשות למגע. מצננים לחלוטין.
  6. הקרם: לאחר המנוחה והגרת הנוזלים של היוגורט, מעבירים את היוגורט מחיתול הבד לקערה ומערבבים עם אבקת הסוכר.
  7. מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת רכה ביציבות בינונית ולא ביציבות מלאה, זאת משום שאנחנו מתכונים להמשיך לעבד את הקצפת בזמן הערבוב עם היוגורט ולא נרצה שהיא תשבר.
  8. מקפלים בעדינות את הקצפת הרכה לתוך תערובת היוגורט ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
  9. הרכבת המנה: מעבירים את תערובת היוגורט לשק זילוף ומזלפים תלולית יוגורט בתוך כל סלסלת קדאיף.
  10. קוצצים את הפיסטוקים ומפזרים מעל היוגורט. בעזרת כפית מזלפים מעט דבש מעל הפיסטוקים ומגישים.
  11. ניתן לשמור את סלסלות הקדאיף אפויות ולמלא אותן כמה שעות לפני ההגשה. הסלסלות הממולאות נשמרות היטב בקירור יום אחד.


סלסלות קדאיף ממולאות יוגורט (צילום: רוני לביא|)

 

  • רוני לביא היא קונדיטורית בהתהוות, בעלת הבלוג BakeRonnie


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מכינים את הסלסלות
צילום: רוני לביא
וממלאים ביוגורט ופיסטוקים
צילום: רוני לביא
מומלצים