שתף קטע נבחר

צילום: AP

בקשת קצב: "הוא מביע אי אמון ב-3 השופטים"

ב-ynet פורסם לראשונה שהנשיא לשעבר דורש כי הרכב מורחב ידון בערעור על הרשעתו באונס, וגורמים משפטיים בכירים בירושלים קובעים כי "הוא עשה טעות. זאת בקשה מוגזמת". גורמים אחרים סבורים כי "אין פסול ב-5 שופטים שדנים בערעור"

"בקשת קצב להרכב מורחב - הבעת אי אמון בשלושת השופטים", כך טענו הלילה (יום ב') בשיחה עם ynet גורמים משפטיים בכירים בירושלים. ב-ynet פורסם לראשונה כי עורכי דינו של הנשיא לשעבר, שהורשע באונס ונידון לשבע שנות מאסר, ביקשו מבית המשפט העליון להרחיב את הרכב השופטים שידון בערעורו. "קצב עשה טעות", אמרו הגורמים.

 

לאחרונה קבעה נשיאת בית המשפט העליון, דורית ביניש, כי השופטים מרים נאור, עדנה ארבל וסלים ג'ובראן יישבו על המדוכה. שתי השופטות נחשבות מחמירות. "זה הרכב פליליסטי שאינו נותן חסד לאנשים שהורשעו בעבירות מין חמורות, דוגמת קצב", אמרו גורמים משפטיים לאחר קביעת ההרכב.

 

כעת מבקשים עורכי דינו של קצב להרחיב את הרכב השופטים, בין אם בשל חששם מאופי ההרכב הנוכחי, ובין אם מתוך ניסיון לסרבל את תהליך הבחירה ולדחות עוד יותר את תחילת הדיון בערעור. ביניש פסלה את עצמה ושלושה שופטים נוספים שדנו בעתירה נגדר הסדר הטיעון של קצב. במקרה כזה, לא נותרו די שופטים בירושלים לשפוט את הנשיא לשעבר.


שופטי העליון שדנו בערעור קצב (צילום ארכיון: גיל יוחנן) 

 

בעקבות בקשתו של הנשיא לשעבר, אמרו ל-ynet גורמים משפטיים בכירים, כי "הבקשה להרכב מורחב היא הבעת אי אמון בהרכב הנוכחי. אנחנו לא רואים נימוק שבעקבותיו תקבל הנשיאה ביניש את בקשת פרקליטי קצב ותאפשר הרכב מורחב. הרכב מורחב נקבע בעקבות סיבה מיוחדת ואילו כאן אין סיבה כזאת הנראית לעין".

 

הגורמים הוסיפו, כי בקשתם של פרקליטי קצב "יכולה לחזור אליהם כבומרנג", משום שהיא עלולה לעורר את חמתם של השופטים. "בקשת פרקליטי קצב לדחות את הדיונים מהפגרה היא בקשה לגיטימית, אולם הבקשה להרכב מורחב היא בקשה מוגזמת שלא היה לה מקום", אמרו הגורמים המשפטיים הבכירים.

 

"תיק חריג, ערעור של נשיא"

לעומת זאת, גורמים משפטיים אחרים טענו כי עצם העובדה שמדובר בנשיא לשעבר, שלמרות הכחשותיו, פרקליטיו מחזיקים בטענה כי ניהל רומן עם א', צריכה להוות משקל מספיק לקבל את הבקשה להרכב מורחב. לדברי הגורמים, "לא יהיה שום דבר פסול בכך שהנשיאה ביניש תקבל את הבקשה ושחמישה שופטים ידונו בערעור".

 

בבקשה שהוגשה באמצעות עורכי הדין ציון אמיר,

אביגדור פלדמן, אבי לביא ומיקי חובה, נכתב כי מדובר "בתיק חריג בנוף התיקים בהיסטוריית המשפט הישראלי, שבו נשיא מדינה לשעבר מערער על הרשעה בעבירות חמורות. עד היום קולות הרקע המלווים את הפרשה במשך שנים ארוכות, מסרבים לגווע ולשקוט, ומן הראוי כי הרכב מורחב של בית המשפט העליון יאמר את דברו באשר לפרשה זו".

 

הנשיאה ביניש היא זו שתקבע האם לקבל את את בקשת פרקליטי קצב. ישנה אפשרות כי הנשיאה תעביר את ההחלטה לידי ההרכב הנוכחי, אולם ההערכה היא כי היא זו שתחליט - ותדחה את הבקשה. על בית המשפט לדון בבקשה נוספת של עורכי הדין: לדחות את תחילת הדיון בערעור כדי שיוכלו לצאת לחופשה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משה קצב. מחוץ לכלא, בינתיים
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים