שתף קטע נבחר

 

חדש ביישוב חורה: שלטים עם שמות הרחובות

חורה הוא היישוב הבדואי היחיד בו ניתנו שמות לרחובות ובקרוב יוצבו שם שלטים עם השמות. ראש המועצה: "חשוב שלתושבים לא תהיה כתובת עם רק מספר, אלא שם עם משמעות"

ביישובים הבדואים בנגב אין לרחובות שמות - פרט ליישוב חורה. אבל מי שרוצה להגיע לרחוב אלנור או לאבן סינא ביישוב שליד באר-שבע יתקשה למצוא את הרחובות, כיוון שאין שילוט. אבל בקרוב התושבים ומי שמבקר ביישוב יוכלו למצוא את הרחובות בקלות. המועצה המקומית הודיעה לאחרונה כי בקרוב יוצב שילוט.

 

שמות הרחובות נבחרו בעבר על ידי ועדה מיוחדת, שחבריה הם תושבי המועצה המקומית ונציגי כל השכונות. בחודש ספטמבר השלטים עצמם יוצבו.


ראש המועצה באחד מרחובות היישוב (צילום: הרצל יוסף)

 

חלק משמות הרחובות קשורים למסורת הבדואית וחלקם להיסטוריה המוסלמית. הרחוב הראשי נקרא אלסאלם (שלום), יש את רחוב אלשלאלה (ואדי הבשור, אזור בו התגוררו בעבר בדואים), אלבירוני (איש מדע מוסלמי), אחמד בן חנבל (תאולוג איסלמי שוב), רחוב עלי בן אבי טאלב (היה מן הראשונים שקיבלו את האיסלאם), רחוב אבן חלדון (היסטוריון והיסטוריוגרף ערבי) וגם רחוב אבו חאמד אלע'זאלי (פילוסוף מוסלמי).

 

ראש המועצה, ד"ר מחמד אלנבארי, הסביר את חשיבות השילוט: "חשוב שהרחובות ייקראו בשמות ולא במספרים. זה גם אקט חינוכי ונותן גאווה יישובית שיש לנו שמות לרחובות. חשוב שלתושבים לא תהיה כתובת עם רק מספר, אלא שם עם משמעות. כמו כל יישוב מודרני, גם לנו צריכים להיות שמות לרחובות השונים".


נבחרו שמות שלא מעוררים מחלוקת (צילום: הרצל יוסף)

 

ד"ר אלנבארי הוסיף, כי סוכם מראש שלא לקרוא את שמות הרחובות על שם שייחים או שבטים מסויימים, כדי להימנע ממריבות. "לפני עשר שנים אחד היישובים ניסה לתת שמות לרחובות, אבל הם רבו ולא הצליחו להגיע להסכמה על השמות והיוזמה לא צלחה. אנחנו החלטנו להתמקד בשמות מתחום התרבות, המדע וההיסטוריה - כדי להימנע מקונפליקטים".

 

ברהט, לדוגמה, העיר הבדואית היחידה והגדולה בדרום, אין שמות לרחובות. העיר מחולקת לשכונות (שכונה 32, שכונה 14 ושכונה 2), בהן מתגוררות משפחות (אלעוברה, אלהוזייל, אלזיאדנה ועוד). בערוער המצב דומה (שכונה 5, שכונה ב2, שכונה 4 ועוד).

 

ומה אומרים התושבים? בשיר אלעסיבי (26), מרכז סניף המועצה לישראל יפה ביישוב חורה, עוסק בתוכניות לשיפור פני המקום

 ומקווה שבקרוב יהיה ניתן להציב שלטים עם שמות הרחובות הנבחרים. "חלק משיפור פני המועצה המקומית הוא להציב שילוט ברחובות".

 

למרות שחורה נעדרת שילוט מסודר ניתן למצוא בחיפוש במפות אינטרנטיות, ניתן למצוא בקלות את שמות הרחובות השונים. במסגרת המשך שיפור פני המועצה יוצבו תחנות אוטובוס, ספסלי ישיבה ועוד. תושבי חורה מתנחמים בינתיים במפה שהוציאה המועצה לפני יותר משנה, ובה מפורטים שמות הרחובות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רחוב בחורה. בקרוב נדע באיזה רחוב מדובר
צילום: הרצל יוסף
מומלצים