שתף קטע נבחר

 

בגלל פוקושימה: גרמניה תסגור הכורים הגרעיניים

ב-2010 עשתה הקנצלרית אנגלה מרקל מאמצים גדולים כדי להאריך את תוחלת החיים של 17 הכורים בארצה. אך לאחר האסון הגרעיני ביפן החליטה ממשלתה לשנות מדיניות, להשתמש יותר במקורות אנרגיה חלופיים ולסגור את כל הכורים במדינה עד 2022

הכלכלה הגדולה באירופה הולכת על ירוק: ממשלת הקואליציה בגרמניה החליטה הבוקר (יום ב') לסגור את כל הכורים הגרעיניים במדינה לא יאוחר משנת 2022. שר הסביבה, נורברט רוטגן, אמר שההחלטה ההיסטורית נבעה בין היתר מהאסון הגרעיני שפקד את יפן בחודש מרס.

 

 

  

בעקבות הדליפה הרדיואקטיבית במתחם הגרעיני בפוקושימה, החליטה ממשלתה של קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, לסגור שבעה כורים גרעיניים ישנים. מההחלטה שהתקבלה היום עולה כי כל הכורים במדינה - 17 במספר - ייסגרו בשנים הקרובות.


17 כורים גרעיניים במדינה, 7 כבר כובו. הכור הגרעיני "קרומל" (צילום: EPA)

 

שר הסביבה הגרמני שיבח את החלטת הממשלה הגרמנית, שהתקבלה לאחר שיחות משא ומתן שנוהלו עד הלילה האחרון בין כל המפלגות החברות בקואליציה.

 

בשנת 2010 עשתה מרקל מאמצים רבים כדי להרחיב את אורך חייהם של 17 הכורים הגרעיניים במדינה, כשאחד מהם תוכנן לצאת מכלל שימוש בשנת 2036. אך בעקבות האסון הגרעיני בפוקושימה והפגנות המחאה הגדולות נגד הכורים הגרעיניים בגרמניה, החליטה הקנצלרית מרקל לשנות את מדיניותה.

 

גרמניה, הכלכלה הגדולה ביותר באירופה, עומדת לבדה בעולם - בין המדינות המתועשות הגדולות - בהחלטתה להחליף באופן הדרגתי את השימוש באנרגיה גרעינית במקורות אנרגיה חלופיים ו"ירוקים" יותר.

 

אנרגיה שנוצרת מהרוח, מהשמש או מתנועת מים מספקים מספקת כיום 17 אחוזים מתצרוכת החשמל בגרמניה, אולם הממשל מתכוונת להביא לעלייה חדה בשיעור זה - עד לכדי 50 אחוזים - בעשורים הקרובים.

 

מאז האסון הגרעיני בצ'רנוביל, התנגדו גרמנים רבים בחריפות לשימוש באנרגיה גרעינית. הסוגיה עלתה מחדש ביתר שאת עם פרוץ האסון הגרעיני בפוקושימה, שבעקבותיו יצאו עשרות אלפי גרמנים לרחובות כדי להתנגד להפעלת הכורים הגרעיניים במדינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
החלטה היסטורית. הכור הגרעיני "קרומיל"
צילום: EPA
שינוי מדיניות. מרקל
צילום: EPA
"החלטה טובה". שר הסביבה רוטגן
צילום: Getty Images Imagebank
"כל יום עם אנרגיה גרעינית הוא יום אחד יותר מדי". הפגנה של גרינפיס בשער ברנדנבורג בברלין
צילום :EPA
מומלצים