שתף קטע נבחר

דו"ח: מספר ההרוגים ברעש האדמה בהאיטי נופח

המסמך שחובר עבור הסוכנות האמריקנית לפיתוח בינלאומי טוען כי ברעידה מתו 85 אלף בני אדם או פחות, בניגוד להערכת ממשלת האיטי העומדת על 300 אלף. "באופן מעניין, למי שהיה קשר עם ארגוני הסיוע היתה נטייה לדחוף את המספרים מעלה"

דו"ח שהוכן עבור ממשלת ארה"ב טוען כי מניין הנספים ברעידת האדמה הקטלנית שאירעה בשנה שעברה בהאיטי נמוך משמעותית ממה שדיווחו הרשויות באי. המסמך, שהגיע לידי סוכנות הידיעות AP קובע כי ברעש נהרגו לא יותר מ-85 אלף בני אדם, בעוד ממשלת האיטי מעריכה כי למעלה מ-300 אלף מתו.

 

על פי הדו"ח, שנכתב עבור סוכנות הפיתוח הבינלאומי של ארה"ב (USAID), גם מספר התושבים שאיבדו את בתיהם ברעש נמוך ממה שפורסם בעבר וכמות ההריסות פחותה ממה שנטען.

 

צילום: AP

 

מחבר הדו"ח, טימותי שוורץ, שחיבר גם ספר שעוסק בסיוע בהאיטי, הונאה וסחר בסמים, הגן על ממצאיו בבלוג שלו וטען כי כבר לאחר הרעידה עלו סימני שאלה בנוגע למספרי ההרוגים הגבוהים. "זו לא צריכה להיות הפתעה, לא לאף אחד בהאיטי", כותב שוורץ.

 

הוא מתאר כרוניקה של פרסומים לא מבוססים של מספרים, שגררו הכחשות ופרסומים חדשים בעקבות חקירה עיתונאית. לדבריו, העובדים בשטח העידו בפני כתבת AP כי איש אינו עוקב אחר מספרי המתים שהם מביאים לקבורה.

 

"נראה די ברור שלא לממשלה ולא לאף אחד אחר היה מושג כלשהו כמה אנשים נהרגו", כותב שוורץ בבלוג. הוא לא מצביע ישירות על הסיבות למספרים המנופחים לטענתו,

אך כותב: "המעניין הוא שנראה שכמעט כל מי שהיו להם קשרים כלשהם עם סוכנות רשמית או ארגון סיוע, היו מוטים בכוונה להעלאת המספרים גבוה ככל האפשר. והם עשו זאת תוך התעלמות מוחלטת מהראיות".

 

בסופו של דבר מודה שוורץ כי בין כך ובין כך מדובר בטרגדיה איומה. "מבחינה אינטלקטואלית ממש לא אכפת לי כמה אנשים נהרגו ברעידת האדמה. הדו"ח היה עבודה שביצעתי. אבל באופן אישי, עבורי, ככל שהדבר נוגע לטרגדיה, פחות זה עדיף. ב-60 אלף מתים, זו עדיין טרגדיה עצומה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קורבנות בפורט או פרנס. "מהתחלה עלו סימני שאלה"
צילום: AP
הרס בבירה. "פחות זה עדיף, אבל זו עדיין טרגדיה עצומה"
צילום: AP
מומלצים