שתף קטע נבחר

 

הבנקים הרוויחו ברבעון הראשון 2.2 מיליארד שקל

חמשת הבנקים הגדולים במדינה רשמו ברבעון הראשון של השנה רווח נקי של 2.2 מיליארד שקל. סך העמלות שהם גבו מאיתנו הגיע ל-3.5 מיליארד שקל. הוצאות השכר הגיעו ל-4.4 מיליארד שקל. בניגוד למגמה החיובית שהציגו שאר הבנקים, לאומי איכזב וירד למקום השני - אחרי הפועלים

2.2 מיליארד שקל הרוויחו חמשת הבנקים הגדולים במדינה ברבעון הראשון לשנת 2011, לעומת 1.5 מיליארד ברבעון המקביל אשתקד; כך עולה מסיכום הד"וחות הכספיים שפרסמו. סכום העמלות שגבו חמשת הבנקים במהלך הרבעון, הגיע ל-3.5 מיליארד שקל.


מה הבנקים עשו ברבעון הראשון?*

מה הבנקים עשו ברבעון הראשון?*
  רווח נקי

הכנסות מעמלות

הוצאות השכר

פועלים

903

1,220

1,260

לאומי

577

975

1,320

דיסקונט

278

635

904

מזרחי טפחות

241

348

417

הבינלאומי

183

369

447

*במיליוני שקלים

 

בנק הפועלים גנב את ההצגה והפתיע את האנליסטים כאשר הציג רווח הנקי של 903 מיליון שקל, כמעט כפול מהרווח ברבעון המקביל ב-2010, נתון המבטא תשואה גבוהה במיוחד של 16.8% על ההון העצמי.

 

 

בכך עקף הבנק את לאומי ומיקם את עצמו במקום הראשון בשורת הרווח. פועלים הוא גם הבנק שגבה את סכום העמלות הגבוה ביותר וזה עמד על 1.22 מיליארד שקל. בעוד הבנקים האחרים מציגים זינוק של עשרות אחוזים ברווח, בנק לאומי הציג דוחות מאכזבים לבעלי המניות, כשהרווח הנקי ירד ב-3% לרמה של 577 מיליון שקל. בבנק הסבירו זאת בגידול בהוצאות וירידה ברווחי החברות שמחזיק הבנק.  

 

נתון בו נרשמה דווקא עליה משמעותית של 16% בלאומי הוא הוצאות השכר של הבנק ,שעמדו על 1.32 מיליארד שקל.

 

דיסקונט הפתיע לטובה אחרי תקופה ממושכת בה הוא הציג דוחות חלשים. הבנק הצליח להכפיל את הרווח ל-278 מיליון שקל, אולם לדברי האנליסטים עדיין מוקדם לומר אם מדובר במפנה. הבנק גבה עמלות בהיקף של 635 מיליון שקל והוצאות השכר בבנק עמדו על 904 מיליון שקל.

 

הצמיחה הכלכלית מסייעת להחזר החובות

מזרחי טפחות סיכם את הרבעון עם עליה של 40% ברווח לסכום של 241 מיליון שקל וגביית עמלות בסכום של 348 מיליון שקל והבינלאומי רשם גם הוא זינוק ברווח לרמה של 183 מיליון שקל וגביית עמלות בהיקף של 369 מיליון שקל במהלך הרבעון.

 

"התוצאות של הבנקים הפתיעו לטובה לכל האורך למעט לאומי" אומר ל-ynet עדי סקופ, אנליסט הבנקים של IBI. "עם זאת צפינו את המהפך בין פועלים ולאומי כבר בתחילת השנה והנה זה קורה. אחרי שלאומי חילק דיוידנדים, הם כיום כמעט בהון עצמי זהה".

 

"מה שמאפיין את התוצאות של כל הבנקים זה שיעור הפרשה נמוך לחובות מסופקים".  סקופ מסביר כי אחוז ההפרשה הנמוך משתי סיבות. סיבה כלכלית - המשק עדיין צומח ברמה גבוהה וזה אומר שבסביבה כלכלית כזו הבנקים מרוויחים יפה, למרות שהריביות עולות ההפרשה לחובות מסופקים נמוכות - ללווים יש את הכסף להחזיר את ההלוואת.

 

הסיבה השניה היא טכנית - לראשונה, נכנסה ברבעון זה שיטה חדשה להגדרת החובות הפגומים. שיטה זו למעשה מקטינה את הכנסות המימון ומצד שני מקטינה את הוצאות החובות המסופקים (חובות שגבייתם מוטלת בספק). מדובר בשינוי שיוריד באופן קבוע את ההפרשה לחובות מסופקים כפי שהכרנו בשנים האחרונות.

 

ומה צפוי בהמשך השנה?

 

"פועלים ומזרחי יציגו את התשואות על ההון הגבוהות ביותר ב-2011. הפועלים יחזור לחלק דיוידנד השנה. הוא יוכל לחלק בקלות מיליארד שקל. לאומי והבינלאומי ימשיכו להרוויח סביב ה-10% על ההון ודיסקונט יתן תשואה הכי נמוכה. כולם מחכים לגיבוש סופי של התוכנית האסטרטגית של דיסקונט. נכון לרגע זה, הסיכוי שאולי המנכ"ל החדש יצליח לשנות משהו מתומחר באפס".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מקום בצמרת. ציון קינן
דוחות מאכזבים. גליה מאור
צילום: בן לם
תחילתו של שינוי? ראובן שפיגל
צילום: ראובן קפוצ'ינסקי
עדי סקופ מ-IBI: פועלים ומזרחי יובילו
מומלצים