שתף קטע נבחר

האוצר פנה לבית הדין לעבודה נגד הרופאים

בזמן שהרופאים ממשיכים בצעדי המחאה, הגיש האוצר בקשה לבית הדין לעבודה, כדי להפסיק את המחאה. בין היתר מציע האוצר לפנות לבוררות. בפרקליטות טוענים, כי ההסתדרות הרפואית משתמשת ב"כוח בלתי מידתי" ומנצלת לרעה את כוחה

בתום פגישת משא-ומתן שגרתית בין האוצר לרופאים, ציפתה לרופאים הפתעה לא נעימה: אנשי האוצר מסרו להם הערב (יום ג') עותק מבקשה שהוגשה לבית הדין לעבודה. המדינה מבקשת מבית המשפט לחייב את ההסתדרות הרפואית להפסיק את צעדי המחאה שלהם באופן מידי.

 

הדיון בבקשה יתקיים מחר בשעה 13:00 בצהריים, בבית הדין האזורי לעבודה בתל-אביב. המדינה, באמצעות עו"ד דורון יפת מפרקליטות מחוז תל-אביב, מציעה לבית המשפט שני חלופות.

 

האחת, ניהול משא ומתן אינטנסיבי, יום יומי תוך דיווח לבית הדין. האחרת היא פניה לבוררות מוסכמת, או כזו שיכפה בית הדין. לפי הצעת הפרקליטות, הבוררות תנוהל על ידי שלושה בוררים עליהם יסכימו הצדדים ותהיה תחומה לפרק זמן קצר ביותר. הבוררות תכלול את אותם נושאים שנדונו בעבר בין הצדדים, כך שהמשמעות היא שנושא תוספת התקנים לא יוכל להיות מוכרע במסגרת זו.

 

בפרקליטות טוענים, כי ההסתדרות הרפואית משתמשת ב"כוח בלתי מידתי" ומנצלת לרעה את כוחה לקידום האינטרסים של החברים בה.עוד נטען כי חלק מהנושאים שנידונים במשא ומתן, כמו הנושאים של תוספת תקני רופאים, הם "נושאים מובהקים שלטוניים ושאינם ברי משא ומתן האסורים על פי דין לשבות בגינם".

 

"החולים הינם בני ערובה"

הפרקליטות מגדירה כי הרופאים משתמשים בחולים כבני ערובה, "והכל בעת בו מתנהל משא-ומתן אינטנסיבי ובזמן שאלפי חולים הינם בני ערובה של אותו ארגון עובדים, הרי שמדובר בכוח הפוגע, הן בציבור בכללותו והן בציבור החולים הזקוק לטיפול ולא דווקא לטיפול מציל חיים".

 

מחר מתוכננת שביתה בבתי החולים באזור המרכז. בתי החולים שיבא, איכילוב, בילינסון, שניידר, וולפסון, מאיר ומוסדות בריאות נוספים יפעלו במתכונת שבת. מרפאות החוץ, היחידות והמכונים לא יפעלו ויתקיימו רק ניתוחים דחופים.

 

מוקדם יותר היום אמר יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, שהצעד של פנייה לבית הדין לא תביא לפתרון. "אני לא חושב שבקשה לבית הדין לעבודה לצווי מניעה תפתור את המשבר. אני לא מכיר דרך אחרת, מלהגיע להסכמות. כאשר ניהלו משא-ומתן על הרפורמה

 במינהל מקרקעי ישראל, למשל, שני הצדדים הסכימו להגיע להסכם ולמרות שהמשא-ומתן התארך, בסופו של דבר נמצא פתרונות לכל המחלוקות. אין סיבה שדבר דומה לא יקרה גם במשבר הרופאים".

 

בכנס השנתי של הממונה על השכר בירושלים, עיני אמר כי "המשא-ומתן עם הרופאים חייב להתקיים באופן יותר אינטנסיבי. אני חושב שאם האוצר והרופאים יישבו כל הלילה בצורה רצופה, ויחליטו להגיע להסכם, אין סיבה שלא ימצא פתרון. כרגע אין משא-ומתן אמיתי. האוצר והרופאים מקיימים פגישה אחת לשלושה ימים. בסופו של דבר הם יוצאים מהפגישה, כאשר כל צד משמיץ את השני בתקשורת".

 

בהסתדרות הרפואית מסרו בתגובה, כי האוצר מבקש ללכת לבוררות, כדי להימנע מהצורך להוסיך תקני רופאים: "הסיבה היחידה להגשת הבקשה לבית הדין על ידי האוצר, היא ניסיון לסכל את הפתרון של הנושא המרכזי בסכסוך הרופאים: הצורך בתוספת תקנים ובתוספת רופאים כדי לאפשר לציבור את השירות הרפואי לו הוא זכאי. במשך למעלה מתשעה חודשים מונע משרד האוצר כל התקדמות ממשית במשא-ומתן ומתבצר בעמדותיו הראשוניות. אנחנו סמוכים ובטוחים שבית הדין לעבודה יתרום לקידום פתרון הסכסוך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
העיצומים נמשכים. ארכיון
צילום: מורן מעיין
מומלצים