המבקר מינה את עוזרו לבדוק את פרשת עוזי ארד
במשרד המבקר אמרו, כי כבר היו פגישות עם גורמים רלוונטיים, אך סרבו לפרט. במסגרת הבדיקה צפוי עוזרו של המבקר לבדוק האם נעשו דברים שלא כשורה, האם עוזי ארד עבר עבירה פלילית כלשהי או עבירה אתית משמעתית
בדיקה ראשונית לפרשת ההדלפות במשרד ראש הממשלה: מבקר המדינה, השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס, מינה את עוזרו הבכיר אריה רוטר ללמוד את פרשת עוזי ארד וההדלפה. במשרד המבקר אמרו, כי כבר היו פגישות עם גורמים רלוונטיים. ל-ynet נודע כי רוטר נפגש בין היתר עם עו"ד רז נזרי, עוזרו הבכיר של היועץ המשפטי לממשלה.
לאחר פרסום פרשת ארד פנה יו"ר ועדת ביקורת המדינה, ח"כ יואל חסון מקדימה, למבקר המדינה על מנת שיבדוק את כל הפרשה. בעקבות זאת המבקר
המדינה את עוזרו הבכיר, על מנת שילמד את הנושא ויבחן בחינה ראשונית - האם המבקר אכן ייכנס לעובי הקורה ויבדוק את היבטי פרשת ארד.
במסגרת הבחינה, צפוי רוטר לבדוק האם נעשו דברים שלא כשורה, האם עוזי ארד עבר עבירה פלילית כלשהי או עבירה אתית משמעתית והיבטים נוספים הקשורים בפרשה. בימים הקרובים ילמד העוזר הבכיר את הנושא ויעביר את מסקנותיו למבקר המדינה, שיחליט האם להרחיב את הבדיקה בעניין.
ההדלפה עצמה התרחשה ביולי 2010 - לא ברור באיזה עניין בדיוק - וההודעה הראשונה על הבדיקה יצאה בינואר השנה, אז טען משרד המשפטים כי "השב"כ חקר בחודשים האחרונים חשד להדלפה של מידע רגיש לאור פניית ראש הממשלה בנושא". בהודעה לעיתונות נכתב אז כי החקירה התקיימה בתיאום עם היועץ המשפטי לממשלה ועל דעתו. עוד נכתב כי "במסגרת
החקירה נחקרו שורה של אנשים הן בלשכת ראש הממשלה והן נוספים ובתום החקירה נמצא כי ההדלפה לא בוצעה על-ידי גורם כלשהו בלשכה".
שבועות מספר לאחר מכן מסרו מהשב"כ ליועץ המשפטי לממשלה כי הגיע מידע חדש בנושא. היועץ המשפטי וינשטיין אישר
את חידוש החקירה, ובסיומה נטל ארד אחריות על השתלשלות האירועים - למרות שהכחיש את ההדלפה ואת הטענות שפעל במכוון - והודיע על פרישתו. "ארד ביקש מראש הממשלה לסיים את תפקידו על מנת לשוב לאקדמיה, אולם נתניהו הציע לו לשרת את המדינה בתפקיד דיפלומטי בחו"ל", נמסר אז מהלשכה.