שתף קטע נבחר

העלאת שכר המינימום אושרה להצבעה במליאה

ועדת העבודה והרווחה אישרה לקריאה שנייה ושלישית את החוק, לפיו יעלה שכר המינימום בחודש הבא מ-3,835 שקל ל-4,100 שקל, ולאחר מכן יעלה עד 4,300 שקל באוקטובר 2012

חוק העלאת שכר המינימום אושר היום (ד') בוועדת העבודה והרווחה לקריאה שנייה ושלישית. החוק מעגן את מתווה העלאת השכר בהסכם השכר הקיבוצי הכולל הגדלה של שכר המינימום ב-3 פעימות: החל מה-1.7 השנה השכר יעלה מ-3,835 שקל ל-4,100 שקל. לאחר מכן השכר יעלה עד 4,300 שקל החל מה- 1.10.2012.

 

 

החוק התקבל לפי הצעת הממשלה כהוראת השעה (בעלת תוקף זמני) לתקופה לא מוגבלת. הוראת השעה מבוססת על החוק הראשי של שכר המינימום הקובע בין השאר כי השכר יותאם כל 1.4 לעליות במדד המחירים לצרכן.

 

החוק הראשי קובע את העיקרון ששכר המינימום בכל סכום שהוא לא יעלה על שיעור של 47.5% מהשכר הממוצע במשק שעומד היום על כ-8-000 שקל. הוראת השעה קובעת לעומת זה כי במתווה החדש של העלאת שכר המינימום בכל מקרה שהוא יעלה מעל 47.5% מהשכר הממוצע - השכר בפועל יהיה הגבוה יותר.

 

האוצר התנגד בכלל למתווה העלאת שכר המינימום שהציעה ההסתדרות בהסכם השכר הקיבוצי. אולם במהלך המשא ומתן האוצר נסוג מהתנגדותו וטען כי הוא מעדיף לעגן את מתווה התוספת גם בחוק שניתן לאכיפה.

 

לפני ההצבעה לחוק שאל יו"ר ועדת העבודה, ח"כ חיים כץ (ליכוד), מדוע האוצר התנגד קודם ולאחר מכן התיישר עם ההסתדרות. נציג האוצר טען כי הוא לא יכול להסביר מה עבר בראש של מקבלי ההחלטות.

 

לעומתו אבי ברק מהתאחדות התעשיינים הסביר כי המתווה הוא פרי הסכם שבין המעסיקים להסתדרות, והאוצר אכן העדיף את החוק במקום הרחבה של ההסכם הקיבוצי כך שהעלאת השכר תחול על כל המשק ולא רק על המגזר הציבורי. "האוצר החליט לאמץ אץ ההסכם אחרי התנגדות ממושכת מאחר שהעמדה המשותפת של המעסיקים וההסתדרות הייתה שקולה ומתחשבת במצב המשק לעומת אופציות אחרות". 

 

הצעת החוק תעלה לאישור סופי במליאת הכנסת בשבוע הבא. בפועל היא לא תשנה את המצב החדש לפי שנקבע בהסכם השכר הקיבוצי אך למעשה החוק יחול כאמור על כל המשק וניתן יהיה לאכוף אותו על מעסיקים שישלמו לעובדים מתחת לשכר המינימום החדש ברגע שיכנס לתוקף בראשית החודש הבא. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים