נשכחו: אנשי החינוך המיוחד נגד קיצור החופש
ההחלטה להקדים את תחילת הלימודים עוררה תסכול בקרב אנשי החינוך המיוחד, שחופשתם קוצרה ל-9 ימים בלבד
במשרד החינוך שכחו את החינוך המיוחד: ההחלטה הדרמטית לקצר את החופש הגדול
ולפתוח את שנת הלימודים הבאה ב-26 באוגוסט מעוררת עוד הדים. להתנגדויות הרבות הן מצד המורים
והן מצד התלמידים,
מצטרף גם זעמם של אנשי החינוך המיוחד.
הם נותנים מענה לצרכיהם של תלמידים בעלי לקויות חמורות, כגון שיתוק מוחין, פיגור ואוטיזם, במסגרת לימודית רציפה עד ה-15 באוגוסט וחופשת הקיץ שלהם נמשכת שבועיים בלבד. כמו כן, משום שהילדים הללו זקוקים להשגחה צמודה במשך 24 שעות ביממה, מתקיימים לימודיהם באופן תדיר במהלך כל השנה, לרבות ימי חול המועד, ושבתות וחגים הם ימי החופש היחידים של אנשי החינוך המיוחד.
כעת החשש הוא שלא ניתן יהיה להחזיר לאנשי החינוך המיוחד את חמשת הימים שקוצרו מהחופש הגדול במהלך השנה. "זה פשוט לא הוגן", אמרה בתסכול גננת בחינוך המיוחד, "העבודה שלנו מאוד מתישה ושוחקת, וגם ככה בכל שנה יש לנו בסך הכל שבועיים לאגור כוחות ולהתכונן לשנת הלימודים החדשה".
לדבריה, "עכשיו בגלל ההנחיות החדשות יהיה לנו בקושי שבוע חופש וכל ההיערכות לשנה הבאה תיפגע. זה מרגיז שהחלטות כל כך חשובות מתקבלות בקלות דעת ובלי לחשוב על כל ההשלכות".
מורה בחינוך המיוחד הוסיפה: "אנחנו לא פקידות בבנק או עובדות בהיי-טק שיכולות לקחת חופשה מתי שאנו רוצות, סגל המורים מאוד מצומצם וברגע שמורה חסרה, העבודה עם הילדים נפגעת".
היא הסבירה כי "בכל שנה אנחנו מנצלות את השבועיים חופש כדי להכין את בתי הספר לשנה החדשה, אבל בעיקר כדי להירגע ולנוח כי הגוף שלנו זקוק לזה.
לצערי, המשמעות של היעדר המנוחה היא פשוטה: הגוף תשוש ואז רמת הטיפול יורדת. בסופו של דבר מי שיפגע הם הילדים, וחבל". במשרד החינוך טרם מסרו תגובה לטענות של אנשי החינוך המיוחד.
אילוסטרציה
צילום: ויז'ואל פוטוס
מומלצים