שתף קטע נבחר

לא מוותרים: הסטודנטים לרפואה עתרו לביהמ"ש

מאבק הסטודנטים לרפואה מחו"ל ממשיך: עשרות מהם הודיעו כי הם אינם מסתפקים בהחלטה על מועד ב' בבחינת הרישוי והגישו עתירה מנהלית לביהמ"ש, בדרישה למתן פקטור של 30%. "אין שום סיבה שנענש", אומר ל-ynet אחד התובעים. משרד הבריאות: "משיקולים של בריאות הציבור אין ולא יהיה פקטור"

למרות שמשרד הבריאות החליט לערוך בחינה נוספת - הגישו סטודנטים לרפואה שלמדו בחו"ל עתירה מנהלית בדרישה לבטל שאלות או לעניק להם פקטור. בעתירה, שהוגשה אתמול (ד') לבית המשפט לעניינים מנהליים בתל אביב על ידי עו"ד דוד וינצקי, טוענים 37 מהנבחנים כי הם "מוצאים עצמם מול בחינה שנועדה להכשילם ולמנוע מהם לעסוק ברפואה מזאת מתוך שיקולים זרים".

 

 

הטענות: הגיעו גם לכנסת 

בחודש מרץ האחרון נערכה בחינת הרישוי ברפואה לכאלף סטודנטים שלמדו בחו"ל. כפי שנחשף ב-ynet מיד כשהסתיימה הבחינה טענו הסטודנטים כי היא הייתה קשה במיוחד. הם אף החלו, בימים שלאחר מכן, להחתים על עצומה בנושא בה טענו כי דווקא בימים בהם מערכת הבריאות עומדת בפני מחסור חמור ברופאים, ומנסה לגבש תוכניות כיצד לשכנע צעירים לבחור במקצוע ולאייש בתי חולים בפריפריה,

היא מערימה קשיים על סטודנטים לרפואה שלמדו בחו"ל ומעוניינים להשתלב בבתי החולים בארץ.

 

בעקבות הטענות דנה בנושא ועדת הבריאות של הכנסת, בה הודיע מנכ"ל משרד הבריאות הד"ר רוני גמזו כי הוא ייבדוק את הנושא. מספר שבועות לאחר מכן הודיע גמזו כי הטענות היו מוצדקות וכי 22% בלבד עברו את הבחינה, לעומת 38% בשנה הקודמת. גמזו הודיע כי לסטודנטים תינתן האפשרות לגשת לבחינה חוזרת, שאמורה להיערך במהלך חודש יוני.

 

"צריך קודם לתקן את הנזק"

אך נראה כי החלטת משרד הבריאות בנושא אינה מספקת את הסטודנטים. אתמול הם הגישו עתירה מנהלית, בה הם דורשים לבטל את השאלות שלטענתם היו קשות במיוחד. בעתירה, שהגישו 37 מהסטודנטים שניגשו לבחינה הראשונה, הם מבקשים להורות למשרד הבריאות לבטל את כל חלק ב' של המבחן או, לחילופין, לתת פקטור של 30% בציון הבחינה.

 

"מועד ב' לא בא לתקן את מה שהיה לקוי בבחינה הנוספת", מסביר ד"ר יאיר וייל, אחד ממגישי העתירה. "מדובר על בחינה נוספת באותו פורמט ולדעתנו צריך קודם כל צריך לתקן את הנזק שנעשה. ישנם אנשים שהייתה חסרה להם נקודה אחת או שתיים כדי לעבור את הבחינה ולא מגיע להם להיענש ולבזבז את זמנם".

 

וייל מציין גם כי הסטודנטים שקיבלו ציון של 55 ומעלה ניסו לערער עליו, לאחר שגילו שבמספר שאלות הייתה תשובה נכונה נוספת. "מצאנו כ-20 שאלות שבהן נמצאה תשובה נכונה נוספת, מעבר לתשובה שהבודקים קיבלו כנכונה. הגשנו ערעור על אותן השאלות - אבל רק שתיים התקבלו. גם הפעם לא קיבלנו שום הסבר מדוע הם לא מקבלים את הערעור לגבי השאלות האחרות.

 

"מאחר שמבחינתנו מה שדרשנו לא קויים החלטנו לפעול משפטית. אנחנו מקווים שבית המשפט יורה למשרד הבריאות לבדוק את הנושא על ידי וועדה חיצונית בלתי תלויה. לא ייתכן שהם גם יכתבו את הבחינה וגם יבדקו האם היו בעיות. אנחנו דורשים גם שיתנו פקטור או שכלול של הציון, בעקבות רמת הקושי הגבוהה, בכדי לעשות צדק עם כל מאות הנבחים שניגשו לבחינה ולא עברו אותה. יש כ-50 נבחנים שהציון שלהם היה מעל 55 ואם הבחינה הייתה ברמה בה הייתה בשנים הקודמות הם היו עוברים. אין סיבה שהם ייבחנו שוב".

 

ממשרד הבריאות נמסר: "בחינות הרישוי ברפואה הן בחינות שצריך לעבור. משיקולים של בריאות הציבור אין ולא יהיה פקטור לבחינות הרישוי ברפואה".

 

השתתפה בהכנת הכתבה: ליאת רותם מלמד


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הסטודנטים דורשים: פקטור של 30%
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים