סיכום מאי: מפלס ים המלח ירד ב-14 ס"מ
מדו"ח הסיכום של רשות המים לחודש מאי, עולה כי בכנרת, החודש החולף היה דווקא חיובי: בניגוד למגמות הירידה של שנים קודמות, החודש לא ירד המפלס כלל. התוצאה: נפח המים הזמינים באגם הלאומי גדול השנה פי שלושה מבשנה שעברה
בניגוד לחודשי מאי, שבדרך כלל משאירים את הכנרת עם מפלס במגמת ירידה, מסיכום חודש מאי הנוכחי עולה כי מפלס הכנרת לא ירד כלל. מנתוני הדו"ח ההידרולוגי של רשות המים, עולה כי בסוף החודש עמדה הכנרת על רום של 212.37 מטרים מתחת לפני הים. לשם השוואה: במאי 2010 ירדה הכנרת ב-10 ס"מ.
התוצאה: בהשוואה לחודש מאי הקודם, נפח המים הזמינים באגם הלאומי על 29 מיליון מטרים מעוקבים, לעומת 8 בלבד בשנה שעברה.
סיכמה חודש טוב. הכנרת (צילום: זיו ריינשטיין)
ים המלח לעומת זאת, רשם במהלך החודש החולף ירידה חדה של 14 ס"מ. ברשות המים מציינים כי מתחילת השנה ההידרולוגית ירד מפלס הימה ב-75 ס"מ.
פרט לכנרת, הרי שאחד הנתונים החיוביים ביותר בדו"ח מתייחס למאגר מי התהום ירקון תנינים – אחד ממאגרי מי התהום הגדולים והמשמעותיים ביותר במשק המים. מאגר זה זכה במהלך חודש מאי לעלייה במפלסים, בכל חלקיו. כך למשל, מנתוני רשות המים עולה כי בדרום האגן נרשמה עלייה של 15 ס"מ במפלס, וכי בצפון האגן ובמרכזו נרשמו עליות של 3 ו-4 ס"מ.
רשות המים: המצב עדיין לא טוב
נתונים חיוביים נרשמו גן בגליל המערבי, שם נרשמו עליות במפלסי אגן הנעמן ואגן כברי. עם זאת, באגן החוף, מציינים ברשות, נמדדה החודש דווקא מגמה מעורבת. מהנתונים עולה כי בחלקו הדרומי והמרכזי נמדדה עליה של 2 ס"מ. זאת, לעומת ירידה של 4 ס"מ בחלקו הצפוני.
ברשות מציינים כי למרות הגשמים של חודשי אפריל ומאי ולמרות נתונים מעודדים באשר לחלק ממאגרי המים, הרי שבתמונת מצב כוללת - מסתכמות כמויות המשקעים ב- 90% ביחס לכמות השנתית הממוצעת לאורך השנים.
ממשיך לרדת. ים המלח
צילום: רויטרס
מומלצים