שתף קטע נבחר
 

"להגדיל את הזהירות בעסקים עם יוון"

מנהלים אשראי ביוון? תחשבו פעמיים. סקירה שהכינה דן אנד ברדסטריט ישראל צופה כי המצב הכלכלי במדינה האירופית ימשיך וידרדר. האבטלה צפויה להגיע בשנה הבאה ל-15%. ההמלצה: להקטין ולקצר את האשראי, לרכוש ביטוח אשראי ולמכור רק כנגד ערבויות ואשראים מוצקים ולעקוב אחרי המצב

האיחוד האירופי עומד לחלץ את יוון  - אבל יש מי שעדיין חושש שהמצב ימשיך להידרדר. הייצוא ליוון והייבוא ממנה ימשיכו להתכווץ, המצב במדינה ימשיך להידרדר, ומי שעושה בה עסקים - מוטב לו שייזהר. כך עולה מסקירה שפרסמה היום (ה') חברת המחקר דן אנד ברדסטריט (בישראל).

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק של ynet כלכלה

 

יוון, שבעשורים האחרונים נהנתה מצמיחה נדירה, שקועה במשבר כלכלי עמוק, עקב ניהול תקציבי בזבזני ועקב המשבר הפיננסי הגלובלי. סוכנות S&P הורידה לאחרונה את דירוג האשראי של יוון, ולא בפעם הראשונה. למשבר ביוון יש השפעה על ישראל: היצוא מישראל ליוון ירד מכ-300 מיליון דולר ב-2009 ל-213 מיליון ב-2010. 

 

העיתון וול סטריט ג'ורנל פרסם שלשום הערכות, לפיהן ממשלת גרמניה שוקלת "בכובד ראש" לוותר על דרישתה שיוון תבצע ארגון מחדש של חובותיה ותקל את הלחץ שהיא מפעילה על המדינה.

 

לפי הדיווח, גרמניה תשקול ברצינות חבילת סיוע נוספת ליוון בדמות הלוואות חדשות בתנאים טובים יותר. זאת, עקב השיפור במצבה הכלכלי של גרמניה עצמה והתפוגגות החשש מקריסת האירו. אבל כלכלני D&B ישראל פחות אופטימיים. בסקירה נכתב כי התרחישים האפשריים לעתיד יוון הם: הסדר חוב, יציאה של יוון מגוש האירו ובקשת סיוע מקרן המטבע, או חדלות פירעון. בכל מקרה, צופה הסקירה, שיעור האבטלה ביוון יזנק ב-2012 ל-14.7% לעומת 12.6% ב 2010.

 

"כל מי שמנהל עסקים עם יוון צריך להיות מודאג מעוצמת הסיכון הצפוי ולהיערך לניהול נכון שיקטין את נזקיו", אומר מנכ"ל D&B ישראל, חיים כהן. "הקטנת הנזקים או הסיכונים יכולה להתבצע במספר דרכים: הקטנת היקפי האשראי ללקוחות ביוון, קיצור ימי האשראי ללקוחות ביוון, מכירה רק כנגד ערבויות ואשראים דוקומנטריים, רכישת ביטוח אשראי ומעל הכול, מעקב יום יומי שוטף ורכישת מידע על סיכוני המדינה והחברות.

 

"אנחנו מתקרבים למועדי פירעון החובות של יוון ולכן הסיכון העסקי ביוון עולה בהתאמה", מזכיר כהן, "הסיכוי שיוון תפרע את כל החוב שלה במועד נמוך ביותר ולכן אנו ממליצים להתייחס להשקעה במכשירי חוב יווני (אג"ח יווני והלוואות ליוון, ת.ג) כהשקעה במכשירים ספקולטיביים, שהיא השקעה מסוכנת".

 

"גם הצמצום בייצוא ליוון יימשך. הבעיה היא הספק ביכולתה של ממשלת יוון לנקוט בצעדים הנוספים הנדרשים כדי לייצב את כלכלת המדינה ולשפר את כושר ההחזר שלה, כגון: שיפור גביית המיסים. למרות שעברה שנה מאישור תכנית החילוץ של האיחוד האירופי וקרן המטבע בה קיבלה יוון הלוואות של 110 מיליארד אירו תמורת דרישה לביצוע צעדי צנע דרסטיים של הממשלה, הגירעון התקציבי המשיך לעלות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנות ביוון: המצב עומד להחמיר
צילום: AFP
מומלצים