ניגריה: 32 נערות הרות חולצו מ"מפעל תינוקות"
פשיטה משטרתית הצילה את האמהות, בנות 15 ו-17 בלבד, ממכירת ילדיהן לבעל הבית. על פי החשד, התינוקות נמכרו באלפי דולרים. חלקם נרצחו בטקסי פולחן
סחר בתינוקות הוא בין העבירות הנפוצות ביותר בניגריה, בה פעוטות נמכרים לעבודת כפיים או אף לרצח אכזרי בטקסי פולחן שבטי. זה הגורל שציפה לתינוקות של 32 אמהות שטרם מלאו להן 18, ב"מפעל תינוקות" במדינה. למזלם של הפעוטות והאמהות המשטרה פשטה על המקום והעבירה את הצעירות ההרות למקום מבטחים.
באלה חסן, קצין משטרה במדינת אביה שבדרום מערב ניגריה, סיפר כי הכוחות הגיעו לבית בעקבות דיווח כי נמצאות בו עשרות נערות הרות, בנות 15 עד 17. "הצלנו 32 נערות ועצרנו את בעל הבית, שחשוד כי מכר את התינוקות", אמר חסן.
לדברי חסן לפחות חלק מהתינוקות נמכרו לצורך ביצוע טקסים שבטיים, ובעל הבית יואשם כעת בהתעללות בילדים ובסחר בבני אדם.
לאחר שחרורן סיפרו הנערות כי עבור כל תינוק ניתן להם סכום כספי השווה ל-192 דולר. לדברי הרשות למלחמה בסחר בבני אדם, אליה הועברו הנערות לאחר הפשיטה, התינוקות נמכרו לאחר מכן בסכום הנע בין 2,000 ל-6,400 דולר.
קניית או מכירת תינוקות אסורה בניגריה על פי חוק, והעונש המירבי על ביצוע העבירה הוא 14 שנות מאסר. בשנת 2008 חשפה המשטרה רשת של "חוות" ו"מפעלים" למכירת תינוקות.
סחר בתינוקות נחשב לנפוץ במערב אפריקה, ועל פי האו"ם זה הפשע השלישי הכי נפוץ בניגריה, לאחר הונאות כספיות וסחר בסמים. התינוקות נמכרים בעיקר לצורך עבודה במכרות ובבתים פרטיים, וכן לשם אימוץ לא חוקי. יעד נוסף למכירת התינוקות הוא עינויים ורציחתם, במסגרת טקסים שבטיים אפריקניים.