עובדי ניסן שובתים - יפגינו מול הכנסת
עובדי המפעל הדרומי פתחו לפני שבוע במאבק בעקבות סגירתו הצפויה של המפעל. ועדת העבודה והרווחה תקיים מחר דיון בנוגע לעתידו. בעלי החברה, חזי ניסן, אמר ל-ynet: "הגיע הזמן שהמדינה תתחיל לקחת אחריות על עובדי הפריפריה"
נושא סכנת הסגירה של מפעל "ניסן תעשיות רפואיות" בשדרות לא יורד מסדר היום. מחר (ב') ישביתו 100 העובדים את המפעל ויעלו לירושלים להפגין אל מול ועדת העבודה והרווחה של הכנסת.
ועדת העבודה והרווחה תקיים מחר בבוקר דיון בנוגע לעתידו של המפעל. לדיון צפויים להגיע יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, אבי ניסנקורן, נציגי הסתדרות במרחב ובאיגוד המקצועי ונציגי ועד העובדים. את הדיון זימן יו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ (ליכוד).
עובדי המפעל הדרומי פתחו לפני שבוע במאבק בעקבות סגירתו הצפויה של המפעל. העובדים הפסיקו את האספקה של מוצרי החבישה לחדרי הניתוח בבתי החולים זאת לאחר שההנהלה הודיעה לעובדים כי קיים מבוי סתום עם משרד הבריאות במגעים להצלת המפעל וכי המפעל עשוי להיסגר בקרוב. לדברי ההסתדרות, בימים הקרובים ייתכן מחסור במוצרי החבישה בביה"ח מאחר שהמפעל הינו הספק העיקרי - כ-90% מהתצרוכת של מוצרי חבישה לכלל בתי החולים בארץ: הן הממשלתיים והן של שירותי בריאות כללית.
ביום ד' האחרון נפגש יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, אבי ניסנקורן, עם סגן שר הבריאות יעקב ליצמן."יש מקום לאופטימיות לגבי המשך פעילותו של ניסן תעשיות" אמרו לאחר הפגישה גורמים המקורבים למגעים, אך עם זאת, מחר (ב') כאמור, ישבות המפעל ועובדיו יעלו לירושלים.
לפני כ-10 חודשים הודיע הבעלים, חזי ניסן, על כוונתו לסגור את המפעל. העובדים מצידם התאגדו בהסתדרות ויו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, אבי ניסנקורן, קיים מגעים אל מול בעלי המפעל, מול נציגי שירותי בריאות כללית ומנכ"ל משרד הבריאות. ניסנקורן הגיע לסיכום עם משרד הבריאות, חברת "שראל" והנהלת המפעל על הפעלתו עד חודש יוני 2011.
יו"ר ועד העובדים, זינה שפדוב, אמרה היום כי "אנו סוגרים מחר את המפעל ועולים להפגין בירושלים אל מול הכנסת. על נבחרי הציבור להבין כי אין בכוונתנו לוותר על מקום עבודתנו וכי עצם הסגירה של המפעל היחיד במדינה שמספק מוצרי חבישה לבי"ח תהווה מכה קשה. אם המדינה מרימה קמפיין של כחול לבן אז שתדע גם להציל את המפעל הכחול-לבן היחיד במדינה של מוצרי החבישה ולא לוותר ולרכוש מוצרים מסין במקום".
בעלי החברה, חזי ניסן, אמר ל-ynet: "אנחנו מחפשים פתרון למפעל ונפעל בכל מהלך שיוכל ליישם את הצלתו. עברנו תקופה לא קלה וסחבנו את המפעל על גבינו עד שנת 2009. הגיע הזמן שהמדינה תתחיל לקחת אחריות על המפעל ועל עובדי הפריפריה".