שתף קטע נבחר

הממיר הדיגיטלי יורחב ל-18 ערוצים ללא דמי מנוי

ועדת השרים לחקיקה אישרה את הרחבת שידורי עידן פלוס (DTT). משרד האוצר לא הצליח להכניס לחוק את האפשרות להוסיף בעתיד ערוצי סרטים, ספורט וילדים בתשלום. מוצע כי החל מ-1 בינואר 2014 השידורים יעברו מהרשות השנייה לגוף ציבורי אחר

יותר ערוצים בממיר הדיגיטלי - תחרות לכבלים וללוויין: ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה היום (א') את תזכיר חוק הפצת השידורים, ואישרה כך הרחבת שידורי עידן פלוס (DTT) מחמישה ל-18, בשנה הקרובה, כך שייכללו בו גם ערוצי HD וגם ערוצי רדיו.

 

משרד האוצר לא הצליח להכניס לחוק הפצת השידורים את האפשרות להוסיף בעתיד לחבילת הערוצים "ערוצי פרימיום" בתשלום - כמו סרטים, ספורט וילדים - סעיף לו התנגד משרד התקשורת. לכן הערוצים האלה יתווספו - אך בחינם וללא דמי מנוי.

 

הממשלה אישרה כבר ב-6 בפברואר את הצעתם של שר התקשורת משה כחלון ושר האוצר יובל שטייניץ להרחיב את מערך השידורים החינמי עידן +, והיום אושרה טיוטה ההצעה של החוק. כעת תעבור הצעת החוק לקריאה ראשונה בכנסת, ולדיונים בוועדת הכלכלה, לקראת הכנה לקריאה שנייה ושלישית.

  

כיום כוללת החבילה את ערוצים 1, 2, 10, 33, 99. בעתיד צפויים להצטרף גם ערוצים 9, 23, 24 וכן ערוצי רדיו, ערוצי HD וערוצים יעודיים כמו ערוץ ערבי, ערוץ חדשות וערוץ מורשת, לכשיקומו. אושר שיוכלו לממן שידוריהם באמצעות פרסומות.

 

האוצר רצה להוסיף את עניין הערוצים בתשלום, מהלך מה שהיה אמור להפוך את ה-DTT לפלטפורמה מסחרית מתחרה בשידורי הכבלים והלוויין, גם מבחינת מנויים. כעת הוחלט כי הצרכנים ייהנו מהרחבת התוכן המוצע להם בתמורה לתשלום נמוך וחד פעמי – על הממיר המשמש לקליטת השידורים בלבד.

 

הצעת החוק תעבור לקריאה ראשונה בכנסת, ולדיונים בועדת הכלכלה לקראת הכנה לקריאה שנייה ושלישית. ערוצי הספורט הילדים והבידור ייכנסו לממיר רק בעוד כשנתיים.

 

ב-2014 השידורים יוצאו מידי הרשות השנייה

כיום ניתן לרכוש את ממיר עידן פלוס בעלות חד פעמית של 400-200 שקל. מימון הרחבת המערך ייעשה בין היתר על ידי משרד האוצר, תוך שימוש בתמלוגים שמשלמות זכייניות הטלוויזיה והרדיו, עלות שצפויה להסתכם ב-60-50 מיליון שקל. כיום הרשות השנייה היא האחראית למערך הטלוויזיה הדיגיטלית עידן פלוס ובעתיד אמורה לעבור לפיקוח חברה ממשלתית אחרת.

 

ממשרד התקשורת נמסר כי ערוצי הרדיו האזורי והארצי והערוץ הייעודי בשפה הערבית יופצו באמצעות המערך, באופן מיידי, מהמועד שבו יבוצעו תיקוני החקיקה בעניין זה; אך שידורי הטלוויזיה הלימודית יופצו באמצעות המערך בכפוף לתנאים מסוימים. עם השלמת הרחבתו של המערך, יופצו שידורים גם באמצעות טכנולוגיית חדות גבוהה (HD), וביניהם שידורי רשות השידור, אם תבקש זאת.

 

הרחבת המערך תמומן על ידי המדינה, בין היתר, תוך שימוש בתמלוגים המשולמים למדינה על ידי בעל זיכיון לשידורי טלוויזיה, בעל רישיון לשידורי טלוויזיה ובעל זיכיון לשידורי רדיו, לפי חוק הרשות השנייה.

 

נוכח העובדה כי הרשות השנייה מפעילה את מערך השידורים, והיא גם הגורם המסדיר של התכנים המשודרים על ידי הערוצים המסחריים, מוצע כי הבעלות על המערך והפעלתו יועברו, החל מיום 1 בינואר 2014, מהרשות השנייה לגוף ממשלתי או ציבורי אחר, שאינו מפקח על שידורי טלוויזיה, כפי שיורו שרי התקשורת והאוצר, באישור הממשלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים