שתף קטע נבחר
 

טארט מוזלי: כשגרנולה ויוגורט הופכים לעוגה

אוכלים מוזלי לארוחת בוקר? אפשר גם להפוך אותו לקינוח. חן שוקרון מכינה טארט עם המון הפתעות: בבסיס מחכה לנו גרנולה, במלית מסתתר יוגורט רענן ואת הטאץ' הסופי מעניקים פירות קיץ

המוזלי הפציע בחיינו לפני כמה שנים, וכיום נדמה שהוא חלק בלתי נפרד מארוחת הבוקר הישראלית. אין בית קפה או מסעדה (שלא לדבר על חנויות סמוכות לתחנות דלק) שלא מציע מנת מוזלי מרעננת לארוחת בוקר או כנשנוש לדרך. המוזלי הישראלי הוא למעשה גרסה מתקדמת של המקור הגרמני. אצל הגרמנים אלו דגני בוקר העשויים שיבולת שועל המוגשים עם פירות טריים. אנחנו הישראלים, כמנהגנו, שכללנו את הגרסא הגרמנית והוספנו גם יוגורט, והפכנו את כל העניין לארוחה של ממש.

 

באופן אישי, מוזלי תמיד מזכיר לי את ימי ההיריון האחרונים עם בני, בדיוק לפני 3 שנים, כשמזג האוויר התחיל להתלהט לקראת הקיץ. בימים ההם של בטן ענקית, אקלים חם וקצת כבדות ועצלנות, המוזלי היה האופציה המועדפת עליי לארוחת צהריים. במקום להרחיק לכת עד לחדר האוכל במקום העבודה דאז, ולאכול את ארוחת הצהריים השגרתית והכבדה, נהגתי לקחת מהקפיטריה הסמוכה מנת מוזלי גדולה ועשירה שהשביעה אותי לזמן ממושך (או לפחות עד הנשנוש הבא).

 

לאחרונה הכנתי טארט עם מלית של יוגורט. כן, יוגורט פשוט שחלקנו אוכלים לארוחת בוקר. הטארט יצא מוצלח, קליל וטעים, אבל אני, כמו ישראלית טיפוסית, החלטתי לשכלל אותו עוד קצת ולהפוך אותו מטארט יוגורט פשוט, לטארט מוזלי. ומה זה אומר טארט מוזלי? בבסיס - גרנולה, במלית - יוגורט רענן, ולציפוי ועיטור - שפע פירות קיץ טריים. מי שרוצה, יכול להמתיק גם במעט דבש. יצא טעים ומרענן, בדיוק כמו שמנת מוזלי צריכה להיות.


(צילום: חן שוקרון)

 

אז ככה עושים:

  • את בסיס הגרנולה מכינים בדומה לבסיס ביסקוויטים סטנדרטי, רק שאת מקומם של הביסקוויטים תופסת גרנולה. מומלץ אגב, להשתמש בגרנולה פשוטה ככל שניתן להשיג, עם מינימום תוספות. את הגרנולה טוחנים במעבד מזון. לא טוחנים עד דק, אלא משאירים קצת שבבים גסים, כדי להותיר אותה במרקם קראנצ'י ונגיס


(צילום: חן שוקרון) 

 

  • מוסיפים לגרנולה הגרוסה מעט קינמון, סוכר וחמאה מומסת, ומהדקים לתבנית פאי מתפרקת. אופים אפייה קצרה ומצננים

 

  • את המלית מכינים בעיקר מיוגורט. אני השתמשתי ביוגורט יווני שהוא קצת עשיר יותר מיוגורט רגיל, אבל כל יוגורט פשוט שתבחרו יכול להתאים. כדי לייצב את המלית משתמשים בג'לטין, אבל רגע לפני שכל הג'לטין-פובים סוגרים את המסך ופונים לעיסוק אחר, כמה מילות הרגעה: יש בטארט הזה כמות מינימלית של ג'לטין ואופן העבודה איתו כל כך פשוט וקל הפעם, שממש אין ממה לחשוש

 

  • מפזרים את גרגרי הג'לטין מעל המים, ומאפשרים לג'לטין לספוח אליו את הנוזלים, כ-5 דקות לערך. בינתיים מערבבים את היוגורט עם הסוכר החום. גם אם גרגרי הסוכר לא מתמוססים מייד, אל דאגה, זה יקרה בהמשך


(צילום: חן שוקרון)

 

מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה. כשהשמנת מגיעה לרתיחה מסירים מהאש ומייד מוסיפים את תערובת הג'לטין, מערבבים עד שהג'לטין מתמוסס לחלוטין. דרך מסננת מוסיפים את השמנת המתוקה לתערובת היוגורט ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוזגים מייד את התערובת על גבי הבסיס

 

מעבירים את הטארט להתייצבות בקירור, רצוי למשך לילה. לפני ההגשה חותכים פירות טריים. מלון, ענבים, דובדבנים, נקטרינות, משמש ואפילו תמרים או צימוקים - הכל הולך. מעטרים בפירות הטריים ומגישים. אפשר גם להמתיק במעט דבש

 

טארט מוזלי

המרכיבים (לתבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס"מ):

לבסיס:

300 גרם גרנולה (רצוי עם מינימום תוספות)

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

1/2 כפית קינמון

100 חמאה מומסת

למלית יוגורט:

1 כפית (5 גרם) ג'לטין

2 כפות (30 מ"ל) מים

3/4 כוס (180 מ"ל) שמנת מתוקה

625 מ"ל (5 גביעים של 125 מ"ל) יוגורט (מומלץ מסוג "יווני")

1/3 כוס ועוד 1 כף (80 גרם) סוכר חום

לציפוי ועיטור:

פירות טריים לפי בחירה אישית (למשל ענבים, נקטרינה, אפרסק, משמש, מלון, תמרים וצימוקים)

 

אופן ההכנה:

  1. הבסיס: במעבד מזון טוחנים את הגרנולה לפירורים גסים.
  2. מוסיפים את הסוכר, הקינמון והחמאה המומסת ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  3. משטחים את התערובת בשכבה אחידה ודקה על גבי התבנית - דפנות ובסיס. מעבירים למקפיא ל-20 דקות, ובינתיים מחממים את התנור ל-175 מעלות.
  4. מעבירים את הבסיס לאפייה הישר מהמקפיא, אופים כ-12 דקות. מצננים לחלוטין.
  5. המלית: לקערית קטנה יוצקים את המים, מפזרים מעל את גרגרי הג'לטין ומניחים למשך כ-5 דקות עד שהג'לטין סופח את המים.
  6. בינתיים מערבבים את היוגורט יחד עם הסוכר.
  7. בסיר קטן מחממים את השמנת המתוקה, כשהשמנת מגיעה לרתיחה מסירים מהאש, מוסיפים מייד את הג'לטין התפוח ומערבבים היטב עד להמסה מלאה של הג'לטין.
  8. מוסיפים את השמנת החמה אל היוגורט (רצוי להעביר דרך מסננת), מערבבים היטב. יוצקים מייד על גבי הבסיס. מעבירים לקירור למשך לילה.
  9. להגשה: חותכים את הפירות לפרוסות דקות או לקוביות, מפזרים על גבי המלית ומגישים מייד. אפשר להמתיק במעט דבש.


טארט מוזלי ויוגורט (צילום: חן שוקרון) 

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טארט מוזלי ויוגורט
צילום: חן שוקרון
מומלצים