שתף קטע נבחר
 

הצעת חוק תעודד פורשי צה"ל לעבוד בהוראה

ועדת השרים לחקיקה אישרה את תמיכתה בהצעה פרטית של ח"כ חיים כץ, שתאפשר ליוצאי מערכת הביטחון לקבל את הגמלה שלהם במלואה, גם אם יעבדו במערכת החינוך הציבורית

הצעת חוק פרטית לעידוד יוצאי מערכת הביטחון לעבוד בהוראה ובחינוך לאחר פרישתם קיבלה היום (א') את תמיכת הממשלה כשאושרה בוועדת השרים לחקיקה. לפי הצעתו של ח"כ חיים כץ (ליכוד), יו"ר ועדת העבודה והרווחה, יוצאי מערכת הביטחון ימשיכו לקבל את הגמלה שלהם במלואה, גם אם יעבדו במערכת החינוך הציבורית.

 

 

לפי המצב החוקי הנוכחי, גמלאי מערכת הביטחון שהחלו לעבוד במוסד המוגדר כ"קופה ציבורית", היינו במגזר הציבורי, מפסיד שליש מהפנסיה שלו אם טרם מלאו לו 57 שנה. בגלל המגבלה הזאת רק המגזר הפרטי יכול לנצל את הידע והניסיון העשירים שלהם. במגזר הציבורי הם יכלו לעבוד רק כעובדים שלא מן המניין, בלי להפסיד את הפנסיה.

 

לדברי ח"כ כץ, ידוע לו על כמות לא מבוטלת של פורשי צה"ל בגילאי הביניים שמוכנים להשתלב בהוראה אבל נרתעו עד כה בגלל מגבלת הפנסיה. מידע זה הניע אותו להציע את התיקון בחוק הגמלאות שיחריג את העבודה במקצוע ההוראה מהמגבלה זו. שר החינוך גדעון סער הוביל את התמיכה בחוק.

 

סער אמר בועדת השרים כי חשיבותו הרבה של החוק תהיה במשיכת כוח אדם איכותי מבחינת הגיל והניסיון להוראה וחינוך. ח"כ כץ אמר לאחר קבלת הגיבוי מהשרים: "שכר גבוה יותר שבצידו הפנסיה המלאה עשוי להשלים את החסר הגדול ביותר שמורגש במערכת החינוך בעיקר בעובדי הוראה במקצועות הריאליים, ובמשרה מלאה ומושכת".

 

תמיכת הממשלה תקצר את הליך החקיקה שיתחיל בשבוע הבא בכנסת והחוק יכול להיות מאושר סופית אפילו בסדר גודל של ימים, עוד לפני פגרת הקיץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
(ארכיון, למצולמים אין קשר לכתבה)
צילום: הרצל יוסף
מומלצים