היום שאחרי הנכסה: מתי צפויים העימותים הבאים?
העימות בגבול הצפון עדיין לא הסתיים, אבל במערכת הביטחון כבר מתכוננים ל"יום אל-קודס", ובהמשך למשט לעזה ולמטס לנתב"ג. המבחן האמיתי - רק בספטמבר. פתחו את היומנים
לא ברור עוד אם גם אז ישחזרו המפגינים את המחאה ההמונית שנרשמה ב"יום הנכסה" אתמול (יום א') וב"יום הנכבה" לפני שלושה שבועות, אך כבר עתה קוראים הפעילים לצעוד אל עבר ירושלים מהגדה המערבית ומרצועת עזה. באותו יום תוכרז גם דקת דומייה בשעה 13:00, ובמקביל מתוכננת לצאת לכיוון רצועת עזה שיירה מצרית, הנושאת חומרי בניין וציוד הומניטרי.
השלב הבא בעימות יגיע מכיוון הים. משט "החירות 2", שמארגנים מספר ארגונים ובראשם ארגון IHH הטורקי והקואליציה האירופית להסרת המצור מעל עזה, עתיד לצאת לדרכו בסוף החודש, חרף
בניסיון למשוך תשומת לב, מנסים הארגונים לגייס למשט אנשי ציבור נודעים ממערב אירופה או ארצות הברית, כמו הסופרת זוכת פרס נובל אליס ווקר, שכבר הודיעה על הצטרפותה. ילדרים הכריז בנוסף כי אם ישראל לא תיתן למשט להיכנס לרצועת עזה, הם יישארו לשוט במים בינלאומיים כדי להפוך זאת לבעיה עולמית. טורקיה, שהבהירה כבר כי אין ביכולתה למנוע את יציאת המשט, איימה כי כל פעולה אלימה נגד הספינות תיענה בהתאם.
האתגרים אינם מסתיימים כאן, ובחודש הבא צפויים במערכת הביטחון להיתקל במחאה נוספת, הפעם מהאוויר. ב-8 ביולי מתכננים מאות פעילי סולידריות להגיע לנמל התעופה בן-גוריון ממספר יעדים ברחבי העולם, במטרה להביך את השלטונות בארץ ולעורר תשומת לב תקשורתית. המארגנים הנחו את הפעילים לא לשקר בנוגע לסיבת הגעתם ארצה ולומר כי בכוונתם להגיע לפלסטין ולהשתתף בפעילויות שם.
לדבריהם, ישראל הרסה את שדה
התעופה הפלסטיני היחיד ולכן הם נאלצים להגיע דרך נתב"ג. זו אינה הפעם הראשונה שארגונים שונים קוראים להגעה מרוכזת של פעילים או פליטים פלסטינים בעלי דרכון זר לישראל דרך נתב"ג, בכוונה ליצור פרובוקציה.
לפי שעה לא ידוע על אירועים נוספים המתוכננים בחודשים הקרובים, אך גם ככה נרשמת התרגשות רבה ברחוב הפלסטיני, שתולה ציפיות גבוהות מאוד בחודש ספטמבר הקרוב. אם בסופו של דבר, תסוכל ההכרה הבינלאומית במדינה פלסטינית, עלול הדבר לעורר פרץ אכזבה בקרב הציבור ולהביא להבנה כי דיפלומטיה אינה הדרך. במקרה כזה, החשש המרכזי הוא מתום השקט היחסי בגדה המערבית - והתפרצות ספונטנית של התקוממות עממית חדשה.