שתף קטע נבחר

מינוי לילד במפעל הפיס: קל לעשות, קשה לבטל

אם מתלוננת שכדי לעשות מינוי לילד במפעל הפיס מספיק הורה אחד בלבד, ובשביל ביטול המינוי, דורשים שם את הסכמת שני ההורים. מפעל הפיס: "הסכמת שני ההורים מתבקשת, כדי למנוע פגיעה בזכויותיו של הקטין לזכייה בפרסים"

"מפעל הפיס רושם קטינים כמנויים שלו, באישור של הורה אחד בלבד. אך כשרוצים להפסיק את המינוי לילד, הם מחייבים אישור של שני ההורים לביטול. האם זה על מנת להקשות על הביטול"?, כך כתבה ל-ynet אם מדרום הארץ, שטענה שקל יותר לרשום את הילד כמנוי למוסד ההימורים, מאשר לבטל את המינוי.

 

"כשביתי הבכורה נולדה לפי 4 שנים, בעלי עשה לה מינוי במפעל הפיס", סיפרה. "הוא רצה להפתיע אותנו, ועשה מינוי לי ולה. אני לא רציתי במינויים הללו, אך לא ביטלנו אותם והשארנו את המינוי של הילדה על כנו.

 

"כעבור 4 שנים, לפני חודש, הצלחתי לשכנע את בעלי לבטל את המינוי. זה עולה לא מעט כסף כל חודש. אבל כשביקשתי לבטל, אמרו לי שחייבים אישורים של שני ההורים, למרות שמדובר בחשבון משותף שלי ושל בעלי. זה נשמע לי מוזר. הרי זה לא שהילדה זכתה במשהו. שאלתי אם זה כיוון שהאבא הזמין את המנוי, והיא אמרה לי שלא. בכל מקרה צריך שני הורים, כי כדי לבטל מנוי של קטין יש חובה לקבל אישור של שני ההורים".

 

בפעם הבאה שהתקשרה, בעלה היה לצידה בעת השיחה, והם הצליחו לבטל את המינוי, לא לפני שאמרו לה עוד פעמיים שאי אפשר לבטל מינוי, בלי אישור שני ההורים. 

  

"הייתי שמחה אם יחילו את חובת שני ההורים גם על הרישום", היא מבקשת. "זה לא יאה שכאשר רושמים את הילד לבד, זה בסדר וכשמבטלים צריך שני הורים. הרי אם בהתחלה היו שואלים לדעתי על הרישום - הייתי אומרת חד משמעית לא. אני לא רוצה שלילדה יהיה מנוי למפעל הפיס".

 

"זו פגיעה בזכויות הילד לזכות בלמעלה ממיליון ש'"

נראה שבמפעל הפיס נוהגים כך, בין היתר, בשל חשש מנקמנות שקשורה בסכסוכים בין ההורים. אבל אותה נקמנות יכולה להתבטא גם ברישום הילד כמנוי של מפעל הפיס, בלי הסכמת ההורה השני, לכן לא ברור למה רק מקשים רק על הביטול ולא על הרישום. במפעל הפיס טוענים שהסיבה לקושי לבטל היא שביטול המינוי עלול לפגוע בסיכויי הזכייה של הילד. את המונח "פגיעה בסיכויי הזכייה", מפרשים שם כפגיעה בזכויות הילד, ולשם כך נדרשת הסכמה של שני ההורים. 

 

ממפעל הפיס נמסר בתגובה: "מפעל הפיס נוהג ע"פ חוק. עם רישום הכרטיס על שם קטין, פועל מפעל הפיס להבטיח את זכויותיו של הקטין בהתאם לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות. סעיף 18 לחוק קובע כי 'בכל עניין הנתון לאפוטרופסות חייבים שני ההורים לפעול תוך הסכמה'.

 

"מכיוון שמדובר באפשרות לזכייה בפרסים של למעלה ממיליון שקלים, בהתאם לחוק זה ובכדי למנוע פגיעה בזכויותיו של הקטין, מתבקשת הסכמת שני ההורים. יחד עם זאת, במידה שההורה מציין בפנינו כי אין אפשרות לקבל את אישורו של בן הזוג או אם אין בן זוג, כל שעליו לעשות זה לחתום על כתב שיפוי בו מצוין כי אם תהיה דרישה/טענה מהצד השני, הוא לוקח עליו את האחריות לביטול המינוי. מפעל הפיס אינו מעכב ביטול של מינוי באשר הוא, ופועל בהתאם לחוק הגנת הצרכן".  

 

חושבים שעשו לכם עוול? יש לכם תלונה על רשת חנויות או חברת תקשורת? גיליתם שפוגעים בצרכנים? כתבו למירב .

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
"הזכות לזכות". המצאה של מפעל הפיס, או דבר החוק?
צילום: ירון ברנר
מומלצים