שתף קטע נבחר
 

היה נכון: ערכת עזרה ראשונה למחשב

המחשב נרטב, נגנב, נשרף, הותקף על ידי וירוס אוכל קבצים או הוחרם הודות לטיפ אנונימי שהגיע לרשויות? ערוץ המחשבים מציג: ערכת החירום למחשב, בעזרתה תוכלו להתמודד עם כל התחלואים הנ"ל

<< נחשף ברשת: הסמארטפון הבא של מוטורולה

 

החיים מלאי הפתעות. לכו תדעו אם מחר בבוקר תתעוררו כשהבית בוער, האדמה רועדת או כשאסטרואיד ועליו חרקים אוכלי אדם נוחת בגינה. עבור מצבי חירום כאלה ואחרים הומצאה הערכה לעזרה ראשונה. אבל קצת לא הוגן לזנוח בצד את חברו הטוב של האדם – המחשב.

 

הוא יכול לחטוף קצר קטלני, וירוס שיאכל את אוסף המוזיקה שהורדתם (אה, סליחה – קניתם) בעבודה של שנים רבות או ליפול קורבן לפחית קולה או גנב חסר מצפון. אבל יש פיתרון: ערכת חירום למחשב. היא נועדה לתת מענה לשלל מקרים לא נעימים, בלי שתצטרכו להוציא כסף, לקרוא לטכנאי או להתבלבל ולחפש פתרונות מאולתרים.

 

כמו כל דבר בצה"ל, גם ערכת החירום שלכם מתחלקת לשלושה חלקים:

1. גדוד ההישרדות, שהתפקיד שלו הוא להציל את תכולת המחשב שלכם במקרה חירום.

2. גדוד הקשר, שמחבר את המחשב שלכם אל כל מכשיר שתכירו לו.

3. גדוד התחזוקה, שנועד לשמור על המחשב שלכם תקין ונקי.

 

גדוד ההישרדות: קו ההגנה הראשון

נועד לשמור על הקבצים ולשחזר אותם במקרה שבו נגרם נזק מאסיבי למחשב. זה, או במקרה שבו המחשב שלכם תקין לחלוטין, בדרכו ללקוח מרוצה מעבר לקו הירוק. נזק מאסיבי יכול לקרות כתוצאה מפגיעת ברק (אם למחשב אין התקן להגנה מגלי מתח) התקפה של נוזקה אלימה שמוחקת קבצים ותיקיות או מה שאנחנו מכנים תאונת מומחה: נכון שיש לכם חבר שהיה אפסנאי ב-8200? נכון שאם יש לכם תקלה במחשב, תפנו אליו ולא אל טכנאי? לפעמים, המומחים לעת מצוא עושים נזק בלי להתכוון ומוחקים קבצים ותוכנות שאתם דווקא צריכים.

 

גיבוי פיזי לקבצים. ערכת החירום שלכם כוללת מספר כלי גיבוי, כדי שלא תצטרכו להוריד מחדש את כל השירים של Take That, כל המשחקים שעדיין עובדים על המחשב שלכם או לקונן על תמונות שובבות של האקסית שאבדו לנצח. קונים כונן גיבוי חיצוני קטן, בנפח של טרבייט (400-600 שקל). עליו שמים את כל הקבצים שחשוב לכם לשמור. זכרו להעתיק אליו גם קבצי התקנה של תוכנות שהורדתם וקבצי שמירה ממשחקים.

 

גיבוי פיזי הוא ממש לא מספיק: חשוב להקפיד גם על גיבוי מקוון, בשירותי גיבוי שמיועדים לכך. בצורה זו תוכלו לשקם את המחשב שלכם בקלות במקרה בו ייגרם לו נזק נרחב. אם ברשותכם גירסה חוקית של מערכת ההפעלה שלכם, תרצו לשמור גם את דיסק ההתקנה שלה או עותק ממנו על הכונן הקשיח או בשירות אחסון.

 

היכן אפשר למצוא תוכנות גיבוי בחינם? כאן. רוצים להכיר כלי גיבוי מקוונים? נסו את אלה.

 

גדוד התקשורת: כבלים רבותי, כבלים

ערכת החירום שלכם צריכה לכלול גם את כל הכבלים שתזדקקו להם, כדי לחבר טלפונים סלולריים, מצלמות והתקנים אחרים. לפניכם רשימה בסיסית (אפשר להוסיף ולתבל לפי הטעם).

 

כבל USB סטנדרטי (רצוי שניים)

כבל מיקרו USB ל-USB רגיל – עבור הטלפון הסלולרי שלכם

כבל HDMI פשוט, הקצר ביותר שתוכלו למצוא

כבל VGA קצר

 

איך שומרים את כולם במקום אחד, בצורה שיהיו נוחים לשליפה ולשימוש ולא יסתבכו אחד בשני? בוחרים בכבלים קצרים – עד חצי מטר; קונים קלמר צילינדר פשוט, ומכניסים אליו אל כל הכבלים. עושים חתך במרכז הדפנות שלו בשני הצדדים, בצורת X ובגודל שיספיק עבור ראש הכבל הגדול ביותר שתרצו לכלול בערכה. מוציאים את ראשי הכבלים משתי הדפנות של הקלמר. מה קיבלנו? ערכת כבלים ניידת.

 


כל הכבלים במקום אחד (אילוסטרציה)

 

מעדיפים כבלים ארוכים יותר? אין לכם כסף לקלמר? אפשר להשתמש גם בקופסת פרינגלס ושני מכסים: פשוט חותכים החוצה את התחתית, מכניסים את הכבלים, סוגרים את הצילינדר באמצעות המכסים ואוטמים בסרט דביק (סלוטייפ, מגיב 19. אל תהיה מגעיל). מה קיבלנו? גדוד תקשורת מוכן לפעולה.

 

אם יש לכם מקלדת ועכבר אלחוטיים, מומלץ לכלול בחבילת הכבלים גם סט סוללות נוסף. למה? כדי שלא תתחילו לרוץ בבית במקרה חירום ולחפש בטריות, או להתווכח עם שותפה שלא מוכנה להלוות לכם את אלו שבשלט רחוק.

 

גדוד התחזוקה: מחשב נקי הוא מחשב מבסוט

המטרה של הגדוד השלישי היא לא להציל את המחשב שלכם במקרה חירום, אלא לשמור עליו תקין בשגרה. הוא כולל כמה כלים חשובים, שכדאי לשמור בצמוד לערכת החירום.

 

שואב אבק ידני. נועד לשמור על המחשב שלכם נקי מאבק ולכלוכים. אנחנו ממליצים לפתוח את מארז המחשב מדי פעם ולשאוב את סביבותיו כדי להימנע מקצרים או פגיעה בתפקוד המאווררים. אנחנו ממליצים על שואב אבק ידני ולא שואב ביתי גדול. בעיקר משום שהוא הרבה יותר נוח לשימוש בחלל קטן יחסית כמו מחשב.

 

ספריי אוויר. מיכל שמרסס אוויר בלחץ גבוה, ונועד להעיף אבק מנקודות רגישות בלוח האם, או כאלה שפשוט קשה להגיע אליהן.

 

חתיכת דיקט. כן, דיקט. הוא לא ממש נמצא בתוך הערכה, אבל כפוף לה אג"מית. הדיקט צריך להיות בעובי של סנטימטר, ובגודל של 20 על 40 סנטימטר. פשוט שמים אותו מתחת למארז המחשב, כדי שיהיה גבוה יותר מהרצפה. למה זה טוב? כדי שאם תישפך לכם בסביבת המחשב כוס טמפו ענבים (סיפור אמיתי), הנוזל לא יגיע אל המארז או אל הרכיבים שבתוכו.

 

מה למדנו?

שאפשר להיערך בקלות ולתת מענה לשלל מצבי חירום לא נעימים אליהם יכול להיקלע המחשב היקר שלכם. חשוב לזכור לנתק את המחשב מן החשמל כאשר אתם פותחים אותו ונובריו בקרביו - חבל שמקרה חירום של המחשב שלכם יהפוך בטעות למקרה חירום עבור רופאי הטראומה של בית חולים זה או אחר.

 


 

יאללה בוא: סטארטאפ לטרמפים >>

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יש טכנאי בקהל?
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים