שתף קטע נבחר

 

הכרזות אפל: שיפורים לאייפון ולמק

תוכנת מצלמה טובה יותר לאייפון שלכם, טוויטר, מולטי-טאץ' ומסך מלא למק; אפל הכריזה היום על שורה ארוכה של שיפורים קטנים, צנועים ונחמדים

כנס המפתחים של אפל משמש מקום מפגש למפתחי iOS ו-OS X. המטרה היא ללמוד איך לנצל טוב יותר את הכלים שאפל מספקים במערכות ההפעלה שלהם. יחד עם זאת, רוב הציבור מכיר את הכנס בגלל ההכרזות החשובות היוצאות ממנו. ב-2007 הכריזה פה אפל על האייפון, וב-2005 היה זה כאן שהכריזה על המעבר למעבדי אינטל. גל השמועות לפני האירוע השנתי הזה הוא אדיר וסוחף, אבל השנה השמועות היו סולידיות. רוב השמועות התרכזו ב-iCloud, שירות הענן של אפל. מהו בדיוק? איש לא יכול היה לומר במדויק אבל היה ברור שזה עומד להיות קשור למוסיקה. שבוע לפני הכנס אפל, לראשונה בתולדותיה, הכריזה בדיוק על מה ידברו בכנס - מערכת ההפעלה Lion למק, מערכת ההפעלה iOS 5 ואכן, גם iCloud. אז מה בדיוק היה שם ומה זה אומר לנו? הנה הפרטים.

 

IOS 5.0 - מערכת הפעלה חדשה לאייפונים, אייפודים ואייפדים

אחרי ערמת מספרים (425 אלף אפליקציות, 90 אלף אפליקציות ייעודיות לאייפד, 15 מיליארד שירים שנמכרו בחנות המוסיקה, 130 מיליון ספרים נמכרו וכן הלאה) אפל מספרת לנו שיש מעל 200 כלים חדשים למערכת וגם פה היא תציג לנו עשרה.

 

Notification - ההודעות החדשות מטפלות ברעה החולה הגדולה ביותר של האייפון. מעכשיו הודעות לא מפריעות יותר למשתמש וחשוב לא פחות - אפשר לגשת אל כולן בצורה נוחה מבלי לאבד אותן. הודעות לא קופצות יותר אלא נמצאות במסך שמהווה “מרכז הודעות”. כדי להגיע אליו אפל העתיקו את הממשק של אנדרואיד - גוררים את הבר העליון של המסך כלפי מטה. אם אתם במסך הנעילה ואתם רוצים להגיע לאפליקציה שמציגה הודעה (אימייל חדש שנכנס למשל) פשוט מחליקים את האצבע והאפליקציה תפתח.

 

 


 

Newstand - אפליקציה אחת שמאגדת את כל העיתונים והמגזינים. כל עיתון אליו אתם מנויים מתעדכן ברקע כך שגם אם אתם ישנים או עושים פעולה אחרת עם המכשיר, הגיליון האחרון ימתין לכם. הדבר הזה יהיה מעניין יותר אם למפתחים תהייה גישה להורדת מידע ברקע. עדכוני RSS למשל לא מתאפשרים היום, כמו גם הורדה של קבצים לתוך אפליקציות אחרות (כמו שירים ל-tap tap revenge).

 

Twitter - קשה להאמין, אבל אחת השמועות העיקשות ביותר התגלתה כאמיתית. טוויטר הוא חלק בלתי נפרד ממערכת ההפעלה. הירשמו פעם אחת וכל אפליקציית טוויטר שתחליטו לעשות בה שימוש תוכל לעבוד. בנוסף תוכלו לשלוח תמונות ישירות מתוך אפליקציית הצילום אל טוויטר. אפשר יהיה לצייץ כתבות מתוך ספארי, לצייץ מיקום מתוך מפות וכן האלה.

 

Safari - אפל ייבאו את תכונת ה-Reader מהמק אל האייפון. אם אתם קוראים מאמר בן 5 או 20 עמודים תוכלו לראות אותו בעמוד אחד מבלי לדפדף ולאלץ לטעון את הדפדפן מחדש בכל פעם. בנוסף ניתן להוסיף ל-Reading List והמאמר יהיה זמין בכל המכשירים שלכם, כולל על Safari למק. המאמר יהיה שמור במקום מיוחד, זמין גם כשאתם לא מחוברים ובפורמט נוח לקריאה.

 

Reminder - לא ברור למה שאפל תכנס לתחום הזה שכבר מציג כמה אפליקציות חזקות מאוד לניהול מטלות כמו OmniFocus ו-Things, אבל זה כנראה דבר שישרת את מי שלא צריכים אפליקציות רבות עוצמה כלכך. בנוסף בהתחשב שעד כה לא היה לאן לסנכרן את רשימת המטלות שיצרתם על המק שלכם אפשר להגיד שהגיע הזמן שאפל יעשו את זה. בין השאר האפליקציה החדשה תאפשר לכם לקבוע מיקום מסוים למטלה כך שהיא תופיע על המסך כאשר אתם נמצאים במקום הנכון (תזכיר לכם לקנות נייר טואלט כשאתם בסופר. חשוב לציין שזו תכונה שקיימת ב-OmniFocus).

 

מצלמה - שני שיפורים משמעותיים. הראשון: כפתור הווליום מאפשר לצלם. אפל העיפו אפליקציה אחרת שבצעה את השימוש בתכונה הזו, מעניין יהיה לראות אם אפל תאשר כעת למפתחים להשתמש בזה. הדבר השני, המצלמה זמינה ממסך הנעילה. לחיצה כפולה על לחצן הבית תציג את האייקון על המסך, לחיצה עליו והמצלמה תעבוד. אם יש לכם קוד נעילה המצלמה עדיין תעבוד, אבל אי אפשר יהיה לגשת לתמונות ישנות וביציאה מהאפליקציה תחזרו למסך הנעילה. יש גם כמה כלי עריכה מעניינים כמו חיתוך, ניקיון של עיניים אדומות ושליטה טובה יותר במיקוד ובחשיפה.

 

Mail - לא רק Lion קיבל שדרוג מסתבר. הוספה של עריכת טקסט עשיר, אפשרות לגרור כתובות משדה לשדה (להעביר בקלות מישהו מ-cc אל שדה To) אפשרות לסמן אימייל, אבל הכי חשוב - חיפוש בתוך גוף הטקסט. זו אולי התכונה החשובה ביותר בחיפוש באימיילים והדבר שהיה ממש חסר עד כה. אם אי פעם ניסיתם לאתר אימייל חשוב על האייפון והתחשק לכם לזרוק אותו לכל הרוחות זה השלב בו אתם יכולים להאנח לרווחה ולשמוח שלא עשיתם זאת. יש גם שדרוגים עבור חברות גדולות, בעיקר בתחום האבטחה. האפשרות לעבוד עם טקסט עשיר פותחת לפני הרבה מפתחים אפשרויות שלא היו קיימות, בין השאר (ניתן לקוות) שליטה טובה יותר בכתיבה מימין לשמאל. המילון, אגב, זמין כעת בכל המערכת. ניתן לסמן מילה באימייל, או בספארי וחלון יפתח ויציג את המשמעות של המילה. הכלי קיים ב-iBooks ועכשיו הוא פתוח לכל המערכת.

 

PC Free - אולי הדבר החשוב ביותר שהוכרז. קניתם אייפד או אייפון. יכול להיות שהאייפד הוא המחשב החדש שלכם ואתם לא רוצים מחשב אחר. עד כה המכשירים האלו היו תלויים במחשבים. אפל דוחפת את הרעיון של העולם אחרי הפיסי, כעת החזון הזה מתגשם בצעד נוסף ומשמעותי. הפעילו את המכשיר שלכם ותראו מסך הפעלה ופרטים במקום המסך שביקש שתחברו את המכשיר למחשב. כמו כן עדכוני תוכנה נעשים דרך האוויר ואין צורך לחבר את האייפון למחשב כדי לקבל את הגרסה הבאה של המערכת. המשמעות הנוספת של הצעד הזה הוא שכל מה שעד כה עשיתם על המחשב - יצירת תיקיות במייל, יצירה או מחיקה של לוחות שנה, כל אלו נעשים על האייפון. האייפד והאייפון הפכו היום למחשבים אמיתיים העומדים בפני עצמם.

 

Game Center - אחרי 9 חודשים יש לאפל 50 מיליון משתמשים פעילים. אקסבוקס, לדברי אפל, קיימים שמונה שנים ויש להם 30 מיליון משתמשים. השכלולים נחמדים וכוללים אפשרות להשוות את ההישגים שלכם מול אחרים, להוריד משחקים ישירות מתוך Game Center כך שאם ראיתם חבר שמשחק במשחק מעניין תוכלו לשחק מייד. יש תמיכה במשחקים מבוססי תורות מה שאומר שמפתחים לא צריכים לשבור את הראש בפיתוח הכלי הזה ויכולים לעבור דרך המערכת.

 


 

iMessages - תכונה שהועתקה מבלקברי. מעכשיו כל מכשירי ה-i הניידים יכולים לדבר האחד עם השני דרך אפליקציית הודעות. טקסט, תמונות, אנשי קשר, כל אלו זמינים בתוכנה החדשה. ניתן לדבר בין שני אנשים או ליצור שיח בין קבוצה. את השיחה שאתם מנהלים עם החברים אתם יכולים להתחיל על האייפד ואז לעבור אל האייפון או האייפוד טאצ’. שולח ההודעה יכול לדעת שהמקבל קרא אותה. מעניין איך חברות הסלולר יקבלו את זה. עד כה אפליקציות כמו WhatsApp עשו את הפעולה הזו ואפשרו שיחות טקסט בלי לשלם על SMS, תוך שימוש ב-Wifi או חבילת הדאטה. כעת אפל בנתה את התכונה הזו ישירות אל תוך המכשיר. אגב, על פי אפל כל ההודעות מוצפנות.

 

כמובן שאין טוב בלי רע. כל העושר הזה יגיע רק בסתיו. המפתחים מקבלים את כלי הפיתוח היום. יש להם הרבה מאוד מה לשנות ולהוסיף לאפליקציות הקיימות.

 

Lion: מערכת הפעלה חדשה למק

מערכת ההפעלה החדשה של אפל כוללת 250 חידושים - מתוכם הציגה אפל עשרה שמראים באופן די בולט את ההשפעה של מערכת ההשפעה הניידת:

 

מולטי-טאצ’ - כמעט כל תנועה שאנחנו מכירים מהאייפון ניתנת לביצוע על משטחי המגע של הניידים, או Magic TouchPad אותו ניתן לחבר למחשבים הנייחים. בין השאר נוספה למערכת היכולת לבצע גלילה עם מומנטום, ותוספת קוסמטית - פסי הגלילה מופיעים רק כשאנחנו משתמשים בהם. כמו באייפון.

 

“מסך מלא” - כל האפליקציות של אפל מאפשרות לעבוד במסך מלא. מי שתוהה מה זה אומר בכלל יכול להפעיל את iPhoto בגרסתה האחרונה ולנסות. אין פה משהו לכתוב עליו הביתה, אבל זה נחמד.

 

Mission Control - עוד רכיב מערכת שכבר שמענו עליו: שילוב בין Expose ל-Spaces עם תוספת של Dashboard. באופן כללי השליטה בכלי הזה מצביעה על מעבר איטי, מדוד ובטוח של אפל לעולם בלי עכבר כאשר רק תנועות יד שולטות במחשב. כדי להפעיל את Mission Control כל שעליכם לעשות הוא להניח שלוש אצבעות על משטח המגע ולהחליק אותן מעלה. מענין שאפל לא ויתרו לחלוטין על Spaces, תכונה שרבים לא מצאו לה שימוש, אלא שינו את הכלי הזה כך שיהפוך להיות, לפחות על פי התמונות, לנוח יותר לשימוש.

 


 

חנות האפליקציות - התוספת המשמעותית היא In-app Purchase אותו רכיב שהכניס מפתחים רבים לצרות מול חברת Lodsys ששלחה תביעות בשבועות האחרונים בטענה שמדובר בפטנט שלהם שאפל שלמה עליו, אבל הוא אינו מכסה את המפתחים. אפל לא הזכירה את העניין כלל ומעניין לראות איך היא תטפל בבעיית התביעות הזו.

 

Launchpad - יוצר שכבה מעל מערכת ההפעלה ומאפשר להפעיל אפליקציות בדיוק כמו באייפון. הפעילו את Launchpad והמסך יתמלא בצלמיות האפליקציות המותקנות במחשב. ניתן לסדר את האפליקציות על פי מסכים, ליצור תיקיות וכן הלאה. לא ברור כמה זה יהיה שימושי על המחשב, אבל עוד כלי עבור מי שזה מעניין אותו.

 

Resume - הרעיון פשוט - לחזור לאפליקציה שלכם ולעבודה שלכם במקום בו עזבתם אותן. זה אומר שהמערכת תזכור את המסמך עליו עבדתם, איפה בדיוק הייתם במסמך והיכן היו החלונות השונים. סגרו את האפליקציה והפעילו אותה בעוד שבוע והיא תפתח בדיוק במקום בו עזבתם. אם תאתחלו את המערכת, היא תחזיר אתכם בדיוק למקום בו עזבתם.

 

שמירה אוטומטית - Lion שומרת כל קובץ, אלא אם אתם נועלים אותו ומבקשים שלא תעשה זאת. בלחיצה על שם המסמך בחלקו העליון של החלון ניתן לפתוח חלון שיאפשר לכם לשכפל את המסמך כדי ליצור גרסה חדשה, לנעול אותו, לחזור לאחור לגרסה האחרונה או לצפות בכל הגרסאות שנשמרו. זה מוביל אותנו לרכיב השמיני. זה לא ברור מאליו, אבל זהו גם חלק מההרגל אליו נפלו אנשים בעקבות שימוש באייפון ואייפד. בשני המכשירים האלו כאשר אתם יוצאים מאפליקציה המסמך עליו עבדתם נשמר. כעת הדבר זהה גם על המחשב.

 

Versions - אם תלחצו על האפשרות לצפות בכל הגרסאות הממשק יציג משהו דומה לממשק של Time Machine ויאפשר לכם לגלול דרך כל הגרסאות של המסמך שלכם ולבחור את זו שמעניין אתכם לעבוד איתה. ניתן גם לצפות בשינויים שנערכו ולבחור רק חלק מתוך המסמך עליו עבדתם ולהביא אותו אל הגרסה העדכנית.

 

AirDrop - שכלול של כלי שקיים כבר עכשיו במק. כל מחשב שנמצא על אותה הרשת מזוהה ואתם יכולים להעביר קבצים ביניכם בצורה פשוטה. הממשק כעת פשוט יותר לשימוש. בחרו קובץ וגררו אותו ל-AirDrop ותוכלו לראות את התמונות של כל המשתמשים על אותה הרשת. שחררו את הקובץ מעל המשתמש אליו אתם רוצים לשלוח את הקובץ והוא יראה בקשה על גבי צג המחשב. לאחר שהוא אישר הקובץ עובר.

  

Mail - זו הפתעה מעניינת מאחר וזו אפליקציה שזקוקה, באופן נואש, לשדרוג. אפל הוסיפו אפשרות לצפייה במייל בצורה של שני טורים או שלושה טורים. חלק גדול מהשדרוג הוא חיפוש שהפך להיות חכם יותר. המערכת יודעת אם אתם מחפשים שם של אדם איתו התכתבתם או נושא מתוך הכותרת של האימיילים שלכם. אם עשיתם שימוש אי פעם ביצירת תיקיות חכמות, נראה שגם פה צורת העבודה שודרגה ויהיה קל יותר לייצר חוקים על פיהם האימייל ימויין כל שתוכלו ליצור תיקייה שתמיד תציג לכם שיחות על נושא מסוים, עליו דנתם עם אנשים מסוימים והתיקייה תמיד תכיל רק את השיחות מהחודש האחרון.

 

מערכת ההפעלה תהייה זמינה מעתה אך ורק דרך חנות האפליקציות. גודל הקובץ יהיה כ-4GB אבל השוס הוא המחיר - 29.99 דולר בלבד. מדובר במערכת הפעלה חדשה ומלאה עם הרבה מאוד כוח ושדרוגים משמעותיים והורדת מחיר מגבירה את הסיכויים שרבים מהמשתמשים יבצעו את השדרוג.

 


 

iCloud - הכל זמין מכל המכשירים, תמיד

לאפל יש עבר מפוקפק מאוד בכל מה שקשור לשירותי אינטרנט. ההשקה של Mobileme הציגה את אפל במערומיה. ג'ובס לא הסתתר וציין שזו לא הייתה שעתם היפה ביותר. אבל, הוא ציין, שאפל גם למדו מזה.

 

הרעיון של iCloud פשוט: כל התוכן שלכם, כל ההגדרות שלכם, כל אנשי הקשר, האימיילים ולוחות השנה כולם זמינים מכל המכשירים תמיד. תמונות שצלמתם באייפון ידחפו אל האייפד, אנשי קשר שיצרתם באייפד יהיו זמינים באייפון ובמק. וכל הסנכרון הזה שעד כה עלה 99 דולר מגיע חינם.

 

בנוסף לאפשרות סנכרן את כל המידע אפל יגבו את רוב המידע שלכם אחת ליום דרך Wifi. תמונות, הגדרות מערכת, אפליקציות שקניתם, ספרים שקניתם. כולם יהיו זמינים בכל המכשירים שלכם, בנוסף לרשימה מעודכנת של רכישות מכל החנויות (ספרים, שירים ואפליקציות לפחות. לא נאמר דבר על סרטים) - זאת בניגוד למצב היום בו לא תמיד ברור אם האפליקציה נרכשה או לא.

 


 

מעבר לסנכרון ולגיבוי יש עוד כמה כלים חדשים:

מסמכים בענן- כל המסמכים שאתם יוצרים מגובים מייד. Pages, Numbers ו-Keynote שעודכנו השבוע כבר מאפשרים את הגיבוי והסנכרון הזה ומפתחים יקבלו את האפשרות להוסיף את הסנכרון לאפליקציות שלהם. אתם לא צריכים לדאוג יותר לסנכרן או לעדכן קובץ. סיימתם לעבוד עליו על המק, הוא יהיה מעודכן גם באייפד. הוספתם שורה או תקנתם משהו על האייפון, המסמך עודכן על המק והאייפד. שימו לב, לא מדובר (עדיין) בתחליף לשירותים כמו Dropbox. עד שהמערכת לא תצא לא נדע עד כמה עמוק מגיע סנכרון המסמכים ואיך הוא יראה על המק. היום הרבה מאוד מפתחים מסנכרנים את המסמכים מהאייפד למק דרך Dropbox, קשה מאוד לראות את התכונה הזו נעלמת.

 

Photo Stream - כאמור תמונות מגובות לענן גם כן. צלמתם תמונה באייפון, היא זמינה מיידית לעריכה על האייפד או לשליחה משם. כל נפתרנו מהמצב המטומטם בו צלמתם תמונה מדהימה ואתם צריכים לשלוח אותה לעצמכם או לסנכרן את האייפון למק ואת המק לאייפד. ומה עושים עם המקום? ה-iCloude ישמור לכם על המכשירים השונים את אלף התמונות האחרונות. רוצים את האחרות פשוט שמרו אותם לתוך אלבומים. התכונה הזו עובדת גם בחלונות שם התמונות יתווספו לתיקיית התמונות. כל התמונות שצלמתם ישמרו על השרת במשך 30 יום.

 


 

אייטונס בענן - ההכרזה לה כולם ציפו למעשה כי אף אחד לא ניחש את שאר המרכיבים שציינו זה עתה. איך המוסיקה שלנו תעבוד עכשיו? נתחיל משירים שכבר נרכשו. כעת יש כפתור חדש "purchased" שם תראו את כל השירים שרכשתם על המכשירים השונים ותוכלו להורידם לשאר המכשירים ללא תשלום נוסף. מהיום כל שיר שתרכשו ידחף לכל שאר המכשירים באופן מיידי כך שהוא יהיה זמין בכל מקום, בדיוק כמו עם המסמכים והתמונות. ניתן להוריד שירים בודדים או אלבומים שרכשתם, להסתכל על הרשימה ולגלול או לחפש אחרי שירים ספציפיים.

 

כל האפליקציות האלו, כל הכלים והשירותים ניתנים חינם כחלק מ-iCloud. השירות תומך בעד 10 מכשירים שונים (לדוגמה 3 מקים, 2 אייפדים, 2 אייפונים, ושלושה אייפוד טאצ'). המערכת תתן לכם 5GB חינם לאימיילים. כמה אחסון יהיה לתמונות, מסמכים ומוסיקה? לא ברור אבל זה לא חלק מחמש הגי'גה האלו כך שמשתמשים מקבלים הרבה מאוד מקום אחסון.

 

השירות יושק במקביל ל-iOS 5, קרי בסתיו.

 

ועוד דבר אחד

היה ברור שאם אפל מציינת את שלושת הנושאים הקודמים בהודעה לעיתונות שהיא מסתירה גם משהו אחד נוסף. ג'ובס אמר שזה דבר קטן נוסף אחד. קטן אבל חשוב.

 

iCloud מאפשר לכם לסנכרן את כל השירים שקניתם בין המכשירים. אבל מה עם אלפי ועשרות אלפי השירים שהעברתם למחשב מתוך דיסקים? ובכן בתמורה ל-25 דולר לשנה אפל תסרוק את כל הספרייה שלכם ותספק לכם עותקים של 256kbp לאותם השירים אותם תוכלו להוריד לאייפד, לאייפון, למחשבים אחרים או לאייפוד טאצ'. מאחר ולאפל יש את השירים האלו על השרתים שלהם, אין צורך שהמשתמש יעלה את השירים מהמחשב שלו לענן ואז יסנכרן אותם. אפל היא השרת, יש לה כבר את השירים - אתם פשוט תורידו את השירים אל המכשיר המועדף עליכם.

 

מדובר במהלך חשוב מאוד שצריך להבין אותו. חברות המוסיקה יודעות שיש הרבה מאוד מוסיקה פיראטית שם בחוץ. השירות הזה מאפשר לכל אותם פיראטים "ליהנות" מהשירים שצרבו מהדיסקים למחשב מכל אחד מהמכשירים של אפל, אבל בניגוד למצב הקודם בו חברות המוסיקה הרוויחו אפס דולרים על השירים האלו, אפל אפשרה להם להרוויח קצת כסף מבלי להציק למשתמשים. יחד עם זאת, לא ברור מה קורה עם מבטלים את המנוי. האם השירים נעלמים מהאייפון? על המק הם ישארו כי הם השירים שלכם (אלא אם מישהו יוכיח אחרת), אבל האם אפל יאפשרו לכם להשאיר את העותקים על האייפון או שתהיו חייבים לסנכרן אותם מהמק ידנית? זאת נדע רק בסתיו.

 

אם אתם רוצים להתנסות בחלק משירותי iCloud תוכלו לעשות זאת כעת. על גבי המכשירים הניידים שלכם הכנסו אל Settings ומשם אל Store תוכלו להורות למכשיר לסנכרן את כל השירים, האפליקציות והספרים שהורדתם. כעת רכשו שיר על האייפון והוא מייד ירד לאייפד. התכונה הזו תגיע בימים הקרובים למק עם הוצאת אייטונס 10.3 אותו אפל כבר ציינה בחלק מהמקומות באתר שלה אך הגרסה עצמה עדיין לא זמינה.

 

כעת אם תכנסו לאפליקציית חנות המוסיקה תמצאו את לחצן Purchased ותוכלו להוריד שירים שנקנו בעבר במכשירים אחרים. תוכלו לראות במסך החדש אילו שירים נקנו ואילו נקנו אף אם הם לא נמצאים על המכשיר שלכם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים