שום, פלפל ומצלמה: טיפים לצילום אוכל
הכנתם מנה נפלאה, שהיא גם טעימה וגם נראית טוב? רוצים לצלם ולהראות לחבר'ה מי הבשלן הכי תותח בפייסבוק? כך תצלמו אוכל בצורה מושלמת ובלי גימיקים תעשייתיים הזויים
<< עוד באתר גליץ, ביה"ס לצילום: איך מצלמים בלילה?
לפעמים מצליחים להכין מנה מדהימה, שהיא תענוג לעיניים לא פחות מתענוג לחיך. מה עושים? מצלמים. איך? בעזרת המדריך שלפניכם. חשוב להזכיר שיש טכניקות מאוד מורכבות לצילומי אוכל מסחריים, כמו החלפת גלידה בפירה, שימוש בנפט במקום סירופ שוקולד ומריחת לכה על מאכלים שונים כדי ליצור מראה מושלם ופוטוגני. המדריך הזה לא עוסק בגימיקים; כאן תמצאו רק טכניקות צילום פשוטות - וכלים שיש בכל מצלמה דיגיטלית.
1. לצלם מקרוב
אוכל מצטלם הכי טוב מקרוב, כשרואים את הטקסטורה וכמעט מריחים את הארומה. תרדו לגובה המנה, תשתמשו בעדשת מאקרו אם יש לכם, או במצב המאקרו של המצלמה הקומפקטית. נסו ללכוד את האדים שעולים מהמנה והברק שמנצנץ מהרוטב.
צילומים: רועי גליץ
2. זוויות צילום
כדאי לצלם את המנה מהגובה שבה רואה אותה מי שיושב לשולחן, או מזוויות נמוכות יותר. צילום מזוויות גבוהות בדרך כלל פחות מרשים ויוצר מראה שטוח.
3. עומק שדה רדוד
מה זה אומר? מצב בו אובייקט הצילום הוא חד והרקע סביבו מעט מטושטש. עומק שדה רדוד הוא אחד הכלים הכי טובים שעומד לרשותכם ומסוגל לבודד את המנה שמצלמים ולהבליט אותה. ניתן לעשות זאת באמצעות פתיחת צמצם ושימוש באורכי מוקד גדולים.
4. סטיילינג
זו אמנות בפני עצמה, שיכולה להקפיץ את הצילום שלכם כמה רמות למעלה. למה אנחנו מתכוונים? לאסתטיקת סביבת המנה שמצלמים. סידור הרכיבים השונים במנה כך שישלימו אחד את השני, שימוש באביזרים כמו סכו"ם ומפיות כדי להשלים את המראה וכדומה. נסו לבחור אלמנטים שמתאימים ומעשירים את התמונה בצבע ובאופי.
5. תאורה
האור עושה את התמונה. שימוש בתאורה מיוחדת יכול להעניק חיים למנה שלנו, ליצור הרגשה תלת ממדית ולהעניק את הדגש המתאים לרכיבים החשובים. אם יש לכם פלאש חיצוני, מומלץ ליצור תאורות צדדיות ורכות מאוד, בעזרת ברפלקטורים. אין לכם? לא נורא; אפשר להשתמש בחלון כדי להקפיץ את אור המבזק לכיוון המנה. כך או כך, מומלץ להימנע מאור ישיר.
6. קומפוזיציה
כמו בכל סוג של צילום, גם בצילום מזון קומפוזיציה נכונה לחולל פלאים בתמונה שלכם. זיכרו את כללי הקומפוזיציה, שחקו איתם ונסו ליצור את המראה הטוב ביותר בתמונה. נסו לבנות תמונה שמספרת סיפור, משלבת תנועה או מביעה דרמה.
7. לפעול במהירות
אוכל לא תמיד נשאר אסתטי לאורך זמן (גלידה נמסה, רוטב מתייבש) ולכן כדאי לפעול מהר ולהתחיל לצלם כשהמנה מוכנה.
8. לגוון ולחדש
כדאי להתבונן בצילומים של אוכל בספרים, מגזינים וכמובן באינטרנט. לימדו את הזוויות הטובות ביותר, נתחו את התאורה המעניינת ביותר ובסופו של דבר נסו ליצור בעצמכם משהו חדש ומרתק ופחות להעתיק את מה שכבר עשו קודם.
9. לצלם בלי חשבון
כמו בכל סוג של צילום, עם התירגול בא התיאבון. ככל שתצלמו יותר, תצברו יותר נסיון ותדעו כבר מראש כיצד לגשת לצילום המנה התורנית. נסו לצלם בזוויות שונות ושחקו עם הנתונים הטכניים כדי שלאחר מכן תוכלו לבחור את התצלום המנצח. ככה לומדים.
10. שחקו עם האוכל
תשכחו את מה שאמא אמרה לכם כשהייתם קטנים: לפעמים צריך לחשוב מחוץ לקופסה כדי להפיק תמונה מעניינת. תרגישו חופשי לשחק עם האוכל, לשים את המנה המצולמת בסביבה לא שגרתית ועל הדרך, ליהנות. מומלץ לשתף את התמונות שלכם בפייסבוק או בפורומים מקצועיים כדי לקבל פידבקים ורעיונות וכמובן - לגרום לחברים וזרים באינטרנט להזיל ריר...
רועי גליץ הוא מנהל גליץ, ביה"ס לצילום ומדריך בקורס צילום
עוד באתר גליץ, ביה"ס לצילום: איך מצלמים שקיעה? >>