פרידה מהעוזר האגדי של שרי הביטחון
האיש ששירת תחת 14 שרי ביטחון, מבן-גוריון ועד פואד, הלך לעולמו בגיל 84. "כולם ביקשו את עצתו", סיפר הנשיא פרס, "מותו הוא עבורי אבידה כבדה"
חיים ישראלי, עוזרם של 14 שרי ביטחון, הלך לעולמו בגיל 84. נשיא המדינה, שמעון פרס, שעבד עמו באופן צמוד כשעמד בראש משרד הביטחון ספד לו וציין כי "מותו של חיים ישראלי הוא עבורי אבידה כבדה שאין לה תחליף. הוא היה חבר כאח לי. הוא היה עילוי בחייו, אמין על כל מפקדיו, איש מצניע לכת, בעל כשרון אדיר".
ישראלי נולד בעיירה מוטול שבבלרוס, היה חבר בתנועת הנוער הציוני, והוגלה כנער עם משפחתו למחנה עבודה בסיביר. לבסוף עלה לישראל - ובשנת 1998, שנת היובל למדינה, זכה בפרס ישראל על תרומה מיוחדת לחברה ולמדינה. חברי ועדת השופטים נימקו את החלטתם: "במהלך 50 שנות עבודתו בהנהלת משרד הביטחון פעל חיים ישראלי ללא לאות בנושאים רגישים ואנושיים. כל פעילויותיו נעשו ללא לאות בנושאים רגישים ואנושיים, מתוך התמסרות מוחלטת ובצנעה שאין גדולה ממנה".
פרס (מימין) וישראלי בעבודה. "עילוי בחייו" (צילום: מיכאל קרמר)
בשנת 2002, בגיל 75, פרש ישראלי סופית ממשרד הביטחון, לאחר 54 שנים ושורה של תפקידים, בהם מזכיר לשכת שר הביטחון, סמנכ"ל המשרד, המשנה למנכ"ל ועוזר שר הביטחון. הוא עבד עם 14 שרי ביטחון, מבן-גוריון ועד בנימין בן-אליעזר.
דיווח "ידיעות אחרונות" על פרישת ישראלי ב-2002
"חיים שירת כמעט תחת כל שרי הביטחון מכל המפלגות, כולם ביקשו את עצתו", סיפר פרס. "תרומתו לביטחון מדינת ישראל היא ייחודית והוא העביר את לפיד הביטחון משר ביטחון אחד לשני בשרשרת ארוכה של מורשת ישראל.
הראשון מביניהם היה בן-גוריון, עמו הייתה לחיים מערכת יחסים מיוחדת שהתבססה על אמון והערכה ללא גבולות. בן-גוריון אהב אותו אהבת נפש, והוא היה ויישאר הבן גוריוניסט הראשון של מדינת ישראל".
ישראלי עצמו סיפר על יחסיו עם פרס בראיון פרישה ל"ידיעות אחרונות", וציין כי כששקל בפעם הראשונה להתפטר מתפקידו, כניסתו של פרס למשרד היא ששכנעה אותו להישאר. "הוא מוכשר כשד, תמיד אופטימי", העיד. באותו ראיון אף מתח ישראל ביקורת על דור המנהיגים הנוכחי.
לפי שעה עוד לא ידוע מועד לוויתו ומקום ניחום האבלים.