להזיז את הגבינה
המקרר מתפנה אט-אט מהגבינות והבשר תופס את מקומן. רותי קינן מתחילה בהדרגה את החזרה לשגרה הקרניבורית עם כופתאות עוף ותרד שקל להכין וכיף לאכול
זה לא שיש לי משהו כנגד גבינות או מאכלי חלב, להיפך, המקרר שלי מלא מהם בכל ימות השנה, בלי שום קשר לחג אביבי זה או אחר. עוגות גבינה הם אהבה מתוקה שלי ואת הגבינות הבשלות והבשלות למחצה, שפרצו לחיי בשלב מאוחר למדי, אני מחבבת אפילו כשהניחוח שעולה מהם מבריח את כלבי השכונה. קממבר וגורגונזולה, אמנטל ואדם, צ'דר ופטה, כולן מוזמנות להתאחד במקרר שלנו בלי הבדל דת, גזע ולאום.
אבל אחרי שבועות, שהפך משום מה מחג של ביכורי פרי וירק לחג של ביקורים על גבינות ויין, כל מה שמתחשק הוא לפנות את המקרר משאריות מוצרי המחלבות ולהניח לו לשאוף קצת ניחוח בשרי למשך שבוע-שבועיים. וכדי לא לנעוץ שיניים מיד בבשר אדום וחי, אפשר להתחיל (ומבחינת ההעדפות של המשפחה שלי, להמשיך) עם תבשילי עוף.
את הכופתאות שלפניכם הכנתי בהשראת כופתאות גבינה ותרד שאני נוהגת להכין לעתים מזומנות, ובעיקר בשבועות. המתכון האיטלקי המקורי (שנקרא כמובן ניוקי) עשוי מריקוטה מתובלת בפרמזן והוא דרך מדהימה לחבב תרד אפילו על סרבנים צעירים. את הגבינה החלפתי בבשר עוף טחון, שיניתי מעט את התיבול והותרתי על כנו את כל היתר. יצא נפלא.
היתרון המידי של הכופתאות האלה הוא הקלילות שלהן, בהיותן מבושלות במים ולא מטוגנות בשמן או טובעות ברוטב דשן. זה יכול לעזור למי שהתחייב להשיל את הקילוגרמים העודפים שהצטברו בעקבות פסח וחג הגבינות לקראת החשיפה הקייצית. השלב האחרון, שבו מזלפים עליהן שמן וזורים מעט פירורי לחם ממש לא הכרחי. הן ניתנות לחימום מחדש בתנור חם ואפילו במיקרוגל.
אם עניין הדיאטה אינו מטריד אתכם, נסו ללוות את הכופתאות ברוטב אבגולמונו (רוטב לימון בלקני, המבוסס על ביצים) מתאים מאוד וגם רוטב עגבניות (אפילו מוכן, מצנצנת), ואם אתם מתעצלים ממש – גם מיונז שחומם מעט יעשה יופי של עבודה.
הכי קלות, טעימות ומחזירות את הבשר למקרר (צילום: ירון ברנר)
כופתאות עוף ותרד
המרכיבים (ל-4-6 מנות):
500 גרם תרד (טרי או מוקפא)
250 גרם חזה עוף טחון
2 ביצים
3 כפות קמח
3 כפות פירורי לחם
2 כפות שמן זית
1/2 כף מיץ לימון
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
1 שם שום כתושה
מלח, פלפל
קורט אגוז מוסקט
לציפוי:
מעט שמן זית
1-2 כפות פירורי לחם (לא הכרחי)
קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה:
- מאדים את התרד במעט מאוד מים רק עד שמתרכך מעט. סוחטים היטב, קוצצים ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את הבשר הטחון וכל יתר החומרים ולשים לתערובת אחידה.
- מרתיחים מים בסיר בינוני וממליחים אותם. צרים מהתערובת כדורים בגודל ביצה, מטילים אותם למים ומבשלים כ-10 דקות. רצוי לבשל בשניים-שלושה מחזורים. מוציאים בכף מחוררת ומעבירים למסננת, לניקוז הנוזלים.
- לפני ההגשה, מניחים את הכופתאות בשכבה אחת בכלי חסין חום. מזלפים עליהן מעט שמן זית זורים פירורי לחם ומניחים מתחת לגריל חם בתנור עד שהן מתחממות מחדש ומזהיבות קלות. זורים למעלה מעט קליפת לימון מגוררת ומגישים. אפשר גם לחמם מחדש בתנור חם או במיקרוגל, ללא תוספת השמן ופירורי הלחם.
כופתאות עוף ותרד
צילום: ירון ברנר
מומלצים