שתף קטע נבחר

 

"פיצוץ גרעיני באיראן, הלם וייאוש בתל אביב"

אתר המזוהה עם משמרות המהפכה התבטא באופן חריג בעד ביצוע ניסוי בפצצת אטום - בניגוד לעמדה המוצהרת: "היום שאחרי הניסוי הגרעיני ה-1 - יום רגיל". הוא גם ניבא את כותרת העיתונים ביום שאחרי הניסוי: "בעיתוננו הממלכתי יכתבו 'בהוראת הנשיא, איראן ערכה ניסוי בפצצת אטום מתוצרתה במאת האחוזים'"

האם הניסוי הגרעיני הראשון באיראן קרב ובא? מאמר שפורסם באתר אינטרנט המזוהה עם משמרות המהפכה באיראן פיאר את הרעיון שהרפובליקה האיסלאמית תערוך ניסוי בפצצת אטום. הדבר נחשב לחריג בשיח הציבורי באיראן, שטוענת שהיא מפתחת גרעין לצרכים אזרחיים בלבד.

 

 

"היום שאחרי הניסוי הגרעיני הראשון של איראן יהיה יום רגיל עבורנו האיראנים, אך בעיניהם של רבים מאיתנו, יהיה בו ניצוץ חדש, של העוצמה והכבוד של האומה שלנו", נכתב במאמר שפורסם באתר האינטרנט "גרדאב".


"ביום שאחרי הניסוי יהיה ניצוץ חדש, של העוצמה והכבוד של האומה שלנו"

 

לגזור ולשמור: "כותרות האתרים הזרים"

תרגום המאמר, שפורסם בסוף חודש אפריל תחת הכותרת "היום שאחרי הניסוי הגרעיני הראשון - יום רגיל", הגיע לידי סוכנות הידיעות AP מגורם מערבי שביקש להישאר בעילום שם.

 

המאמר ההיפותטי אף חזה מה יהיו כותרות החדשות באיראן ומחוצה לה ביום שבו ייערך הניסוי הגרעיני.

"כמו ב-90 אחוזים מימות השנה, יש חדשות על איראן ואלה הכותרות שנראה באתרים זרים: רויטרס: 'איראן ביצעה ניסוי בפצצת אטום', וושינגטון פוסט: 'פיצוץ גרעיני באיראן, הלם וייאוש בתל אביב'".


תומכים בפצצה. משמרות המהפכה. מאחור: אחמדינג'אד (צילום: גטי אימג'ס)

 

על פי המאמר, עיתון איראני אחד יכתוב בכותרתו: "איראן ביצעה בהצלחה ניסוי גרעיני", ואילו עיתון ממלכתי אחר יכתוב: "בהוראת הנשיא, איראן ערכה ניסוי בפצצת אטום מתוצרתה במאת האחוזים".

  

המאמר מחזק את החשד שלפחות גורמים במשמרות המהפכה, כוח העילית הנאמן למשטר, תומכים בפיתוח פצצה גרעינית, למרות שבעבר טענו אנשי הדת הבכירים במדינה כי הדבר מנוגד לעקרונות האיסלאם. כמו כן, איראן מכחישה באופן עקבי כי בכוונתה לפתח כלי נשק גרעיניים, וכי תוכנית הגרעין שלה נועדה לצרכים אזרחיים ולמטרות שלום.

  

עם זאת, במערב חוששים שאיראן חותרת בחשאי ליכולת לפתח נשק גרעיני. רק אתמול הודיע ראש סוכנות הגרעין במדינה, פרידון עבאסי, כי איראן תשלש את ייצור האורניום המועשר ברמה של 20 אחוזים, ותעביר אותו תחת פיקוח הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית למתקן החדש סמוך לעיר קום. המתקן התת קרקעי נמצא סמוך לבסיס צבאי ומבוצר בין הרים, דבר שעלול להקשות על תקיפתו ביום מן הימים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כור למטרות שלום? אחמדינג'אד בנתנז
צילום: AP
"לתוכנית הגרעין האיראנית ממד צבאי". ראש סבא"א יוקיה אמנו
צילום: EPA
מומלצים