הולנד: נבטי סלק הוסרו בשל חשש מאי קולי
זיהום נמצא בדגימות נבטי סלק שגודל בחווה בהולנד ונשלחו לבלגיה וגרמניה. עם זאת, לא מדובר בזן הקטלני שהתפרץ בגרמניה. מניין המתים במחלות שגרם החיידק עלה ל-30
רשויות הבריאות בהולנד הורו היום (יום ה') להסיר מהמדפים נבטי סלק שנשלחו לשלוש מדינות לאחר שדגימות שנלקחו מהם נמצאו מזוהמות בחיידקי אי קולי. מדובר בזן אחר ומסוכן פחות מהזן הקטלני שגרם למותם של 29 בני אדם באירופה בתקופה האחרונה.
במקביל הודיעו גורמי בריאות בגרמניה כי שלושה בני אדם נוספים מתו היום ממחלה שגרם החיידק. בכך עלה מניין המתים בששת השבועת האחרונים ל-30.
הרשות ההולנדית לבטיחות מזון מסרה כי המעבדות עדיין מנסות לזהות את זן האי קולי שהתגלה והוסיפה כי לא ידוע על מקרים של חולי קשה כתוצאה מהחיידק ההולנדי.
בטבע קיימים מאות זנים של אי קולי, אך רק כמה מהם קטלניים לבני אדם.
הזיהום נמצא רק בירק שגודל על ידי חברת "האמו". שאר המוצרים שגידלה נמצאו נקיים. "האמו" נמצאת בכפר קרקדריל, כ-70 קילומטרים דרומית מזרחית לאמסטרדם. היא ייצאה את הנבטים לגרמניה ובלגיה והפיצה אותם בשווקים המקומיים.
המוסד הגרמני החוקר את התפרצות המחלה אמר כי קצב גילוי מקרים חדשים פוחת. על פי המוסד, 2,808 בני אדם חלו בגרמניה ו-722 מהם סובלים מסיבוכים קשים.
לא ברור האם הירידה היא תוצאה של היחלשות או היעלמות החיידק, או של הימנעות מאכילת ירקות. ארגון הבריאות העולמי הודיע כי 97 בני אדם חלו ב-12 מדינות באירופה, מחוץ לגרמניה ושלושה לקו במחלה בארה"ב.
בתחילה סברו בגרמניה כי מקור הזיהום הוא במלפפונים בספרד. טענה זו הופרכה ובתחילת השבוע העריכו רשויות הבריאות בגרמניה כי האי קולי נמצא בנבטי שעועית. יום לאחר מכן הודיעו רשויות החקלאות במדינה כי ככל הנראה אותם נבטים אינם הגורם להתפרצות וכי לא ניתן יהיה להגיע למסקנות סופיות בנוגע למחלה בטווח הקרוב.