שתף קטע נבחר

 
צילום: AP, Getty Images imagebank

סוריה: פועלים בג'יסר א-שורור 'להשיב ביטחון'

הטלוויזיה הממלכתית בדמשק דיווחה כי טנקים של הצבא החלו לנוע לכיוון ג'יסר א-שורור, כדי "להחזיר את הביטחון" לאזור. בשל האלימות באזור ברחו 2,400 פליטים לטורקיה. "שני מסוקים ירו על אזרחים ועל בתים", סיפר אחד מהם

כוחות של צבא סוריה החלו לנוע לכיוון ג'יסר א-שורור כדי לפעול במקום ו"להחזיר את הביטחון" לאזור. כך דיווחה הבוקר (יום ו') הטלוויזיה הממלכתית במדינה. עיתונאי סורי המלווה את הכוחות אמר שהם מלווים על-ידי טנקים, ומוכנים להיכנס אל העיירה.

 

בטלוויזיה הסורית נאמר: "הכתב שלנו מוסר, כי בתגובה לבקשת התושבים, יחידות מהצבא הערבי של סוריה, החלו לעשות את חובתם בא-שורור. בין היתר לעצור חמושים".

 

צפו: פליטים סורים בגבול טורקיה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ההודעה מגיעה לאחר שבתחילת השבוע דווח על כך ש-120 חיילים סורים נורו בעיירה שבצפון-מערב המדינה. המשטר הסורי האשים כי האחראים להרג הם "כנופיות חמושות", אולם יש דיווחים על מרד בקרב כוחות הביטחון. לטענת הטלויזיה הסורית, חמושים שולטים בעיירה והכינו ביצורים.

 

כתוצאה מההודעה החל זרם של פליטים לעזוב את המדינה, ועברו לטורקיה השכנה. גם כשהם בטוחים במחנות שהוקמו עבורם בטורקיה, הפליטים הסורים אומרים כי הם חוששים ששליחי המשטר הסורי יגיעו אליהם. אחד מהם, צעיר בן 22, אמר לסוכנות הידיעות איי.פי כי "כוחותיו של אסד ערפו את ראשיהם של שלושה צעירים מלאטקיה כשאמרו שהם הולכים לטורקיה. קברנו אותם אתמול סמוך לגבול".

 

הוא סיפר על האלימות שהתחוללה במקום ותיאר זאת כך: "שני מסוקים ירו על אזרחים ועל בתים וגרמו לבריחה ההמונית". בנוגע להפגנות הנמשכות במקום הוא סיפר כי חלק מהחיילים "סירבו לירות על המפגינים, כמה מהם הורידו את המדים, זרקו את הנשק, וברחו יחד עם משפחותיהם".


חוששים מאנשי המשטר הסורי גם במחנות בטורקיה (צילום: AP)

  

שר החוץ הטורקי, אחמט דבוטאולו, אמר אתמול כי יותר מ-2,400 פליטים סורים חצו עד כה את הגבול ונמלטו מהאלימות בצפון סוריה.

תושבים סיפרו כי כ-40 טנקים וכלי רכב עמוסים בחיילים ניצבים כשבעה קילומטרים מחוץ לעיירה.

 

הסהר האדום הטורקי הקים מחנה פליטים ראשון לפני שבועות ומקים כעת מחנה שני בפאתי הכפר יאיילדגי. "ג'יסר א-שורור ריקה למעשה", אמר אחד הפליטים לסוכנות הידיעות רויטרס, "אנשים לא מתכוונים לשבת בשקט וללכת כצאן לטבח". הפליט, שהזדהה כמוחמד, אמר עם זאת כי ההפגנות בכפר ממשיכות וכי נשים וילדים נושאים פרחים וקוראים "העם רוצה בנפילת המשטר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מבקשים מקלט בגבול טורקיה
צילום: AP
ברחו מהאלימות. פליטים סורים במחנות
צילום: רויטרס
מומלצים