שתף קטע נבחר
 

דייטינג: קודם כל, מחק את החיוך מהפרצוף

מחקר חדש מצא שבנסיבות בהן יש חשיבות רבה לרושם ראשון, כמו דייטינג, הגברים המהורהרים נחשבים סקסים, בעוד שהמפגינים שמחה נחשבים פחות מושכים. ומה עם הביישנים?

מפגש מקרי עם גבר מעונב ומחויט הגדיר באופן מעניין את היחס לאופנה הגברית החדשה והציע תובנות גם לגבי דייטינג. כשהוא מזיע בחליפתו הרשמית ומסדר בהיסח הדעת את עניבתו האדומה, הוא סיכם לי בשני משפטים את צו האופנה החדש. "תסתובבי שתי דקות ברחוב תל אביבי ותסיקי בעצמך", אמר לי. "את תראי שני טיפוסים: הטיפוס הראשון לבוש בסגנון 'עזוב אותי באמא'שך הרגע התעוררתי'. החולצה המכופתרת שלו תהיה מקומטת באלגנטיות, פתוחה עד חצי החזה, הזיפים שלו יהיו לפחות מיום אתמול, השיער פרוע בשובבות והוא יעשן סיגריה במבט ערפילי ויסקור את סביבתו כמתוך חלום". את הטיפוס השני, לדבריו, ניתן לסכם במשפט: "אל תדאגו, יש לי דירה ועבודה, למרות שאני נראה כמו הומלס". אלו יהיו הבלתי מגולחים, לבושי הטישרט הגזורה המונחת על חצי כתף, מכנסיים מרושלים וכפכפים, שעוטים פרצוף של 'לא מזיז לי אם אלוהים בעצמו יציע לי כוס בירה'".

 

בואו לדבר על דייטינג ועל רושם ראשון בפייסבוק של ערוץ יחסים

 

"אבל את יודעת מה מחרפן אותי בטיפוסים האלה?" הוא שואל אותי ותולש את העניבה לאחר קרב ממושך.

 

"מה?" אני שואלת.

 

"שהבנות נופלות לרגליהם! זה עושה להן את זה, ואין לי מושג למה. ואני חשבתי שגבר אמיתי נמדד בלבושו האלגנטי הקלאסי ובפרצוף מתעניין".

 

הוא צדק. נשים נמשכות יותר לגברים שרגשותיהם אינם ברורים, שמראים לכאורה אדישות, ושאינם מפגינים שמחה. בחודש שעבר פורסם בכתב העת האמריקני Emotion מחקר מטעם אוניברסיטת בריטיש-קולומביה, קנדה, שמצא שהמהורהרים הם הסקסים ביותר, בעוד שגברים שמפגינים שמחה, נשים מחשיבות אותם בתור הכי פחות מושכים.

 

המחקר הזה, שעשוי להשפיע על עדכון תמונות הפייסבוק של גברים ולגרום לגברים לחייך פחות, סקר את הדרך בה נשים וגברים מדרגים אטרקטיביות של הבעות רגשיות בלתי מילוליות, כולל שמחה, גאווה ובושה. זהו המחקר הראשון שמראה הבדלים בן נשים וגברים במשיכה שלהם לחיוכים.

 

פרופסור ג'סיקה טרייסי, ממובילות המחקר, ביקשה מיותר מאלף משתתפים לדרג את רמת האטרקטיביות המינית של מאות תמונות של נשים וגברים. הנשים דירגו את הגברים והגברים דירגו את הנשים. בתמונות, הביעו הפרצופים שמחה (חיוך רחב), גאווה (ראש מורם, חזה נפוח), או בושה (ראש מושפל, עיניים מוסטות הצידה).

 

הגברים במחקר נמשכו ביותר לנשים שנראו שמחות


Say Cheese (צילום: Jupiter)

 

המחקר מצא שנשים נמשכו הכי פחות למחייכים והשמחים, והעדיפו את אלו שנראו גאים ובעלי כוח, או מבוישים או אדישים. לעומתם, הגברים במחקר נמשכו ביותר לנשים שנראו שמחות, ופחות נמשכו לנשים שהפגינו גאווה וביטחון. שימו לב שמדובר פה על רושם ראשון - האופן בו תחושת הבטן גורמת לנשים או לגברים להימשך אל המין השני, ללא שיפוט רציונלי של השאלה אם הגבר הזה יהיה חבר טוב, או אם האשה הזאת תהיה בת זוג מתאימה.

 

אם היו שואלים את הנבדקים, וגורמים להם לחשוב על העניין, מאוד יתכן שהתוצאות היו משתנות. זאת כיוון שמחקרים קודמים מראים שהפגנת רגשות חיוביים ואישיות חיובית דווקא מעלה את סיכוייו של גבר להיבחר כפרטנר רצוי למערכת יחסים. אבל המחקר הנוכחי מראה שהרושם הראשוני יכול להיות מנותק מהרצונות השכליים ולהעדיף בצורה אחרת. אכן, גם הפסיכולוגית ארין וויטצ'רץ' מאוניברסיטת וירג'יניה מצאה בפברואר שעבר שנשים נמשכות יותר לקשים להשגה, לאלו שלא ברור מה הם חשים כלפי נשים. במחקר שפורסם בכתב העת Psychological Science הראתה וויטצ'רץ' ל-47 נשים דפי פייסבוק בדויים של גברים. לנשים סופר שהגברים האלה כבר דירגו את פרופיל הפייסבוק שלהן, יחד עם פרופילים של נשים נוספות. לחלק מהנשים נאמר שגברים אלו אהבו את הפרופיל שלהן , והן קיבלו ציונים גבוהים יותר מהפרופילים של הנשים האחרות. לקבוצת נשים שנייה נאמר שהפרופיל שלהן דורג על ידי הגברים בתור ממוצע, ולקבוצה השלישית נאמר שייתכן שהגברים אהבו את הפרופיל שלהן יותר משל כל שאר הנשים, וייתכן שהוא דורג כממוצע. כלומר, קבוצת הנשים השלישית לא ידעה עד כמה הגברים באמת התעניינו בהן.

 

וויטצ'רץ מצאה שהנשים מהקבוצה הראשונה, שנאמר להן שהגברים העדיפו יותר מכל את הפרופיל שלהן, דיווחו על משיכה רבה יותר לגברים האלה, לעומת אלו שנאמר להם שהפרופיל שלהם דורג כממוצע. עד כאן, הגיוני. אבל המשיכה החזקה ביותר דווחה על ידי הנשים שלא ידעו מה הגברים חשו לגביהן!

 

אז הטיפ הקלאסי לבחור בעל העניבה האדומה: אל תפגין את רגשותיך בפתיחות בפני בחורה פוטנציאלית לקשר רומנטי בתחילת הקשר. השארת הבחורה בספק קל לגבי תחושותיך תגרום לה לחשוב עליך יותר ולהיות יותר מעוניינת לגלות. לחילופין, שחק אותה קצת בררן (לא יותר מדי), ואם כבר נקשיב לעצתה של טרייסי - הפגן פרצוף גאה. אפילו פרצוף מבויש טוב יותר מחיוך רחב, מסתבר.


ממש לא מומלץ! (צילום: Index Open)

 

טרייסי מנסה להסביר איך זה עובד. היא טוענת שמשיכתנו המינית התעצבה לאורך אלפי שנים של אבולוציה ובהתאם לתרבות. ייתכן שנשים מתוכנתות להימשך לגברים שמפגינים גאווה כיוון שזה אמור לסמל שהם בעלי כישורים גבוהים, סטטוס חברתי ויכולת כלכלית לספק משאבים לה ולילדיה. בנוסף, טוענים החוקרים, פרצוף גאה הוא פרצוף שנשים מחשיבות כגברי יותר. חיוך רחב נחשב אצל נשים, לפי מחקרים קודמים, כמסמל תכונות של כניעות ופגיעות, ולכן זה לא מסתדר כשהוא מופיע על פרצופו של גבר, שאמור להיות חזק ושקט. כלומר - החברה מחשיבה הבעת שמחה כתכונה נשית.

 

"אבל מה מושך נשים בהבעת בושה?" שאל אותי אותו המעונב המתוסכל כשסיפרתי לו על המחקר.

 

הבעת בושה מעידה, לדבריה של טרייסי, שאדם מודע למוסכמות החברה ולהתנהגויות המקובלות. דבר זה מעורר אמון באחרים. באופן מעניין, במחקר הנוכחי של טרייסי נמצא שגם גברים וגם נשים סיפרו על משיכה לפרצופים המבוישים, וזאת כיוון שאנשים מחפשים בני זוג שניתן לסמוך עליהם.

 

וממצא נוסף לסיום: כשספרו כמה גברים דורגו על ידי נשים כאטרקטיבים, וכמה נשים דורגו כמושכות על ידי גברים (לאו דווקא בהקשר לפרצופים), נמצא שגברים החשיבו כמושכות הרבה יותר נשים, בעוד נשים דירגו מעט גברים כמושכים. למה זה, לדעתכם?

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דייטינג - מהורהר עם זיפים, שילוב מנצח?
צילום: shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים