שְׂמָחוֹת קטנות: קאפקייקס בננה ושוקולד
חודש יוני בבית שוקרון הוא חודש של חגיגות יום הולדת - שלושה ילדים ושלוש מסיבות, וכמובן גם שלוש עוגות. בין לבין נהנים כולם גם מקאפקייקס בננה-שוקולד שממש קל להכין
סיפרתי לא מזמן ששלושת ילדיי נולדו באותו החודש, ביוני. שתי הגדולות ממש באותו היום, בהפרש של שנתיים זו מזו, ואילו הקטנצ'יק חוגג יום הולדת כמה ימים ספורים אחריהן. והנה, יוני כבר כאן.
אם בעבר חשבתי ששיחקתי אותה ושחגיגות יום ההולדת יסתכמו במסיבה גדולה ומשותפת לכל הכנופיה, התברר לי השנה שההפך הוא הנכון. בעוד שהגדולה רוצה מסיבת פיג'מות עם כל החברות, האמצעית רוצה קוסם במסיבה לילדי כיתתה, ואילו הקטנצ'יק לא יודע בדיוק מה הוא רוצה, אבל ברור שזאת לא תהיה אף אחת מהאופציות הראשונות. עוד לא נמוגו תרועות חג השבועות ואנחנו כבר בעיצומן של ההכנות למסיבות הקרובות. הפתעות, מתנות, ממתקים, כלים חד-פעמיים, ליצנים, קוסמים ובלונים אט-אט כובשים את סדר היום שלי וממלאים את ביתנו.
בין כל אלו לא נפקד גם מקומן של עוגות יום ההולדת. הגדולה הזמינה כבר עוגת גבינה ואילו הקטנה עדיין מעדיפה עוגת שוקולד. בין העוגות החגיגיות צפויים להיות גם הקאפקייקס הללו. אלו קאפקייקס טעימים וקלים להכנה, שממש אין צורך לחכות למסיבת יום הולדת כדי להכין אותם. הם טובים בכל יום בשנה. בכל פעם כשאני רואה כמה בננות בשלות בקערת הפירות, אני מכינה אותם לילדים תוך דקות ספורות. אם הילדים מצטרפים להכנה אז החגיגה אפילו כפולה.
יום הולדת שמח ומתוק עם קפאקייקס בננה-שוקולד (צילום: חן שוקרון)
באופן אישי אני מעדיפה את הקאפקייקס הללו ללא ציפוי, הם מספיק עשירים וטעימים גם ללא התוספת השוקולדית שמעטרת אותם, כך שאם אתם לא מייעדים אותם לאירוע חגיגי כלשהו, נסו להכין ללא ציפוי. סיבה נוספת לוותר על הציפוי היא שללא הציפוי אין צורך לשמור את הקאפקייקס בקירור. הקירור מייבש אותם ופוגע במרקם הרך והעסיסי שלהם.
ההכנה כאמור פשוטה וקלה - בקערת המיקסר מקרימים חמאה עם סוכר, מוסיפים מחית בננות.
מחית בננות רכה (צילום: חן שוקרון)
חשוב לדעת בהקשר הזה של השימוש בבננות, שכדי להגיע לתוצאה הטובה ביותר כדאי להשתמש בבננות כשהן בשיא הבשלות שלהן, ולא בשלות יתר על המידה. הבננה בשיא המתיקות שלה כשהיא מתחילה להתכסות בכתמים שחורים, אם הכתמים השחורים גדולים מידי וכבר נוגעים זה בזה, הבננה כבר עברה את זמנה.
אחרי שהוספנו לבלילה גם את הביצים, החומרים היבשים ותוספת השוקולד צ'יפס, בעזרת כף קפיצית לגלידה מחלקים את הבלילה באופן שווה בין עטרות הנייר ואופים.
ממלאים רק עד לגובה 3/4 מעטרות הנייר (צילום: חן שוקרון)
מצננים לטמפ' החדר. אם בוחרים לוותר על הציפוי אפשר לזלול אותם מיד (והם באמת נחטפים במהירות). אם בוחרים לצפות, משלימים את הכנת הציפוי, מעבירים לשק זילוף ומזלפים מעל כל קאפקייק. פשוט וטעים.
תכינו הרבה כי זה נגמר מהר (צילום: חן שוקרון)
קאפקייקס בננה ושוקולד לילדים
המרכיבים (לכ-12 קאפקייקס בגודל סטנדרטי):
לעוגות:
100 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
1/2 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
3 בננות בשלות בגודל בינוני, מעוכות למחית
2 ביצים L
2 כוסות (280 גרם) קמח
1 כפית סודה לשתייה
1 כוס (120 גרם) שוקולד צי'יפס מריר
לציפוי (אופציונאלי):
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות או במטבעות
אופן ההכנה:
- העוגות: מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
- בקערת המיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה עם 2 סוגי הסוכר. מוסיפים את המלח ומערבלים עד לקבלת תערובת בהירה וחלקה. מוסיפים את תמצית הווניל ואת מחית הבננות ומערבלים היטב. במידת הצורך מגרדים את תחתית הקערה בעזרת מרית. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה. בכל פעם מערבלים עד להטמעה מלאה.
- בקערה נפרדת מנפים את הקמח ואת הסודה לשתייה ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח לתערובת הבננות, ומערבלים היטב עד שהקמח נטמע לחלוטין. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבלים קצרות כדקה אחת נוספת.
- בעזרת כף קפיצית לגלידה (או כף רגילה) מחלקים באופן שווה את הבלילה בין השקעים. ממלאים כל שקע עד ל-2/3 מגובהו. אופים כ-18-20 דקות או עד שהעוגות תפוחות וזהובות (השתדלו מאוד להימנע מאפיית יתר שמייבשת את העוגות).
- מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
- הציפוי: בקערת זכוכית מניחים את מטבעות או קוביות השוקולד.
- בסיר קטן מביאים מחצית מכמות השמנת (250 מ"ל) לרתיחה. מסירים מהאש ומיד יוצקים את השמנת על גבי השוקולד. מניחים לדקה, כעבור דקה מערבבים היטב עד להמסה מלאה.
- מצננים ושומרים במקרר כשעתיים לפחות.
- מוציאים מהקירור (אם קיררתם את התערובת למעלה משעתיים, נותנים לה להגיע לטמפ' החדר ולהתרכך מעט).
- יוצקים לקערת המיקסר יחד עם בלון ההקצפה את הגנאש שוקולד ואת יתרת השמנת המתוקה ומקציפים עד לקבלת קרם שוקולד רך. שימו לב, יש להיזהר מהקצפת יתר.
- מעבירים את הקרם לשק זילוף עם פייה משוננת ומזלפים מעל כל עוגה. עם הציפוי יש לשמור בקירור. ללא הציפוי אפשר לשמור בקופסא אטומה בטמפ' החדר.
- מומלץ בכל מקרה להגיש בטמפ' החדר.
מבפנים ומבחוץ - קאפקייקס בננה-שוקולד (צילום: חן שוקרון)
יום הולדת שמח לכל החוגגים.
- חן שוקרון היא בעלת בלוג האפייה מתוקים שלי - שירלי נמש