שתף קטע נבחר
 

מה רוחש במרחשת? 4 מתכונים מהמחבת

כמה מחבתות אתם מחזיקים בארון? כמה פעמים השתמשתם בכולן? בני סיידא מחזיר את הכבוד למחבתות בספרו החדש "הכל במחבת". ארבעה מתכונים מתוך הספר

קוֹקוֹ סַבְּזִי - חביתת ירק

חביתה תפוחה וירוקה, חביתת הדגל של המטבח הפרסי. לפני ההגשה סוחטים מעל לימון ומגישים עם לחם טרי.

 

המרכיבים (ל-6-5 מנות):

8 בצלים ירוקים, קצוצים דק

4 שיני שום, כתושות

2 כוסות פטרוזיליה קצוצה

2 כוסות שמיר קצוץ

1 כוס כוסברה קצוצה

2 גבעולי כרשה (החלק הלבן בלבד) קצוצים דק מאוד

1 כוס עלי נענע קצוצים

350 גרם עלי תרד, שטופים וקצוצים

2 תפוחי אדמה, קלופים, מגוררים דק וסחוטים

1 פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים וקצוץ

מלח, פלפל שחור גרוס

5 כפות גדושות פירורי לחם

10 ביצים

1/2 כוס שמן

1 לימון גדול, להגשה

 

אופן ההכנה:

  1. שמים בקערה את כל המרכיבים פרט לשמן (וללימון) ומערבבים לבלילה אחידה.
  2. מחממים שמן במחבת גדולה עם דפנות גבוהות ויוצקים לתוכה את הבלילה. מכסים ומטגנים כ-6 דקות עד שהחלק התחתון מזהיב. מסירים מהאש וממתינים 2 דקות.
  3. מסירים את המכסה, משחררים בעזרת כף עץ שטוחה את החביתה מדופנות המחבת, הופכים את החביתה על צלחת גדולה ומחליקים חזרה למחבת לטיגון הצד השני. מטגנים עוד 5 דקות ללא מכסה.
  4. מעבירים לצלחת הגשה וחותכים למשולשים. סוחטים מעל מעט מיץ לימון ומגישים.


חביתת ירק (צילום: דניה ויינר) 

 

פאייה עוף ונקניקיות צ'וריסו

קלאסיקה ספרדית. מצטיידים במחבת גדולה שתכיל את כל המרכיבים, ומחפשים נקניקיות צ'וריסו איכותיות באיטליזים ובמעדניות מובחרות.

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

לעוף:

1/3 כוס שמן זית

6 שוקי עוף, ללא העצם הבולטת

2 בצלים, קצוצים דק

מלח, פלפל שחור גרוס

לפאייה:

1/3 כוס שמן זית

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות

1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות

6 שיני שום, פרוסות

2 נקניקי קבנוס, פרוסים

200 גרם חזה אווז מעושן, קצוץ

2 עגבניות, חתוכות לקוביות

1 כוס אפונה קפואה (לא מופשרת)

11/2 כוסות אורז ארוך

מלח, פלפל שחור גרוס

20 שרוכי זעפרן, שרויים 10 דקות במעט מים רותחים

3 כוסות מרק עוף צח

1 כף שמן, לטיגון הנקניקיות

6 נקניקיות צ'וריסו

חופן פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. להכנת העוף: מחממים בסיר שמן זית ומשחימים שוקי עוף כ-3 דקות מכל צד. מעבירים לצלחת.
  2. מוסיפים לסיר בצל ומטגנים עד להזהבה. מחזירים לסיר את השוקיים, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים כוס מים ומבשלים כ-45 דקות עד שהעוף רך.
  3. להכנת הפאייה: במחבת גדולה עם מכסה מחממים שמן זית, מוסיפים פלפלים, שום, קבנוס וחזה אווז ומטגנים 10 דקות.
  4. מוסיפים למחבת עגבניות, אפונה, אורז ואת שוקי העוף המבושלות ומטגנים 10 דקות. מתבלים במלח ופלפל ובזעפרן, מוסיפים מרק צח ומערבבים. מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות. מסירים מהאש ומשהים 10 דקות.
  5. מחממים במחבת נפרדת כף שמן ומטגנים את הנקניקיות כ-3 דקות מכל צד עד שיזהיבו.
  6. מוסיפים לתבשיל הפאייה פטרוזיליה ומערבבים. מניחים את הנקניקיות החמות מעל הפאייה ומגישים.


פאייה עוף ונקניקיות צ'וריסו (צילום: דניה ויינר)

 

נתחי פילה מוקפצים עם ירקות ברוטב צ'ילי וברביקיו

כשקונים נתח פילה בקר שלם, משתמשים בקצוות להכנת מאכלים מוקפצים. הכנה קצרה, הנאה מושלמת.

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

לירקות:

1/4 כוס שמן

3 פלפלים בצבעים שונים, חתוכים לרצועות

1 סלסילה (250 גרם) פטריות שמפיניון, פרוסות

2 גזרים, חתוכים לגפרורים

1 זוקיני, חתוך לגפרורים

2 כוסות תפרחות כרובית

2 כוסות רצועות כרוב

3 בצלים ירוקים, קצוצים דק

1 כף ג'ינג'ר מגורר דק

1 בצל סגול, פרוס דק

מלח, פלפל שחור גרוס

לבשר:

650 גרם נתח פילה בקר, חתוך לרצועות

רוטב צ'ילי מתוק-חריף

רוטב ברביקיו

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים במחבת גדולה 3 כפות מהשמן, מוסיפים את כל הירקות ומקפיצים 6 דקות. מתבלים במלח ופלפל. מסירים מהאש.
  2. מחממים במחבת אחרת את השמן הנותר ומטגנים רצועות פילה בכמה מחזורים עד שהבשר משנה את צבעו.
  3. מחזירים את מחבת הירקות ללהבה גדולה, מוסיפים את הפילה, מתבלים ברוטב צ'ילי וברוטב ברביקיו, ומקפיצים 3-2 דקות. מגישים חם עם אורז לבן. 


נתחי פילה מוקפצים עם ירקות ברוטב צ'ילי וברביקיו (צילום: דניה ויינר) 

 

בננה לוטי

קינוח תאילנדי קלאסי. קרפ דקיק ממולא בננות טריות, בוטנים מסוכרים חלב מרוכז וקוקוס - שילוב שמשאיר טעם של עוד ושל געגועים לתאילנד.

 

המרכיבים (ל-5 מנות): לקרפ:

1/4 1 כוסות קמח

1/2 1 כוסות חלב

2 ביצים

2 כפות סוכר

30 גרם חמאה, מומסת

למילוי:

5 בננות בשלות, פרוסות

1 כוס חלב מרוכז

3/4 כוס שביבי קוקוס

100 גרם בוטנים מסוכרים, או שקדים מסוכרים, שבורים גס

לטיגון ולהגשה:

100 גרם חמאה

1/2 כוס שביבי קוקוס

100 גרם בוטנים מסוכרים, או שקדים מסוכרים, שבורים גס

5 כדורי גלידת וניל

 

אופן ההכנה:

  1. להכנת הקרפ: שמים בממחה (בלנדר) את כל המרכיבים (פרט לחמאה) ומעבדים למרקם אחיד. מעבירים לקערה ושומרים במקרר שעה.
  2. מחממים מחבת קרמית או טפלון בקוטר 24 ס"מ, משמנים מעט בחמאה, ויוצקים מעט מהבלילה. מטלטלים את המחבת כדי לקבל קרפ דק מאוד ואחיד. מטגנים דקה, הופכים ומטגנים חצי דקה ומסירים מהמחבת. מכינים באותו אופן 5 קרפים.
  3. למילוי הקרפ: פורסים קרפ על משטח עבודה, מניחים במרכז פרוסות מבננה אחת, מניחים מעל 2 כפות חלב מרוכז, כף גדושה שביבי קוקוס ו-2 כפות בוטנים מסוכרים. סוגרים בצורת מעטפה. ממלאים באותו אופן את כל הקרפים.
  4. לטיגון ולהגשה: ממיסים במחבת חמאה ומטגנים את הקרפים הממולאים עד להזהבה. מעבירים לצלחות אישיות, מפזרים מעל כל קרפ שביבי קוקוס ובוטנים מסוכרים. מגישים עם כדור גלידה.


בננה לוטי (צילום: דניה ויינר) 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קוֹקוֹ סַבְּזִי - חביתת ירק
צילום: דניה ויינר
עטיפת הספר "הכל במחבת"
צילום: עטיפת ספר
מומלצים