שתף קטע נבחר
 

שקד ישראלי בסטייל: עוגת פנפורטה

פירוש השם פנפורטה באיטלקית הוא לחם חזק, אך למעשה מדובר בעוגת פירות הדר מסוכרים ואגוזים שמוגשת בפרוסות דקיקות. הצלבנים נהגו להצטייד בה למסעות משום שהיא משביעה ונשמרת לזמן רב, רוצים גם?

פנפורטה

המרכיבים (ל-16-18 מנות):

1 כוס ‭150)‬ גרם) שקדים קלויים

1/2 1 כוסות קליפות תפוז מסוכרות (או פירות מסוכרים אחרים)

‭1/2‬ כוס קליפות לימון מסוכרות

1 כוס ‭125)‬ גרם) אגוזי לוז קלויים וקלופים

קליפה מגוררת מ‭1-‬ לימון

‭1/2‬ כוס ‭70)‬ גרם) קמח, מנופה

5 כפות שטוחות ‭25)‬ גרם) קקאו מנופה

1 כפית קינמון

‭1/2‬ כפית ציפורן טחון

‭1/2‬ כפית אגוז מוסקט

‭1/2‬ כפית כוסברה טחונה

‭1/4‬ כפית פלפל אנגלי ‭")‬אולספייס‭("‬ טחון

‭1/4‬ כפית פלפל לבן טחון

‭3/4‬ כוס ‭150)‬ גרם) סוכר

‭3/4‬ כוס דבש

2 כפות ‭30)‬ גרם) חמאה

אבקת סוכר לקישוט


(צילום: גיא בלומנשטיין)

 

אופן ההכנה:

  1. בעזרת סכין גדולה וחדה קוצצים את השקדים לחתיכות גדולות. את קליפות התפוז והלימון המסוכרות קוצצים לחתיכות קטנות.
  2. בקערה גדולה שמים את האגוזים, השקדים הקצוצים, הפירות המסוכרים וקליפת הלימון המגוררת.
  3. בקערה בינונית מערבבים היטב את הקמח והקקאו עם כל התבלינים היבשים. מוסיפים אותם לתערובת האגוזים והפירות המסוכרים, מערבבים היטב ומניחים בצד.
  4. בסיר בינוני עם תחתית עבה שמים את הסוכר, הדבש והחמאה. מבשלים מעל ללהבה בינונית-נמוכה תוך ערבוב בכף עץ עד שהתערובת מגיעה לרתיחה והסוכר נמס. ממשיכים לבשל עוד כמה דקות תוך ערבוב רצוף עד לקבלת תערובת בצבע קרמל בהיר מאוד.
  5. יוצקים מיד את תערובת הדבש והסוכר מעל לתערובת האגוזים והפירות, ומערבבים במהירות עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מעבירים את התערובת לתבנית קפיצית בקוטר של כ‭24-‬ ס"מ, משומנת ומרופדת בעיגול נייר אפייה משומן אף הוא. מהדקים את התערובת לתחתית בעזרת כפפה חד-פעמית לחה לשכבה אחידה.
  7. אופים כ‭30-‬ דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-נמוך ‭150)‬ מעלות‭.(‬ העוגה לא תיראה יציבה ואפילו עדיין מעט רוטטת, אבל היא מתייצבת ומתקשה עם הצינון. מצננים בתבנית צינון מלא על רשת.
  8. לאחר 30 דקות, כשהעוגה עדיין חמימה, מעבירים סכין קטנה וחדה שהורטבה במים חמים מסביב לשוליים, למניעת הדבקה. לאחר הצינון בוזקים אבקת סוכר ומגישים. 

פורסם לראשונה 14/06/2011 08:12

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פנפורטה
צילום: גיא בלומנשטיין
מומלצים