בניית הגדר: "המסתננים יהיו 10% מתושבי ת"א"
בדיון בכנסת על החלטת הממשלה להקים גדר בגבול ישראל-מצרים, אמר ח"כ יעקב כץ כי עד סוף 2012, אז צפויה להסתיים בניית הגדר, ישהו בארץ כ-50 אלף מסתננים. "כואב לי על העיר תל-אביב שעשרה אחוזים מתושביה מסתננים", אמר
הוועדה לבחינת בעיית העובדים הזרים של הכנסת דנה הבוקר (יום ב') בהחלטת הממשלה להקים גדר בגבול ישראל-מצרים. בדיון משתתפים נציגי משרד ראש הממשלה, משרד הביטחון, השב"ס ורשות האוכלוסין וההגירה. ynet העביר את הדיון בשידור חי.
יושב ראש הוועדה, ח"כ יעקב כץ (האיחוד הלאומי), אמר בפתח הדיון כי ככל הידוע, עד סוף 2010 נכנסו ארצה 35 אלף מסתננים. לדבריו, 85 אחוז מהם מתרכזים באזור השפלה ותל-אביב. ההערכה היא שעם סיום בניית הגדר תימנע כניסת רוב המסתננים ארצה שלא כחוק, אולם ח"כ הביע דאגה שעד שתסתיים בניית הגדר, בסוף שנת 2012, המסתננים יהוו עשירית מתושבי תל-אביב. "אם יימשך קצב כניסת המסתננים, עד סוף 2012 יהיו 50 אלף מסתננים, שמתוכם 40 אלף בתל-אביב. כואב לי על העיר תל אביב שעשרה אחוזים מתושביה מסתננים", אמר ח"כ כץ.
בדיון הוצגו נתונים לפיהם מתחילת השנה נכנסו ארצה 3,400 מסתננים. מדי חודש קצב המסתננים עומד על 400-550, אולם מתחילת יוני נכנסו ארצה כבר 417 מסתננים.
פרט לגדר שהולכת ומוקמת יוקם גם מתקן, שתכנונו הושלם רק עתה והקמתו תיארך עוד זמן. תת-אלוף (במיל') בצלאל טרייבר, סמנכ"ל משרד הביטחון, אמר כי המתקן, שבו ישהו המסתננים לתקופה של עד שלוש שנים, יוקם סמוך לכלא סהרונים. "המתקן בנוי במודל של נתחים של אלף כל אחד מהם. מדובר במקום ל-8,000 אנשים. המקום שנבחר הוא צפונית לסהרונים באזור קציעות". מי שיתפעל את המתקן הוא שרות בתי הסוהר. "המתקן ייתן שירותי מזון, לבוש, לינה, בריאות וגם מעבר לכך", הוסיף טרייבר.
סמנכ"ל משרד הביטחון העריך שעם סיום בניית גדר "רק בודדים יצליחו לטפס ולחצות, כי מדובר בסיכון של פגיעה פיזית שייפגעו מהברזל". לדבריו, "זו גדר בגובה 5 מטרים, עם תלתליות גם עליה.
קשה מאוד לשבש אותה". פרט לגדר תונח גדר נוספת של תלתליות.
בנובמבר האחרון החלו עבודת התשתית לבניית גדר ההפרדה בשני קטעים בגבול, אחד בצפון באזור רפיח ואחד בדרום באזור אילת. עלות ההקמה נאמדת בכ-1.35 מיליארד שקל. אורך הגדר צפוי להגיע לכ-230 ק"מ, והיא תחובר למצלמות ולאמצעים טכנולוגיים אחרים שבאמצעותם ניתן יהיה לעקוב מקרוב אחר ההתרחשויות באזור. במשרד הביטחון מקווים להשלים את בניית הגדר עד סוף 2012, שנה לפני התכנון המקורי.
עד כה הושלמה בנייתם של 20 ק"מ מהגדר, ועד סוף השנה תסתיים הצבת הגדר לאורך 100 ק"מ. מאז שהחלו עבודות בניית הגדר נרשמה ירידה של 50 אחוזים במספר המסתננים לישראל, ביחס לתקופה המקבילה אשתקד.
Read this article in English