שתף קטע נבחר

 

הקונסול האמריקני נפגש עם "המרגל" אילן גרפל

אילן גרפל, העצור בקהיר בחשד שריגל לטובת ישראל, נכנס עם דרכון אמריקני, ולכן זכה לביקור הקונסול, שגם איפשר לו לשוחח עם הוריו. משרד החוץ: "האמריקנים בודקים שהוא מקבל את זכויותיו. אנחנו מקווים שישוחרר בהקדם". עיתון מצרי: הוא עקב אחר המועצה הצבאית ותומכי מובארק וניסה לסכסך

הקונסול האמריקני בקהיר נפגש אחר הצהריים (יום ב') עם הישראלי העצור במצרים, אילן גרפל, הנאשם בריגול לטובת ישראל. גרפל נכנס למצרים עם דרכון אמריקני שהוא מחזיק ברשותו ולכן הודיעו השלטונות בקהיר לנציגות האמריקנית על מעצרו. גרפל שוחח עם הוריו ממעצרו בתיווך הקונסול.  

 

במשרד החוץ בירושלים עודכנו על הפגישה ואמרו: "אנחנו ממשיכים במגעינו מול המצרים והאמריקנים בודקים שהוא מקבל את זכויותיו. אנחנו מקווים שישוחרר בהקדם". האב, דניאל, אמר היום ל-ynet: "אילן לא נשלח על ידי אף אחד. לא על ידי המוסד, לא על ידי משרד החוץ ולא על ידי משרד הפנים. כל הסיפורים שהוא סוכן מוסד לא נכונים".

 

ממצרים, ומעמוד הפייסבוק. תמונותיו של גרפל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

במקביל, ממשיכים העיתונים המצריים להוסיף פרטים על הפרשה, אף שאמינותם מוטלת בספק. לפי הדיווח האחרון ביומון "אל-יום א-סאבע", גרפל נכנס למדינה עם אשרת כניסה מזוייפת, בה הזדהה ככתב של עיתון אמריקני. בדיווח נטען עוד כי הישראלי, שמכונה בתקשורת "קצין המוסד", תכנן לפקוד את הכיכרות הראשיים במצרים ולעקוב אחר פעולות תומכיו של הנשיא המודח, חוסני מובארק. "משימתו היתה גם לבדוק את תגובות האזרחים למועצה הצבאית העליונה", נכתב בעיתון, שהאשים אותו כי פעל כדי "ליצור סכסוך" בין הצדדים.

 

עוד ציין העיתון כי גרפל תכנן לבקר במספר מחוזות במצרים, בהם צפון סיני, כדי לעקוב אחר צינורות הגז, הקשר בין המצרים לפלסטינים, התגובות לפתיחת מעבר רפיח והמשך הברחות הנשק דרך המנהרות. לפי הדיווח, הוא נתפס בשעה שהיה בדרכו להפגנה של נוצרים קופטים. ברשותו נמצאו מחשב נייד ושלושה טלפונים ניידים, באמצעותם נחשפה "הרשת עמה היה בקשר". העיתון דיווח כי מהמידע שנמצא בהם עולה כי גרפל אסף מידע בטחוני, פוליטי וכלכלי וניסח "דו"חות מפורטים".

 

הגיע לקהיר לסייע לפליטים במצרים

גרפל, בן 27, שירת בגדוד 101 של הצנחנים, ובתום שירותו שב לארצות הברית, שם התקבל לבית הספר למשפטים באוניברסיטת אמורי בג'ורג'יה. הוא הגיע למצרים מטעם פרויקט "חידוש הסיוע החוקתי" של סנט אנדרוז בקהיר. בקיץ שעבר התנדב בישראל בבית המשפט העליון אצל השופט חנן מלצר.


גרפל בהפגנה. עקב אחר תומכי מובארק?

 

במשרדי הארגון בקהיר סרבו להתייחס לסוגיה בשיחה עם ynet, וכאשר שמו של גרפל הוזכר בשיחה, הקו נותק. הארגון שהוקם על ידי דוקטור ברברה הארל בונד, מייסדת לימודי הפליטים באוניברסיטת אוקספורד, מורכב מצוות קטן המסייע לפליטים בקהיר: עורך דין מוסמך שמשמש כמנהל משפטי, שני מנהלי משרד, חמישה מתורגמנים וכ-15 מתמחים - עליהם ככל הנראה נמנה גרפל שהגיע לקהיר במאי והיה אמור לסיים את משימתו לקראת סוף אוגוסט.

 

בדומה לגרפל, שסיים לאחרונה שנה שנייה של לימודי משפטים באוניברסיטת אמורי בג'ורג'יה, רוב המתמחים הם סטודנטים ועורכי דין מתחילים. התפקיד מחייב ידיעת אנגלית, אך לא מצריך אזרחות מסוימת. במהלך השניים שירתו בתפקיד מתמחים מארה"ב בדומה לגרפל שמחזיק אזרחות כפולה - אמריקנית וישראלית, וכן מתמחים מאיטליה, צרפת, קנדה, שוויץ, אוסטרליה ובריטניה.

 

בארגון מצהירים כי הם מחויבים לסייע לפליטים בקהיר ובמצרים בכלל, ולדאוג להם לחיים טובים יותר ולעתיד טוב יותר, כך הארגון מסייע לפליטים מול ארגונים בינ"ל וארגונים מקומיים. הארגון העצמאי מסייע לפליטים לנווט בין הליכי ההגירה ואפשרויות ההתיישבות. על פי נתוניו מאז 2008 ייעץ הארגון לכ-800 פליטים. 

 

בהכנת הידיעה השתתף רועי נחמיאס
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מקווים שישוחרר בהקדם. אילן גרפל
גרפל במצרים. תכנן לחזור בסוף הקיץ
הכותרות בעיתוני מצרים. "הסיפורים לא נכונים"
צילום: AFP
מומלצים