שתף קטע נבחר
 

VMware תרכוש את דיגיטל פיול הישראלית

ההערכות הן כי שווי העסקה יעמוד על כ-100 מיליון דולר; העסקה צפויה להיחתם ביולי; דיגיטל פיול מעסיקה כיום כמאה עובדים במרכז הפיתוח בירושלים ועוד כ-50 עובדים בעולם. החברה פיתחה תוכנה המאפשרת לשלוט על תהליכים ארגוניים גם כשמערכות המחשוב מרוחקות אחת מהשניה

VMware, חברת הוירטואליזציה של EMC, הודיעה אתמול (ב') על כוונתה לרכוש את דיגיטל פיול, הישראלית. לפי ההערכות שווי העסקה עומד על 100 מיליון דולר. העסקה צפויה להיחתם ביולי 2011.

 

 

בדיגיטל פיול, שהוקמה בשנת 2000 על ידי ישראל דנציגר, גלעד רז ויעקב כוגן. הושקעו לפחות 50 מיליון דולר על ידי קרנות הון סיכון, והכנסותיה הגיעו לעשרות מיליוני דולרים. לפי אתר המחקר IVC, צמחו הכנסותיה של דיגיטל פיול מ- 4 מיליון דולר בשנת 2003, ל-40 מיליון דולר בשנת 2007.

 

"מחשוב ענן מייצג מודל חדש בתכלית ל-IT, מאפשר למיזמים לממש רווחים חסרי תקדים ויעילות תפעולית. כמו כן להבין, לנהל ולמקסם משאבי IT", אמר בועז חלמיש, סמנכ"ל VMware. "כאוטוריטה בעזרה לארגונים בניווט הפעילות העסקית של IT, דיגיטל פיול תוסיף יכולת משמעותית לפורטפוליו שלנו ותרחיבו מעבר לניהול פעילות ליכולות ריכוז עסקיות", הוא אמר.

 

"ככל שמחשוב ענן מתפתח, המיזם מתמודד עם החלטות אסטרטגיות ואלטרנטיבות IT כדי להניע את הצלחת העסק ויעילותו. כתוצאה מכך, הצורך בפתרונות לעלות, תקצוב ומקסום IT וקבלת החלטות עסקית הפך להיות קריטי עבור כל המיזמים", אמר יגאל דנציגר, נשיא ומנכ"ל דיגיטל פיול. "דיגיטל פיול מתגאה בפתרונות ובשירותים שהיא מספקת. אנחנו נרגשים להצטרף ל-VMware ולאפשר ל-IT לשחק תפקיד אסטרטגי גובר בהשגת מטרות לעסקים באמצעות החלטות מושכלות ומכוונת עסקים", הוסיף.

 

בין בעלי המניות העיקריים של החברה כיום ניתן למנות את קבוצת אזיני, שרכשה את מניות אייפקס, בנצ'מרק ישראל, יזראל סיד וסיגמא פרטנרס. בחבר המנהלים שלה יושב אמנון לנדן, לשעבר מנכ"ל מרקורי, ומייקל אייזנברג, איש קרן בנצ'מרק.

 

דיגיטל פיול פיתחה תוכנה המאפשרת למערכת מחשוב ארגונית מבוזרת לשלוט על תהליכים עסקיים רבים כגון בילינג או ניהול תקציבים ברמה הכלל ארגונית, גם במקרים בהם מערכות המחשוב מרוחקות אחת מהשניה. המערכת מאפשרת למנהל מערכות המידע ולמנכ"ל בארגון לבדוק את יעילות מערכת המידע ולדעת היכן נקודות החולשה שלה. היא עשויה להשתלב היטב במערכות הוירטואליזציה המשווקות על ידי EMC וחברת הבת שלה VMware המקדמות כיום יכולת שליטה במערכות מידע מבוזרות.

 

כיום מעסיקה החברה כמאה עובדים במרכז הפיתוח שלה בירושלים, ועוד כ-50 עובדים במשרדיה בעולם. בין לקוחותיה של דיגיטל פיול: סיסקו, בריטיש טלקום, דל, נסטלה, פולקסוואגן, דויטשה בנק, טלפוניקה וסימנס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים