שתף קטע נבחר

ארגנטינה נגד לחץ דם: איסור על מלחיות במסעדות

מזה כחודש השולחנות במסעדות בבואנוס איירס אינם כוללים מלחיות, כחלק מהמאבק ביתר לחץ דם התוקף מיליוני תושבים בארגנטינה. גם כמות המלח בלחמים באזור תופחת משמעותית

אם תיקלעו הקיץ למסעדה בבואנוס איירס, אל תחפשו את המלחיות: מעתה הוסרו המלחיות משולחנות המסעדות במטרה להילחם במגיפת יתר לחץ דם שפגעה כבר ב-3.7 מיליון אזרחים במחוז, כמעט רבע מהאוכלוסייה.

 

משרד הבריאות בארגנטינה הגיע להסכם עם איגוד בתי המלון והמסעדות בבריטניה, ומעתה המלחיות לא יימצאו עוד על השולחן ויהיה צורך לבקש אותן במיוחד מהמלצרים.

 

 

שר הבריאות אלחנדרו קוליה אמר כי מזה חודש אין מציבים מלחיות על השולחנות. "בממוצע כל תושב ארגנטינה צורך 13 גרם מלח ביום", אמר קוליה, "בעוד שהמלצות ארגון הבריאות העולמי קובעות כי אין לצרוך מעל חמישה גרמים ליממה".

 

הממשלה עוד הגיעה להסכם עם איגוד אופי הלחם, אשר הבטיחו להפחית את כמות הנתרן ב-40% בלחמים הנמכרים בבואנוס איירס.

 

ראש איגוד אופי הלחם אמר כי על כל שק השוקל 50 קילו קמח ישתמשו ב-750 גרם מלח, שהם 100 גרם פחות מלח ממה שהיה נהוג עד כה.

 

לדברי שר הבריאות קוליה, אם תושבי בואנוס איירס יפחיתו את צריכת המלח בשלושה גרמים מדי יום, יינצלו כאלפיים בני אדם מדי שנה.

 

יתר לחץ דם הוא גורם הסיכון החשוב ביותר למחלות לב וכלי דם, וצריכת מלח מוגברת נחשבת מזה שנים ארוכות לאחת הסיבות המרכזיות ליתר לחץ דם. בישראל סובלים כמיליון איש מיתר לחץ דם.

 

צריכת מלח מוגברת מגבירה את ספיגת הנוזלים בכליה ואת נפח הנוזלים בגוף ככלל, המביאים לעלייה בלחץ דם. בחברה המערבית מרבים לאכול מזון מעובד המכיל כמויות גבוהות מאוד של מלח, נוסף לחמוצים, חטיפים, פיצוחים ומוצרי בשר מעובד כמו נקניקים העתירי מלח. 

 

בעיית צריכת המלח אינה מנת חלקה של בואנוס איירס בלבד. על פי ההערכות מתים מדי שנה 150 אלף אמריקנים בשל תזונה עתירת מלח. מומחי המרכז האמריקני לתועלת מדעית קוראים לנקוט בפעולות מיידיות, לצמצם את צריכת המלח במזון ולהעלות את המודעות לסכנות הכרוכות בכך.

 

צריכת המלח בארצות הברית נמצאת בנסיקה מתמדת זה שלושה עשורים. האמריקנים צורכים מדי יום כ-4,000 מ"ג נתרן, המרכיב הכימי המסוכן במלח - כמות כפולה מהמומלץ.

 

על פי ההערכות מוציאים האמריקנים מעל 15 מיליארד דולר מדי שנה על תרופות לטיפול ביתר לחץ דם, בעוד הממשלה אינה עושה דבר כדי להפחית את צריכת המלח.

 

בדו"ח מיוחד שפורסם לפני כשנתיים טען המרכז לתועלת מדעית כי גם מינהל המזון והתרופות כמעט שלא פעל להפחתת רמות הנתרן במוצרי מזון מעובדים ובמנות המוגשות במסעדות.


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צריך לבקש את המלחיות במיוחד מהמלצרים
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים