הערבוב המושלם: אורז עם בשר
על מה אתם מוותרים כשאתם מכינים ארוחה משותפת לילדים ולכם? דניה ויינר לא רצתה לוותר על התבלינים בתבשיל האורז והבשר שהכינה, בסופו של דבר היא גילתה שאם מוסיפים אותם לחוד זה הרבה יותר טעים
החלטתי על דרך פעולה: דבר ראשון להכין לילדים לחם תירס שיסתום את הרעב עד שארוחת הערב תהיה מוכנה, אחר כך להפשיר בשר טחון (שתמיד יש לי בפריזר) ולשים על האש סיר אורז.
לחם תירס נכנס לתנור, אני רצה להעביר סמרטוט על הרצפה הרטובה לפני שמישהו יחליק, משם קופצת לאיזה שלוק קפה עם המבוגרים וחוזרת חזרה למטבח. אני קוצצת קצת שום וחושבת מה, לעזאזל, אני הולכת לעשות עם הבשר. אין זמן וסבלנות לקציצות, ממולאים ממש לא בא בחשבון. נשאר לי רק רעיון אחד, להקפיץ את הבשר עם תבלינים וזהו, אסור לי יותר מזה. הילדים לא אוהבים בצל, ולא ירוקים ולי ממש בא קצת טעם, לא מגיע לי?' החלטתי להכין את הבשר עם טעמים מעודנים של בהרט ורק אחרי שהכל מוכן להוסיף לצלחות של המבוגרים גם בצל סגול פרוס דק ונענע.
גם למבוגרים וגם לילדים - אורז עם בשר (ציום: דניה ויינר)
מאוחר יותר, כשאכלתי, הבנתי שהעובדה שלא יכולתי להוסיף את הבצל והנענע במהלך ההקפצה רק היטיבה עם המנה - הטעמים נשארו רעננים, והשתלבו בצורה מדהימה עם הבשר. גם הילדים, אגב, היו מרוצים: אורז ובשר בלי כל הצבע והטעם. ככה הם אוהבים, לצערי. משעממים הילדים אלה.
בשר טחון מטוגן
המרכיבים (ל-5 מנות של מבוגרים):
500 גרם בשר בקר טחון2 כפות שמן זית
2 שיני שום, כתושות
1/2 כפית בהרט (או 1/4 כפית קינמון ו-1/4 כפית כמון)
מלח ופלפל
1 בצל סגול, פרוס דק מאוד
חופן עלי נענע, שטופים
מעט שמן זית להזלפה מעל המנה
אופן ההכנה:
- מחממים את שמן הזית במחבת כבדה. מוסיפים את השום ומטגנים.
- מוסיפים את הבשר הטחון למחבת ומפוררים אותו בעזרת כף עץ. כאשר הבשר מחליף את צבעו מתבלים במלח, פלפל ובהרט.
- מכבים את האש ומוסיפים את הבצל ונענע, מזליפים מעט שמן זית ומגישים עם אורז.
- בהשראת תאילנד: מי שאוהב יכול להכין ביצת עין ולהניח מעל. החלמון משתלב בצורה מדהימה עם המנה.
אורז עם בשר (צילום: דניה ויינר)
- לבלוג מתכוניישן
של דניה ויינר ודיאנה לינדר