מנכ"ל מרכז הפועל: "הקיזוז אינו ספורטיבי"
יורם אורנשטיין מתנגד להחלטה שהתקבלה בישיבת ראשי קבוצות הפועל: "השיטה מעודדת בינוניות. זה כמו לעצור בקילומטר ה-30 במרתון, ולצמצם פערים של שאר הרצים"
חברי סיעת הפועל החליטו אתמול לתמוך בהמשך שיטת הקיזוז בליגת העל, למרות שישיבת ההתאחדות לכדורגל נדחתה ונכון לעכשיו לא ברור מתי תתקיים, אולם היום (ג') הם קיבלו קונטרה דווקא ממני שעומד בראש מרכז הפועל, המנכ"ל יורם אורנשטיין.
"שיטת הקיזוז אינה ספורטיבית ומעודדות בינונית, יש לבטלה", אמר אורנשטיין בעקבות ההחלטה שנתקבלה אתמול בישיבת ראשי קבוצות הפועל במשרדי ההתאחדות לכדורגל.
שחקני הפועל ת"א בעונה שחלפה. הקבוצה שלהם בעד הקיזוז (אלי אלגרט)
"השיטה אינה הוגנת לאלו שמשקיעים פחות בקבוצה ובספורטאים. יש צורך למצוא דרכים אחרות כדי להפוך את שתי הליגות העליונות לאטרקטיביות. מספיק שתי ליגות מקצועניות בכדורגל הישראלי, אבל יש לשנות את מספר הקבוצות בשתי הליגות העליונות, לבטל את הפלייאוף האמצעי, לקיים פלייאוף עליון ותחתון ולתמרץ קבוצות רק על בסיס של מיקום בליגה, הצלחה ויחס שערים", הוסיף אורנשטיין.
המנכ"ל המשיך: "למה דומה שיטת הקיזוז? למרתון שבו מחליטים לעצור בקילומטר ה-30 ומצמצמים רווחים בין הרצים. הכדורגל בישראל צריך לעודד תחרותיות והשקעות בקבוצות ובשחקנים, ושיטת הקיזוז לא מעודדת השקעות כאלו ודווקא תומכת בבינוניות".
שחקני בית"ר י-ם. במועדון שלהם לא רוצים קיזוז (צילום: דרור עינב)
דובר בית"ר ירושלים, אסף שקד, תמך בשם הקבוצה בדבריו של אורנשטיין: "כפי שאמרנו בעבר, הקיזוז לקראת תום העונה זה מהלך שפוגע בספורטיביות, אנחנו כמובן נגדו".
רביב ספיר, הבעלים של הפועל ראשון לציון, שעלתה לליגת העל, דווקא מתנגד למנכ"ל מרכז הפועל: "אני חושב שהקיזוז הצליח מכל הבחינות. מבחינת המתח הרייטינג והשארת המאבק האליפות עד השנייה האחרונה. לכן, לדעתי זה נכון להמשיך עם השיטה כי היא הוכיחה את עצמה".