עיריית תל אביב תובעת את מכבי ת"א
העירייה טוענת כי על הצהובים לפנות את אצטדיון המכביה ודורשת גם סכום של כשני מיליון שקל על השימוש במגרש
כמו כן, טוענת העירייה כי על מכבי ת"א לשלם לה סכום של 270 אלף שקלים בצירוף מע"מ על כל אחת משבע השנים האחרונות בהן היא עושה שימוש במקום. על פי כתב התביעה חוזה החכירה המקורי בין העירייה לבין מכבי הוא עוד מתקופת המנדט הבריטי בארץ ונחתם בשנת 1932 בינה לבין ההסתדרות העולמית מכבי. בתביעה נטען כי המגרש היה אמור לשוב לעירייה עד להחזר השקעותיה של מכבי העולמית בקרקע מתוך הכנסות האצטדיון.
עוד טוענת העירייה כי למרות שהשקעות הוחזרו למכבי כבר לפני עשרות שנים, האגודה המשיכה לעשות שימוש במגרש, ובשנת 1958 אף חתמה מכבי העולמית על הסכם עם אגודה להתעמלות "מכבי ת"א". לפיו ההסכם מכבי העולמית מעניקה לאגודת ההתעמלות רשות שימוש בקרקע, והכל מבלי לבקש ומבלי לקבל את הסכמת העירייה.
בשנת 1971 פנה ראש העיר דאז, יהושוע רבינוביץ', אל מכבי העולמית בדרישה להחזרת השטח כמתחייב מחוזה החכירה, ומאותה שנה, נטען, החלה חלופת מכתבים בין העירייה למכבי ת"א עד שנת 1995, כאשר בכל פעם קיבלה האגודה ארכה נוספת.
במהלך השנים שחלפו מאז 1995, פנתה העירייה אל הנתבעות מספר פעמים בדרישה לפנות את השטח ולהשיבו לידיה, אך לטענתה ללא הועיל.
ב-2004 נאלצה העירייה להגיש אף תביעה נגד מכבי העולמית וב-2006 ניתן, בהסכמת הצדדים, פסק דין המורה למכבי העולמית לפנות את הקרקע.
למרות פסה"ד ובעקבות פניות חוזרות ונשנות ממכבי ת"א, הסכימה העירייה לנהל מו"מ עם האגודה בנוגע להשבת השטח ובנוגע לתשלום דמי שימוש שעל מכבי ת"א לשלם בגין השימוש עד למועד הפינוי. לדברי העירייה, למרות כוונותיה הטובות ורצונה לעזור לאגודה, מכבי ת"א שוב התחמקה מלחתום על הסכם והמשיכה עד היום להחזיק בשטח ללא הסכמת העירייה ואף מבלי לשלם לה דמי שימוש.
ממכבי תל אביב נמסר בתגובה: "כשנקבל את כתב התביעה נתייחס אליו בדרכים המקובלות".