מחדשים את הכוכבים
גבר שמבצע את שירה של ריהאנה בארבעה קולות, ילד בן 13 ששר ליידי גאגא וביצועים אקוסטיים אינסופיים ללהיטי הפופ והדאנס העכשויים. הרשת מלאה חידושים שווים במיוחד. בואו להכיר כמה מהטובים ביותר
טומפקינס הקנדי בפעולה. מופע ענק של איש אחד (צילום: האתר הרשמי )
הכיוון השני שמכוונים אליו אותם מקליטי-גרסאות-ביתיות, רווחי עוד יותר: להפוך, גם אם זה בגיל 30 או 40, לג'סטין ביבר. במילים אחרות - שאיזה מפיק ישים עין ואוזן על הביצועים הביתיים, ויעשה מהם הכוכב הגדול הבא. ככה, אינסטנט, אתם יודעים, כמו שכל דבר כמעט עובד בימינו.
חייבים לברור, בין הררי החידושים של המוכשרים למיניהם, צעירים כבוגרים, מי באמת שווה ולשים את האצבע על המטאורים, אותם כוכבי יוטיוב שבאמת שווה להאזין לגרסאות המוצלחות שלהם לשירי אחרים. אלה שנותנים טוויסט או טאץ' אישי שלהם, מעניין ומיוחד לשירים הגדולים. אז לאלה המוכשרים יותר מהאחרים ביוטיוב, שביצועיהם לפעמים אפילו מצליחים להתעלות על המקור - נקדיש פופאיי הפעם.
אדל, קייטי פרי וריהאנה באיש אחד
ראשון ברשימתנו הוא כבר כוכב. מייק טומפקינס שמו, והוא תופעת רשת של ממש. יצירת "ביטבוקסינג" היא תופעה ידועה, ואפילו היתה לה נציגות ישראלית ראויה בדמות צמד האחים בועז וינון בן-דוד, שכינו עצמם "The Human Beatbox" (תיבת המקצבים האנושית). אבל תשמעו, יש לחבר'ה האלה מה ללמוד מהילד הזה, שרק בחודש הבא יחגוג את יום הולדתו ה-24.
הביצוע של טומפקינס לריהאנה. קורע מצחוק, מוכשר בטירוף
טומפקינס, למרות היותו קנדי, מוכשר ברמות על. באתר שלו ובעיקר ביוטיוב אפשר לשמוע כבר עשרות גרסאות שביצע ללהיטי ענק, כאשר את כל כלי הנגינה בשירים, כמו גם את השירה, הוא מבצע בעזרת גרונו, ללא כל כלי נגינה. כשכל אלה מלווים בפרצופים משעשעים במיוחד (עד רמת הקורעים מצחוק, לפעמים), אי אפשר להתעלם מהכישרון וההומור של הבחור.
בסוף כל קליפ מקפיד טומפיקנס, כנראה כתשובה למי שפיקפק ביכולותיו עד היום, להדגים איך כל כלי נגינה בוקע מגרונו בנפרד, במעין סרטון הסבר. עד היום עשה כבוד בביצועיו לאדל, קייטי פרי, ריהאנה (עם הופעת אורח של חבר ראפר בשם שאד), ברונו מארס, מארון 5 ורבים אחרים. התקשורת בארצות הברית (ובארץ ההיא שלו. נו, איך קוראים לה? אה, קנדה) הזמינה אותו לקחת חלק בכמה תוכניות בהן ביצע את גירסאותיו בלייב. יפה לו, ובעיקר יפה לו שלכל הישגיו הגיע בתוך שנה אחת בלבד של עבודה. תותח.
פפראצי בגיל 13
אבל אם כינינו את טומפקינס "צעיר", הוא יכול להיות כמעט האבא של גרייסון צ'אנס. במקרה זה, מדובר באחת מתופעות היוטיוב הגדולות של השנים האחרונות. אז נכון, אשר לא גילה אותו כמו את ביבר, אבל צ'אנס קיבל את הצ'אנס שלו בענק כשהופיע עם חידוש ל"פפראצי" של ליידי גאגא בתוכניתה של אלן דג'נרס.
צפו בביצוע של גרייסון צ'אנס אצל אלן לשיר "פפראצי". ילד כאפות
צ'אנס, נגן פסנתר מחונן, הופיע אצל אלן לפני קצת יותר משנה (כשהיה בכיתה ו'), ובראיון עמו הפתיעה אותו המגישה המשעשעת בשיחת טלפון עם מבצעת השיר המקורית. הביצוע שלו ביוטיוב, אגב, זכה עד היום ליותר מ-40 מיליון צפיות ואתם יודעים, ככה מודדים היום הצלחה.
בניגוד לטומפקינס, צ'אנס הספיק מאז להוציא כמה שירים מקוריים משלו, אמנם לא הצלחות היסטריות אבל עדיין חביבים. הוא גם הוחתם בלייבל Maverick שהקימה מדונה, שם הוציא באוקטובר האחרון סינגל בכורה בשם "Outside The Lines" ואלבום מלא בשם "Hold On 'Til The Night". נו באמת, נראה לכם שהילד הזה באמת בעניין של לבלות כל הלילה?
אגב, מכירות האלבום לא היו להיט, אבל הסינגל הגיע למקום ה-12 והמכובד במצעד הבילבורד האמריקני, כאשר במקביל היה מועמד ילד הכאפות לארבעה פרסי מוזיקה שונים ובאחד מהם אפילו זכה.
יש גם טי שירט
"Pomplamousse" הוא צמד קליפורני שלוקח את הגירסאות הביתיות רמה אחת למעלה. הם דוגלים במה שנקרא "VideoSongs", פורמט שיש לו שני חוקים: בלי ליפ סינק (כלומר, מה שרואים זה מה שמנוגן), ובלי צלילים חבויים. כל כלי נגינה יצוץ במהלך הקליפ.
Pomplemousse עושים את "סינגל ליידיז" של ביונסה
הצמד החמוד הזה כבר זכה להצלחה עצומה במונחים אינטרנטיים - החידושים שלהם ל"טלפון" של ליידי גאגא ול"סינגל ליידיז" של ביונסה צברו למעלה מ-7 מיליון צפיות כל אחד (האחרון גם הפך לנעימת הנושא של "בקרוב אהבה" בערוץ 2). אבל הצמד מחדש גם שירים ישנים יותר - של אדית פיאף ופול סיימון, בין השאר - מציע את גירסותיו להורדה בתשלום ואפילו מוכר טי שירטס של הלהקה. ההצלחה הביאה להם גם את האפשרות להופיע עם להקת OK Go, תופעה אינטרנטית בזכות עצמה.
נותנים את הקול
כמעט כל הלהיטים הגדולים של ימינו, כבר הבנתם, זוכים לחידושים הביתיים. לפעמים זה קורה כל כך מהר, שכמעט אי אפשר לעמוד בקצב: יום או יומיים לאחר צאת סינגל חדש של אמן כלשהו, גרסאות החידושים כבר מציפות את הרשת.
TMO מבצעים את "Give Me Everything". פרשנות משלהם ללהיטי הפופ
אחת האחרונות להפתיע במהירותה היא גירסה ל-"Give Me Everything" של פיטבול ו-Ne Yo, אחד משירי הפופ/היפ-הופ המקסימים שיצאו לאחרונה. באופן כמעט מתבקש, הוצפה הרשת בגרסאות אקוסטיות לשיר הזה. מאז השבוע שעבר, אז בחנו לראשונה את התופעה, התווספו לרשת עוד לפחות שלוש גרסאות מוצלחות.
עם זאת, שווה במיוחד לשים לב לגרסה הביתית של TMO, הרכב גרמני מוכשר שכבר
הפיק חידושים בעבר לליידי גאגא, בריטני ספירס ועוד. קצת קשה לכנות את הגרסאות שלהם ביתיות, כי מדובר בזמרים מקצועיים במיוחד, עם מיקרופונים וציוד אולפן שלא היה מבייש אולפני הקלטות בארץ או בעולם. אז נכון, ברקע תמיד אפשר לראות ספות, כריות ובקבוקי קולה, אבל האמת שזה בעיקר בשביל האווירה.
מה שכן, אל תפספסו את הגרסה שלהם ל-"Give Me Everything" ולבריטני שלינקקנו לכם כאן, כי באמת שההרכב הזה נותן פרשנות משלו ללהיטים העכשיוויים בקולות מעולים (שימו לב בעיקר לזה של הסולן).
פיל כחול לבן
גם אצלנו, כמו במקומות אחרים, מתחילים לצוץ כוכבי יוטיוב צעירים שמנסים את מזלם ושואפים לפרוץ דרך רשת שיתוף קבצי הווידאו. אחד השירים שזכו לביצועים הרבים ביותר בארץ בעת האחרונה הוא "יסמין", שירם המדהים של "הפיל הכחול" שזכה עד עתה לאינספור חידושים.
אבי סבח שר את "יסמין". אינספור גרסאות לשירם של הפיל הכחול ברשת
אנחנו בחרנו להשמיע לכם את הגרסה הביתית של אבי סבח, אחת מני רבות, שכמו כל דבר בארץ, הופך לשיר חתונה / חופה / ירח דבש, מה שסבח גם טורח לציין בפתיחת ההקלטה שלו. אמנם לא ברמות של הביצועים מחו"ל, אבל עדיין לא רע בכלל. יאללה תלחצו על ה-Play ותתפננו.