וול סטריט ננעלה בעליות; פאנדטק קפצה בכ-16%
נאסד"ק עלה ב-1.5%, דאו ג'ונס התחזק ב-1% ו-S&P 500 ב-1.3%; ב"כלכליסט" פורסם כי פאנדטק קיבלה הצעת רכישה מענקית התוכנה האמריקאית אורקל וגם כי החברה מנהלת מגעים למיזוג עם חברה אמריקאית גדולה
מדד הדאו ג'ונס עלה ב-1.03% ל- 12,076.56נקודות, מדד הנאסד"ק עלה ב-1.48% ל- 2,678.72 נקודות ומדד S&P 500 עלה ב-1.26% ל- 1,287.87 נקודות.
המסחר בבורסת הסחורות בניו-יורק ננעל בעליות: הנפט עלה ב-2.1%, ונקבע על 99.37 דולר לחבית; הזהב עלה ב-0.6%, ונקבע על 1,524.4 דולר לאונקיה.
ביל גרוס אמר בראיון ל-CNBC כי "אם מחשבים את הסכום הדרוש לכיסוי ערבויות עתידיות בתכניות רווחה, ארצות הברית למעשה במצב פיננסי חמור יותר משל יוון ומדינות אירופיות אחרות מוכות חובות. אמנם החוב של המדינה עומד על כ-14.3 טריליון דולר, אך הוא אינו כולל את הסכום שהוקצה לתכניות ביטוח הבריאות שעומד קרוב ל-50 טריליון דולר".
בתוך כך אומר נשיא ארה"ב ברק אובמה כי אם תקרת החוב של המדינה לא תועלה ייתכן משבר פיננסי.
עליות שערים קלות נרשמו אתמול בבוקר בבורסות אסיה על רקע נתוני אינפלציה בסין. בסמוך לסגירת יום המסחר הודיעה ממשלת סין כי היא מעלה את יחס הרזרבה הנדרש מהבנקים כדי לבלום את הזינוק המהיר באינפלציה. מדד ניקיי ביפן עלה ב-1.1%, ההאנג בנק בהונג קונג הוסיף 0.6%.
סוכנות הדירוג S&P חתכה שלשום את דירוג האשראי של יוון בשלוש דרגות ל-'CCC', כמו כן מסרה הסוכנות כי הסבירות שהמדינה תארגן מחדש את חובותיה גדלה.
מסקר שערכה בלומברג בקרב בכירים בשוק המט"ח בשבוע שעבר בלונדון עולה כי הפד יימנע מביצוע סיבוב נוסף של תמריצים (QE3) לאחר סיום תכנית רכישת האג"ח בשווי 600 מיליארד דולר בהמשך החודש. 65% מהנשאלים העריכו שהסיבוב השני של תכנית ההקלה הכמותית שייסד הבנק הפדראלי יהיה גם האחרון.
מדד המחירים ליצרן המודד את השינוי במחירי הסחורות והשירותים שנמכרו על ידי יצרנים עלה, כצפוי, ב-0.2%. זהו מדד מוביל לאינפלציה - כשיצרן רוכש סחורות ושירותים במחיר גבוה יותר, הוא לרוב מעביר את תוספת המחיר אל הצרכן.
המכירות הקמעוניות בחודש האחרון בארה"ב ירדו ב-0.2%, טוב מציפיות האנליסטים שעמדו על ירידה של 0.3%. המכירות הקמעוניות ללא המכוניות עלו ב-0.3% - לפי הצפיות המוקדמות של האנליסטים.
מניות במרכז
נוקיה הודיעה על סיום הסכסוך המשפטי שלה עם אפל סביב שורה של פטנטים הנוגעים לשימוש בסמארטפונים. אפל תשלם לנוקיה סכום לא ידוע כפיצוי, כמו גם תמלוגים על המשך השימוש בפטנטים שלה.
אפל (עלתה ב-1.79%) משנה מדיניות בארה"ב, ומאפשרת רכישת מכשירי אייפון שבהם ניתן להשתמש ברשתות סלולריות שונות. המכשירים הנעולים יצרו קושי רב מבחינת המשתמשים, שלא היו יכולים לעבור לרשת סלולרית אחרת, או להתקין כרטיס סים מקומי בעת טיול בחו"ל.
אתמול נודע כי טבע (עלתה ב-1%) חתמה עם סינדיקט של בנקים בהובלת HSBC על הסכם מימון של 4 מיליארד דולר לצורך רכישת חברת התרופות האמריקאית ספלון.
סלקום (עלתה ב-0.8%) הודיעה כי לפי הערכת השווי, שביצעה פירמת רואי החשבון PwC, שוויה של נטוויז'ן עומד על 1.54 מיליארד שקל. בתוך כך השלמת המיזוג בין החברות עדיין כפוף לאישור הדירקטוריונים של שתי החברות, כמו גם לאישורם של בעלי המניות. הסכום האמור משקף מחיר למנייה של 47.46 שקל - בדומה למחיר בשוק.
חברת פאנדטק (עלתה ב-16.55%) חברה בת של כלל תעשיות מקבוצת אי.די.בי מנהלת מגעים למיזוג עם חברה אמריקנית גדולה מהתחום, כך נודע ל"כלכליסט". פאנדטק, ספקית פתרונות הסליקה לענף הפיננסים, גם קיבלה הצעת רכישה מענקית התוכנה האמריקאית אורקל (עלתה ב-1.42%), המשקפת לפאנדטק שווי של 400-350 מיליון דולר, כך נודע ל"כלכליסט".
אריקסון, יצרנית רשתות הטלפונים הסלולרים הגדולה בעולם, הודיעה כי הסכימה לרכוש את טלקורדיה תמורת 1.3 מיליארד דולר. טלקורדיה מספקת שירותים ותוכנות למפעילות תקשורת אמריקאיות.
ג'יי סי פני (J C Penney), רשת חנויות הכלבו האמריקאית, מיתה את רון ג'ונסון, ראש המכירות באפל, למנכ"ל החברה כדי שיסייע להגביר את מכירות הרשת.