שתף קטע נבחר

 

ילדי קריית שמונה נפרדו מהספרייה: נבַלה ברחוב

יחד עם פירוק רשת המתנ"סים וסגירתו הצפויה של היכל התרבות, נותרת העיר הצפונית מוכת האבטלה ללא פעילות תרבות - דווקא בשבוע הספר. "עכשיו לא יהיה לנו איפה להיות", אמרו תלמידים שהגיעו לשעת סיפור אחרונה

פרק אחרון. על רקע האירועים החגיגיים המלווים את פתיחת שבוע הספר ברחבי הארץ, נסגרה היום (ד') הספרייה העירונית בקריית שמונה, לאחר שרשת המתנ"סים שהפעילה אותה פורקה. 

 

יחד עם סגירת המתנ"ס העירוני - הראשון שהוקם בישראל - וסגירתו הצפויה של היכל התרבות במקום בסוף החודש, נותרה העיר הצפונית מוכת האבטלה ללא פעילות תרבות. כעת, מתכננים תושביה למחות נגד המהלכים שהובילו למצב ולהיאבק בגזירות התרבותיות שנחתו עליהם בתקופה האחרונה.

 

השאלה אחרונה בהחלט. סוגרים את הספרייה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

במהלך היום, הגיעו בפעם האחרונה לספרייה עשרות תלמידים מבתי הספר בעיר כדי להשתתף בשעת קריאה. ביניהם, היתה גם גל חורב, תלמידת כיתה ו', שסיפרה ל-ynet על חיבתה למילה הכתובה. "אני אוהבת לקרוא והמקום היחיד בעיר שבו ניתן היה לעשות את זה נסגר".

 

חורב הצביעה על המצוקה הרבה של ילדי העיר בשעות הפנאי שלהם, עם סגירת הספרייה. "זה מוסד בסיסי בכל עיר בארץ, זה צורך חשוב לילדים, בני נוער ומבוגרים. עכשיו לא יהיה לנו איפה להיות אחרי הלימודים, כי אין ספרייה ואין מתנ"ס ובזמן הפנוי יבלו ילדים ובני נוער ברחובות. אני פונה לכל מי שיכול לעזור לנו למנוע את הסגירה לבוא ולסייע".

 

על התלמידים השקיף מהצד הספרן אברהם לב, שצפוי להיפרד ממקום עבודתו לאחר 23 שנה בתפקיד. "הכתובת היתה על הקיר כבר עשר שנים, אבל כל פעם מצאו פיתרון זמני כמו פלסטר לפצע, ומנעו את הסגירה". לב תיאר את תחושותיו, ואמר כי "כואב לי על הילדים האלו, על המבוגרים הרבים שמאבדים מקום תרבות חשוב. לי עצמי אין לאן ללכת כדי לחפש עבודה. עבורי זה חורבן של בית שהיו לו ימים יפים עד ההתמוטטות שלו".


ילדי קריית שמונה מחזירים ספרים לצמיתות, היום (צילום: אביהו שפירא)

 

לפני כשבועיים, קבע בית המשפט המחוזי בנצרת כי רשת המתנ"סים בקריית שמונה תפורק, בעקבות גירעונות העבר שצברה. ההחלטה התקבלה לאחר שהגורמים המעורבים בנושא לא הצליחו להמציא לבית המשפט ערבויות לכיסוי הגירעונות. החלטת בית המשפט הובילה לפעילות מחאה עירונית נגד ההחלטות, שהוגדרה על ידי התושבים כ"מאבק תרבותי". 

 

ראש העיר ניסים מלכה, שהגיע אף הוא לספרייה לפני סגירתה, התרעם על כך שהתקציב האמור להבטיח את המשך פעילות התרבות בעיר מגיע למיליוני שקלים בודדים בלבד. "אנחנו עומדים בפני תקופה קשה לאחר שהממשלה שכחה את

קריית שמונה", אמר. "החל מיום ראשון הקרוב נשבית את מערכת החינוך בעיר. אם ממשלת ישראל החליטה לסגור את התרבות, אנחנו נסגור את העיר. אפשר להעביר את הגבול של מדינת ישראל בצומת גומא ולהחליט שמצפון לצומת לא יהיו יישובים מאוישים על ידי תושבים", אמר.

 

במקביל לפעילות המחאה העירונית, מתכננים גם התושבים להיאבק בהחלטות. ארגון צל"ע (צעירים למען עירנו) הפגין לפני שבועיים נגד סגירת הספרייה והיכל התרבות ותקף את מדיניות הממשלה. "סגירת רשת המתנ"סים ופעילות התרבות מהווה תעודת עניות למדינת ישראל, שמוכיחה כל פעם מחדש שתושבי הפריפריה בכלל וקריית שמונה בפרט הינם אזרחים שווי חובות, אך לא שווי זכויות", אמרו חברי הארגון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
שעת סיפור אחרונה בספרייה העירונית
צילום: אביהו שפירא
סיפור סגור. "המקום היחידי בעיר בו ניתן היה לקרוא"
צילום: אביהו שפירא
מומלצים