בדרך לגבול? עשרות סורים הגיעו לגבעת הצעקות
תושבים במג'דל שמס סיפרו ל-ynet כי הסורים, שהגיעו למקום באוטובוס, עומדים על גבעת הצעקות ומשוחחים ביניהם. לפי שעה הם לא מניפים דגלים או שלטים. בצה"ל אמרו כי אין אירוע חריג
הסורים חוזרים לגבול ברמת הגולן? כ-30 בני-אדם הגיעו בצהריים (יום ד') לגבעת הצעקות, בצד הסורי של הגבול. תושבים במג'דל שמס סיפרו ל-ynet כי הסורים לא יורדים בשלב זה לעבר הגבול.
תושב מג'דל שמס סיפר, כי הסורים עומדים על הגבעה ומשוחחים בינם לבין עצמם. הסורים, שהגיעו למקום באוטובוס, לא מניפים שלטים או דגלים. הם נמצאים במרפסת של גבעת הצעקות ומשקיפים לעבר שטח ישראל.
ראש מועצת מג'דל שמס, דולאן אבו סאלח, אמר כי החיילים הסורים מונעים מהעשרות להתקרב לגדר. "לא קיבלנו הודעה מהמשטרה. בינתיים המצב שקט", הוא אמר. אבל תושבים אחרים בכפר לא לקחו סיכונים ועזבו את המקום. אחד התושבים סיפר: "ברגע שראיתי אנשים ליד הגבעה, אני ובני משפחתי יצאנו מהכפר. בפעם שעבר הילדים שלי נכנסו להלם. לא רציתי שהמצב יחזור על עצמו".
בצד הישראלי של הגבול אין היערכות מיוחדת היום. בצה"ל אמרו כי ההיערכות שמאז אירועי "יום הנכבה" ממשיך הצבא בכוננות לאורך הגבולות ומבחינתם אין אירוע חריג.
מאז אירועי "יום הנכסה", בהם נהרגו על-פי דיווחים בדמשק 23 בני-אדם ו-350 נפצעו, הגבול עם ישראל היה שקט. החשש הישראלי היה מ"אינתיפאדת גדרות" ומחאה כמו בגדה, מה שישפיע על סדרי כוחות.
אחרי "יום הנכסה" איים ביטאון המשטר הסורי כי האירועים בגבול
ישראל הם רק "הקדמה לסחף גדול יותר של המונים" שיצבאו על גבולות ישראל. במאמר בתישרין נכתב: "זמן ה'נכבה' וה'נכסה' (התבוסות) עבר. הצעירים הסורים והפלסטינים ועימם אחיהם הערבים למדו היטב מן הניסיון את דרך השחרור והשיבה. הם יוצאים מתוך אמונה עמוקה בהתנגדות הלאומית וביכולתה של ההתנגדות הזאת לחולל נסים שישראל אינה מצפה להם ואינה יכולה לשער מאין יבואו".
Read this article in English