שתף קטע נבחר

המדינה תממן פונדקאות בשל רשלנות בלידה

במהלך הלידה נקרע רחמה של אישה בת 39 והתינוקת שילדה נפטרה. בהסדר ראשון מסוגו תפצה המדינה את האישה ותממן עבורה הליך פונדקאות

אישה בת 39, שילדה בשבוע ה-24 ואיבדה את התינוקת ואת היכולת ללדת, תפוצה בסכום של מאות אלפי שקלים על ידי משרד הבריאות. כך נקבע בהסכם פשרה שהושג השבוע. על פי כתב התביעה העובדה כי הרופאים לא זיהו במועד קרעים ברחמה הובילו ללידה המוקדמת, שלאחריה כאמור נפטרה התינוקת, וגרמה לכך שהיא אינה יכולה ללדת שוב.

 

 

האישה יוצגה על ידי עו"ד אביתר קציר וגיורא אבן צור.

 

ההריון הוגדר "בסיכון גבוה"

על פי כתב התביעה התובעת בת ה-39 ילדה לראשונה בשנת 2004 תאומים לאחר טיפולי פוריות. במהלך אותה לידה התרחשה היפרדות של השלייה והיא הוצאה באופן ידני. לאחר הלידה אובחן קרע של הרחם והוא נתפר, אולם היה חשש גדול כי קרע שכזה עלול לחזור על עצמו גם בהריון הבא. 

 

שלוש שנים לאחר מכן הרתה התובעת שוב וההריון הוגדר בסיכון גבוה. בשבוע ה-24 היא ביקרה בבית החולים, במרפאת "סיכון גבוה", ונמצא כי הכל מתנהל כשורה. אך למחרת היא חשה בכאבים ופנתה לחדר המיון של בית החולים, שם אובחן כי אין לה צירי לידה והיא הופנתה לכירורג, מבלי שנשללה העובדה כי קרע ברחם הוא הסיבה לכאב ומבלי שניתנה התייחסות כנדרש לאפשרות של קרע חלקי של הרחם.

  

האישה אושפזה במחלקה הכירורגית כאילו מדובר היה בחשד לדלקת תוספתן ולמחרת שוחררה לביתה, מבלי שעברה בדיקה גניקולוגית. למעשה היא שוחררה ללא אבחנה של סיבת אשפוזה.

 

48 שעות אחר כך חשה האישה כאבים עזים וחולשה קיצונית. רופא של מד"א שהוזעק למקום החל לבצע בה פעילות החייאתית. כשהגיעה לבית החולים היא כבר הייתה במצב של הלם עקב אובדן דם רב.

  

בניתוח חירום קיסרי שנערך לה נולדה תינוקת במצב חמצת (העידר חמצן) קשה ביותר ובנוסף לקתה באי בשלות ריאתית. היא נפטרה יום אחר כך, בעוד הצוות הרפואי נלחם על חיי האם במחלקה לטיפול נמרץ. לאחר עירויים רבים שניתנו לאישה מצבה התייצב אך התברר כי ישנם שני קרעים ברחם ולכן נאסר עליה להרות וללדת שוב.

 

סכום התביעה: 2.5 מליון שקלים  

בעקבות המקרה הגישה האישה לבית המשפט השלום בתל אביב תביעה כנגד משרד הבריאות על סכום של למעלה מ-2.5 מיליון שקלים. בכתב התביעה צויין כי "בהימנעם מאשפוזה של האם

להשגחה בשל האפשרות לקרע של הרחם, רופאי הנתבעת הפרו את החובה החקוקה באשר לתפקידו של הרופא המטפל באשה ההרה".

 

מומחה מטעם התביעה,, ד"ר מריוס ברגר, המומחה במיילדות וגניקולוגיה, כתב "לא נערך דיון באשר לצורת המעקב הנדרשת, איך למזער את הנזק במידה ויתרחש קרע של הרחם. דיון כזה היה צריך להביא למסקנה מתבקשת כי האישה צריכה להיות באשפוז, תוך מוכנות לניתוח מיידי. לא ניתנו התייחסות ומשקל נאות לכך שהעדר סימנים בעל-קול של חדירת השלייה לא שוללת את קיומה, מה גם שהשלייה מושרשת באזור הפגם הקודם הידוע".  

 

הצדדים הגיעו השבוע להסכם פשרה שאושר על ידי בית המשפט במסגרת הליך גישור, בו נקבע כי היא תפוצה בסכום של מאות אלפי שקלים לטובת הליך של פונדקאות.


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התינוקת נפטרה יום לאחר הלידה
צילום: shutterstock
עו"ד גיורא אבן-צור
צילום: עמית מגל
עו"ד אביתר קציר
צילום: עמית מגל
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים