חלום כחול: בית נופש יווני בנווה צדק
דיירים ארופאים בחרו לרכוש דירת נופש בשכונה הציורית. מבחוץ היא נראית כמו בית באיים היווניים, אך בפנים תמצאו ריהוט דרמטי וכבד. איך זה מסתדר? צפו בתמונות
בית שני נועד על פי רוב לשמש את הדיירים כשהם יוצאים מהשגרה. הוא לא חייב להיות על שפת הים או בפסגת הרים מושלגים: גם מקומות בילוי קטנים, חנויות בוטיק ייחודיות ובתים ציוריים, המאפיינים את שכונת נווה צדק, יכולים להיות סיבה טובה לרכוש בית נופש בתל אביב.
חלומם של דיירים אירופאים שרכשו בית בשטח של 160 מ"ר בשכונה, היה בית נעים שיקבל את פניהם בכל פעם שמזדמן להם להגיע לישראל. "היה חשוב להם שהעיצוב במעונם החדש יעניק להם תחושה אינטימית וחובקת, בניגוד למה שמציעים המלונות שבהם נהגו בני הזוג להתארח בפעמים התכופות שהגיעו לארץ", מספר אדריכל הפנים ערן צ'כנוביץ, שהדיירים בחרו בו לתכנן ולעצב את ביתם.
ריהוט אירופאי על רקע ים תיכוני
האלמנט הבולט ביותר בבית הוא הצבע הכחול על גווניו. הוא מופיע במשקופי הפתחים, בדלתות ובחלונות, לרבות דלת הכניסה הראשית, ומקבל חיזוקים בפריטי עיצוב בתוך הבית. הגוון הכחול יוצר אסוציאציה של בתי נופש באיים היווניים, שבהחלט מתאימה גם לסביבה התל אביבית על חוף הים התיכון.
הבית כולל שלוש קומות. בקומת הכניסה ממוקמים החללים הציבוריים: הסלון, המטבח ופינת האוכל, שמאורגנים מסביב למדרגות אבן המובילות לאזורים הפרטיים ומשמשות כצירו המרכזי של הבית.
בקומת האירוח יש ריהוט ויצירות אמנות בעלי מראה דרמטי ומסיבי, שאמנם לא מתחבר כל כך עם הקירות הלבנים והמסגרות הכחולות, אך ללא ספק מסגיר את מוצאם האירופאי של הדיירים. הניגוד בין הרקע הים תיכוני והריהוט האירופאי היה מכוון. "זו בדיוק המטרה", מסביר צ'כנוביץ, "רצינו ליצור ניגוד בין מעטפת הבית לבין תכולתו הדומיננטית".
עם זאת, האדריכל השכיל לשלב לצד פרטי הריהוט השחורים, נגיעות כחולות בגוף תאורה ברצפה ובכיסא אמנותי מברזל, המתפקד כפסל מודרני של האמן JoJo. לאלה חוברים פרטי אמנות נוספים, כגון צילומים של יובל מאירי מהתערוכה שלו, "סיפורו של בית המצורעים בירושלים".
רוח מהים
פינת אוכל עגולה, שמוכפלת באמצעות מראה גדולה, מעידה שהדיירים מרבים לארח לארוחות. על כך מעיד גם המטבח המעוצב בצורת האות L, שבנוסף לכל הפונקציות הנדרשות, כולל יחידה משולבת של מכונת כביסה ומייבש. הדפס צילום של כוסות זכוכית על אחד מארונות המטבח מאפשר קלילות מסוימת המותאמת לבית נופש. "כשלא נמצאים במטבח הרבה מאוד זמן יש אפשרות להעניק דרור ליצירתיות, שאיננה נמאסת או מעיקה בשהייה של פרק זמן קצר", מסביר צ'כנוביץ.
מרפסת הדק בקומת הכניסה ממשיכה את הסלון, בלי אלמנט החוצץ ביניהם. כשהדלתות פתוחות - הסלון והמרפסת הופכים למקום גדול ומרווח, המאפשר את האירוח הנוח שחשוב כל כך לדיירים.
קומת הביניים מיועדת לאורחים ונמצאת בין קומת הכניסה לקומת השלישית שבה ממוקמת יחידת ההורים. קומת הביניים כוללת חדר שינה ושירותים צמודים, וכן פינת עבודה, פינת טלוויזיה ושתי מרפסות הממוקמות זו מול זו. דרך דלתות המרפסות חודרים אור טבעי ורוח נעימה מהים, המחזקת את תחושת החופש.
דרמה בשעות החשכה
הקומה העליונה הוקדשה כולה לחדר שינה גדול ומרווח, הנסגר בדלת הזזה זכוכית חלבית. התקרה משופעת בגובה 3.5 מטרים ומודגשת בתאורה היוצרת דרמה בשעות החשכה.
החדר כולל גם פינת קריאה אינטימית לבנה הממוקמת על אדן החלון ומרפסת דק מפנקת, למקרה שהדיירים ירצו ליהנות מקרני השמש. השחקנית הראשית בחדר השינה היא המיטה, שעשויה מעור בגוון קאמל אלגנטי ומצוידת בשתי שידות צד: האחת בדוגמת קרוקודיל לבן והאחרת בסגנון אפריקאי מפוספס.
"הזוג החליט לא לאבזר את הבית בגאדג'טים למיניהם ובמערכות חשמל מתוחכמות, אלא בחר בנוחות פשוטה וביתית", אומר צ'כנוביץ. כך למשל, חדר השינה שמרוחק מהמטבח, מאובזר במקרר מיני בר שמוטמע בקיר ושפוטר את הדיירים מלרדת שתי קומות למטה בשעת לילה מאוחרת רק כדי ללגום משהו קר.
הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הבית מבית המגזין "בניין ודיור"