טעם הספר: ביקרנו ביריד הספרים השנתי
שבוע הספר בכיכר רבין בתל-אביב נפתח עם עשרות דוכנים, כותרים וסופרים. תפסנו כמה מהם לשיחה כדי לגלות האם שבוע הספר עדיין רלוונטי, בעידן בו ספר עולה הרבה פחות מקוטג'
שבוע הספר בכיכר רבין, זימן השנה כותרים רבים, שמש קופחת, דוכנים וקולות כריזה מטעם הוצאות הספרים וגם מטעמם של כמה סופרים, אותם תפסנו על הדרך, בניסיון להבין את תפקידו של שבוע הספר בימינו, ואת הפופולריות היחסית שלו, שאולי מתחילה ללקות בחסר.
הסופרת צרויה שלו, שהגיעה לחתום על ספרה החמישי, "שארית החיים", אמרה כי "שבוע הספר הוא מפעל חשוב שאותו אנחנו צריכים להנחיל לילדנו", זאת למרות מספר האנשים המצומצם יחסית שהגיע השנה לאירוע הפתיחה. הסופרת אורלי קראוס-וינר סיפרה על קריירת הכתיבה המאוחרת שפיתחה, לצד הסכמה עם הרעיון ששבוע הספר יכול בהחלט להשתלב, בעולם דמיוני, עם פסטיבל האוכל "טעם העיר", לפחות כדי לנסות ולמשוך אליו יותר קהל.
הסופר והקולנוען אתגר קרת סיפר לנו שהוא מחבב מאוד את השבוע הזה, לא רק בתור לקוח, אלא פשוט כי הוא אוהב את החיכוך האנושי שבו. "לפעמים אני עומד בתור ארוך, וכשמגיע תורי, הולך הביתה", הודה קרת, וגם סיפר בהקשר של פסטיבל "טעם העיר", שרק המחשבה על אוכל בסמיכות לספרים שלו יכולה לגרום לו להתעורר בבהלה בלילות, "כמו פלאשים מוויאטנם", לדבריו.
הסופר-המחובר דודו בוסי טען ששבוע הספר הוא עידן שהולך ונעלם מהחיים שלנו,
בעקבות ההתפתחויות הטכנולוגיות שחלות בתחום, "וזה טוב וגם לא טוב, תלוי את מי שואלים". את הפוליטיקאי לשעבר והאמן הוותיק, עקיבא נוף, תפסנו על יד דוכן ייחודי: דוכן אקו"ם, שנותן במה ליוצרים שהוציאו את ספריהם בהוצאות עצמיות, למכור את תוצרתם ללא תיווך כלכלי-תמלוגי של הוצאה או סוכנים בדרך, וליהנות ממרב הרווחים שספר יכול להנפיק.
נוף סיפר לנו על בחירתו לא להוציא את ספרו בהוצאה גדולה, וגם על הקשר המיוחד של עם ג'ון לנון ויוקו אונו בשנות ה-60 העליזות, שמופיע גם בספריו.
הסופר יורם קניוק, שבשנים האחרונות מככב בשבוע הספר ובכלל, קיבל את ספר הפלטינה על מכירות מוצלחות במיוחד של ספרו "תש"ח", זוכה פרס ספיר לשנת 2010. שרת התרבות לימור לבנת, שהגיעה לפתיחת האירוע, וגם כדי לחגוג לקניוק, אמרה כי בנוגע לספרים ולקריאה בהם, היא לעולם לא מקפלת את שולי הדף בין הקריאות, אלא תמיד משתמשת בסימנייה.
נדמה כי שבוע הספר השנה משך אליו כאמור פחות אנשים מבעבר, אך למרות הספקות, העידן האלקטרוני, והסופרים שמודעים לבעייתיות מעמדו של המפעל העברי-תרגומי, אי אפשר לומר שלא הרגשנו בו אווירה של חג, גם ללא כיבוד זול וטעים.