שתף קטע נבחר

הפרקליטות על ועדות הקבלה: תורמות ללכידות

לטענת הפרקליטות, החוק מהווה מדיניות ראויה וסבירה ולכן אין לפסול או לבטל אותו. לדברי הפרקליטות הוא אף "מיטיב"

המדינה נגד פסילת חוק ועדות הקבלה ביישובים קהילתיים: פרקליטות המדינה סבורה כי החוק מבטא איזון נכון, ראוי ומידתי "בין צורכי ההתפתחות והקיום של יישובים קטנים, המצויים בפריפריה על-ידי קליטת מתיישבים חדשים אשר יתאימו לחיי הקהילה הקיימת והנבנית ויתרמו ללכידות החברתית במקום, לבין החובה להבטיח כי הקצאת מקרקעין ציבוריים תיעשה באופן סביר ובלתי מופלה". כך נכתב בתשובת המדינה, שהוגשה אחר-הצהריים (יום ה') לבג"ץ.

 

האגודה לזכויות האזרח ותושבי יישובים קהילתיים מחבל משגב עתרו לבג"ץ בחודש מרס, בדרישה לפסול את חוק ועדות הקבלה, שאושר בכנסת. לטענת האגודה, החוק הוא רישיון לאפליה של מי שנדחים על-ידי ועדות הקבלה ביישובים קהילתיים ובהרחבות הקיבוצים.

 

לטענת הפרקליטות, החוק מהווה מדיניות ראויה וסבירה ולכן אין לפסול או לבטל את החוק. עוד נטען בתגובה, כי מדובר בהסדר חוקי, המשקף עקרונית את המצב הקיים. הוא, לדברי הפרקליטות, אף "מיטיב" ביחס להסדר שקבעה מועצת מקרקעי ישראל, בשל מספר סיבות: תחולתו הגיאוגרפית בפריפריה בלבד והאיסור המפורש, שנקבע במסגרת החוק, לפיו אסור לפסול מועמדים לקבלה ליישוב מטעמי דת, גזע, מין ולאום.

 

עוד כתבו נציגי הפרקליטות בתשובה, כי אין כל עותר קונקרטי שנפגע מהחוק ולכן העתירה הינה חסרת קונקרטיות וכוללנית מדי.

 

לדברי הפרקליטות, החוק יצר מנגנון מובנה ומסודר לקבלת

 החלטה בעניינו של מועמד וכי כל מומעד יכול להגיש ערר על ההחלטה שלא לקבלו ואם עררו נדחה אזי להגיש עתירה לבית המשפט.

 

לגבי שליחת מועמדים למכון אבחון מקצועי, נטען בתשובת הפרקליטות, כי זו דרך נכונה וראוייה לבחון את התאמתם החברתית של מועמדים ביישוב קטן. לדברי הפרקליטות, בחוק נקבע מנגנון "המשקף את חובתה של המדינה להבטיח כי הקרקע תוקצה באופן סביר ובלתי מפלה וכי הסינון בקבלה ליישובים אינו מהווה פתח לשקילת שיקולים מפלים ואסורים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בג"ץ יכריע. ארכיון
צילום: גיל יוחנן
מומלצים