הרצוג: בוושינגטון לא רוצים לשמוע על נתניהו
המועמד לראשות העבודה, שמבקר בארה"ב, סיפר כי בכירים במפלגה הדמוקרטית תקפו בפניו את נתניהו, וכי התרשם שבממשל עוינים אותו ממש כי "השאיר אדמה חרוכה"
חבר הכנסת והמועמד לראשות מפלגת העבודה, יצחק הרצוג, סיפר היום (ה') כי גורמים בכירים במפלגה הדמוקרטית ומקורבים לנשיא ארה"ב, ברק אובמה, תקפו בחריפות את ראש הממשלה, בנימין נתניהו, על התנהלותו במהלך ביקורו האחרון בוושינגטון.
מדבריו של הנשיא. הרצאתו של נתניהו בבית הלבן הייתה טובה מבחינה פוליטית, אבל הסגנון העליב את הנשיא ואת אנשיו".
הרצוג סיפר כי הגורמים שעמם שוחח אמרו שנתניהו השאיר אחריו אדמה חרוכה. "ההודעה של ראש הממשלה אחרי נאום אובמה סילפה את המציאות, והתעלמה
היעד של נתניהו לספטמבר:
30 נגד פלסטין
אטילה שומפלבי
רה"מ ציין לראשונה מהו הקו התחתון אליו שואפת ישראל, כחלק מתוכנית "הרוב המוסרי" באו"ם. "יש לקדם יוזמה של 30 מדינות שיאמרו לא להכרה חד צדדית בעצרת הכללית", אמר
נתניהו הגיע בחודש שעבר לוושינגטון יממה אחרי שאובמה נשא את נאומו על הטלטלה במזרח התיכון, נאום שבו קרא לישראל ולפלסטינים לנהל משא ומתן על בסיס גבולות 1967 תוך חילופי שטחים מוסכמים. נתניהו הבהיר כי ישראל לא תחזור לגבולות 67', ובתום פגישתו בבית הלבן עם נשיא ארה"ב אמר לו זאת ישירות תוך שהוא מזכיר את האירועים ההיסטוריים שאינם מאפשרים לישראל להמר על עתידה.
הרצוג, שנפגש עם אנשי ממשל, פוליטיקאים אמריקנים, אנשי מחלקת המדינה והפנטגון וגם ראשי מכוני מחקר בוושינגטון, אמר ל-ynet: "אני מגלה כאן תמונה מטרידה מאוד לגבי היחסים בין ישראל לארה"ב. המצב כרגע הוא כזה שבממשל לא רוצים לשמוע על נתניהו, ומדברים עליו כאן בעוינות של ממש".
הרצוג גם תקף את התנהלות נתניהו בכל הנוגע לכוונת הפלסטינים
לבקש בספטמבר מהעצרת הכללית של האו"ם להכיר במדינתם. "הניסיון של נתניהו לגייס מיעוט הוא בגדר גישה תבוסתנית", אמר על רקע השאיפה של הממשלה לגייס 30 מדינות שיתנגדו ליוזמה. "זה לא משרת את האינטרסים של ישראל. ישראל צריכה להכיר בהצהרה פומבית במדינה פלסטינית ולקבוע שנושא הגבולות ייקבע במהלך משא ומתן, שחייב להתחיל כבר כעת".
Read this article in English
הרצוג. פגישות בוושינגטון
צילום: דנה קופל
אובמה ונתניהו בפגישתם האחרונה
צילום: AP
מומלצים