154 מדינות נגד 4: עוד החלטה נגד ישראל באו"ם
ישראל קראה להצביע נגד סדר היום של מועצת זכויות האדם, המפלה את ישראל. רק ארה"ב, קנדה ופלאו הצביעו עם ישראל. השגריר באו"ם: "זו עזות מצח שמשטרים רודנים שופטים את ישראל, המדינה הדמוקרטית היחידה במזה"ת"
ישראל דרשה לקיים אמש (יום ו') הצבעה בעצרת האו"ם וקראה לחברות להצביע נגד האג'נדה של מועצת זכויות האדם לחמש השנים הבאות, הממשיכה להפלות לרעה את ישראל והמתעלמת מהפרות איומות של משטרים רודנים, השולטים במועצת זכויות האדם בזכות הרוב האוטומטי שלהם.
ישראל ביקשה לקיים הצבעה שמית, כדי למנוע אישור אוטומטי של האו"ם ולאפשר לה להביע את מחאתה והתנגדותה. ארה"ב, קנדה ופלאו הצטרפו לישראל בהתנגדות להחלטה, שעברה ברוב אוטומטי של 154 מדינות.
"בימים אלה כשאסד טובח באזרחיו, קדאפי רוצח את בני עמו, ובתימן יורים באנשים ברחובות - מועצת זכויות האדם מייחדת סעיף מיוחד לנושא זכויות האדם בישראל. זו עזות מצח שמשטרים רודנים שופטים את ישראל,
המדינה הדמוקרטית היחידה במזרח התיכון, עם מערכת משפט מכובדת", זעם השגריר החדש של ישראל באו"ם, רון פרושאור.
ראש משלחת ישראל לאו"ם אמר ל-ynet ש"מועצת זכויות האדם החמיצה הזדמנות פז להפוך לגוף בינלאומי שהקהילה הבינלאומית יכולה להתייחס אליה בכבוד וברצינות".
מדובר בסדר-יום מגוחך שבו יוחד לישראל סעיף נפרד, המכונה סעיף 7, בעוד שלכל המדינות האחרות בעולם לרבות תימן, סוריה ולוב, מוקדש סעיף אחד משותף, סעיף 4, המתאר את הפרות זכויות האדם בעולם כולו.
המועצה לזכויות האדם הוקמה בשנת 2006 והחליפה את הוועדה לזכויות האדם הכושלת שאיבדה את אמינותה, בין השאר בשל טיפול מגמתי וחסר פרופורציות בישראל, בעוד מדינות מפירות זכויות אדם בולטות לא טופלו משיקולים מדינים.
ישראל קיוותה כי הגוף החדש יפעל בצורה אובייקטית וארה"ב השקיעה מאמצים לשנותו, אך המאמצים לא עלו יפה. מאז הקמת המועצה החדשה
בבחינה שנעשתה במועצת זכויות האדם מקץ חמש שנים, ניסתה ישראל ללא הצלחה להוריד את הסעיף המיוחד הדן בהפרות זכויות אדם בישראל. מדינות המערב, בראשות ארה"ב, ניסו לשפר את סעיפי הבחינה מחדש שהובאו מחדש לאישור עצרת האו"ם, מבלי שהוסר הסעיף הישראלי. המועצה בשליטה מוחלטת של מדינות שהן עצמן המפירות הגדולות ביותר של זכויות אזרחיהן.
Read this article in English